Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

Va salut,

am facut si eu SMT-ul si am constatat ca masoara neasteptat de bine, mai putin ESR-ul la condensatoare, pe care nu-l masoara chiar foarte bine. Am incercat mai multe versiuni de soft dar, cum era de asteptat, ultima versiune 1.10K se comporta cel mai bine. Plus ca mai are si un generator de semnal si frecventmetru pentru semnale TTL.

Am scris acest post pentru cei care doresc sa-l construiasca, cu dorinta de ai scuti sa caute in tot topicul pentru a obtine toate informatiile.

In fisierul atasat gasiti urmatoarele:

- programator, luat de la adresa http://electronics-diy.com/avr_programmer.php

- soft programare: PROGISP 1.72

- instructiuni pentru setare PROGISP si fusebiti

- schema

- cablaj (varianta proprie) atat in format JPG cat si fisierul in Sprint Layout pentru cazul in care doriti sa modificati ceva la cablaj

- softul pentru SMT V1.10 pentru controler Atmega 328/328P (fisierele hex si eep), atat pentru disply chirilic cat si normal.

- instructiuni pentru calibrare ( selftest)

Spor la treaba.

P.S. fisierul fiind mai mare de 1Mb a trebuit sa renunt la PROGISP dar il gasiti la adresa http://www.electrodragon.com/w/index.php?title=ProgISP

Link spre comentariu

felicitari , a iesit chiar bineo intrebare? ce reprezinta strapul optional? vad ca oricum masa e realizata prin alt strap asa ca nu ii mai vad rosul la al doilea

initial nu am facut si traseul de masa din partea de jos a cablajului , masa se realiza prin acel strap, dupa care am marit putin cablajul si am facut traseul de masa de la bza cablajului.
Link spre comentariu

Felicitari elman pentru realizare si multumesc pentru atasament.Am facut acum cativa ani prima varianta si vroiam sa construiesc si varianta moderna,dar imi era groaza sa caut in tot topicul si tot aminam.Iata ca m-ai salvat si o sa ma apuc de treaba,mai ales ca si cablajul este total pe gustul meu cu bornele,butonul si ledul pe placa sub afisaj.Dar as avea si o rugaminte :ai putea sa postezi cablajul in format pdf ,eu nestiind cum sa-l scot la inprimanta ,la scara 1 :1 din format jpeg :jytuiyu

Link spre comentariu

Nu am optiune in Sprint Layout pt. export in pdf. Nu stiu cum a facut-o Gan Mark. Poate are o versiune mai noua.Am uitat sa specific doua chestiuni: - cablajul are dimensiunea de 80x50 mm- la programator am pus quartz de 8MHz nu de 4MHz.

Link spre comentariu

Nu mai retin , versiunea 1.10 masoara componentele in circuit, sau trebuie scoasa componenta de pe PCB pentru verificare ? :jytuiyu Multumesc.

Autorul spune ca se poate masura si in circuit dar trebuie sa te asiguri ca componentele sunt descarcate.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări