Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

L-am incarcat. Sincer, nu prea stiu ce sa spun. La o prima vedere meniul mi se pare ciudat datorita obisnuintei de a lucra cu celalalt. Cred ca numai dupa ce se lucreaza ceva mai mult cu el se poate exprima o parere avizata. Pare a fi ceva mai precis la valorile mici ale condensatorilor. In rest, cred ca ar fi de sapat.Cu ultima varianta a lui Karl am lucrat citeva zile din plin si m-a impresionat placut faptul ca inclusiv la tranzistorii si diodele cu germaniu masuratoarea este deja mai precisa. Am facut un modulator in inel cu diode cu germaniu selectionate cu el si se comporta excelent, semn ca lucrurile s-au ameliorat in ceeace priveste masurarea diodelor cu germaniu.

Link spre comentariu

Referitor la smt-ul lui Markus am o intrebare, deocamdata. Are pe undeva o instructiune pentru utilizare? Ma deranjeaza faptul ca nu pricep citeva lucruri in legatura cu el si poate ma luminez citind instructiunea. Am incercat sa lucrez cu el dar mi-a dar eroare la rezistente in sensul ca le afiseaza ca dubladioda si nu prea pricep de ce face asa.

Link spre comentariu
Vizitator lulu58

La FLUKE merge ca sonda de temperatura sonda de la cel mai ieftin aparat cusonda de la MIVAROM-are aceiasi rezistenta si se comporta la fel-am probat pe FLUKE 179. Aparatul costa pina in 25 lei!-eu il folosesc asa cum este deoarece menajez astfel bornele de la FLUKE ,care are peste 10 ani! I.C.

Link spre comentariu

E..., nu te enerva, a fost o neatentie. Referitor la acest smt, nu sunt dumirit de ce cind il rog sa execute ''show values'' imi spune ca tensiunea de referinta este zero chiar daca la masurare ea apare ca fiind 2,49. Din cite am vazut din fisierul atasat linga eep si hex faptul ca nu imi vede tensiunea de referinta afecteaza masuratorile. Poate ca am inteles eu gresit cu engleza mea de balta si de aceea am intrebat daca exista un manual in genul celui postat de Karl. Facem sapaturi, hi...

Link spre comentariu

Si la mine arata Vref=0 si am crezut ca am o problema pe cablaj, dar am masurat toate tensiunile si sunt OK. Cred ca e o scapare din soft. Ca urmare am facut downgrade la versiunea 1.10 care mi se pare mai OK, cel putin d.p.d.v. al testarii cond.electrolitice si ESR care se masora fara apasarea tastei. E mai bine asa, zic eu.

Link spre comentariu

Cred ca voi face un cablaj pentru montajul pe care l-a conceput el si voi incerca sa vad cum se comporta. In alta ordine de idei, si mie imi place chestia cu ESR-ul si, in plus, am incercat o chestie izvorita din nevoia de a masura rezistente mici. Dupa ce am masurat un electroliric de mai multe ori si m-am convins ca masor aceeasi valoare a ESR-ului am inseriat cu el o bucata de kantal si plimbindu-ma pe el cu crocodilul cordonului de masura am dimensionat astfel incit sa obtin ESR+0,1 ohm. Pe urma am facut verificarea si a rezultat ca masuratoarea este corecta. Incercasem sa masor direct cu ESR-metrul unguresc dar masuratoare era destul de precara. Nu mi-a venit atunci ideea inserieruu cu un electrolitic dar, de curiozitate voi face si chestia asta pentru a ma convinge de precizia metodei.

Link spre comentariu

Masoara rezistente sub 1 Ohm fara nici o adaugare de condensator. Pur-si-simplu bagi rezistenta in soclu si apesi butonul->o masoara fara probleme si PRECIS! Varianta care masoara ESR facuta cu M328 nu si varianta veche cu M8.Daca citesti fisierul "Readme" scris de Markus pt.ultima varianta de soft, el scrie acolo ca rezistentele mici sunt "vazute" ca si cond.electrolitic si sunt tratate in functia ESR, iar durata de masurare este marita tocmai din acest motiv.

Link spre comentariu

La mine nu vrea sa mearga direct nici daca il bat, hi. Probabil ca este o cestie care nu am facut-o eu cum trebuie. Oricum, faptul ca nu imi merge cum trebuie jucaria este evident din aceea ca orice rezistenta o vede ca dubladioda, asa cum spuneam. Merge bine pe ESR si de aceea mi-a venit ideea inserierii. Chestia este ca am incercat acum cu varianta 1.10 a lui Karl si vad ca merge bine si cu acest soft. Voi reprograma AVR-ul si voi vedea daca asta rezolva problema.Oricum, important este ca se rezolva una din problemele care ma cam stresa. Vad ca suntul facut dupa metoda mentionata se comporta bine. Avantajul folosirii benzii de kantal este ca nu se incalzeste. Dat fiind faptul ca am achizitionat cindva asa ceva era pacat sa nu o folosesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări