adicontakt Postat Februarie 28, 2014 Partajează Postat Februarie 28, 2014 quartzuri o sa poata sa masoare oare? Link spre comentariu
bentanioan Postat Februarie 28, 2014 Partajează Postat Februarie 28, 2014 Pe forumul german s-a pus deja problema dar autorul a raspuns (din cat am inteles eu)ca e dificil sa se rezolve problema soft si a recomandat realizarea unui oscillator extern+divizor 10/1 si folosirea functiei de frecventmetru a testerului. Link spre comentariu
mosu20 Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 Proiectul nu se opreste aici,i-am scris autorului si urmeaza surprise (sper placute)Succes tuturor!Pe forumul nemtesc "Nelu" a postat mai multe interventii si, dupa cum am intuit, era vorba exact de persoana la care ma gindeam Cea mai buna chestie care am gasit-o este aceea ca dihania stie sa masoare foarte bine TL431. Cred ca se merita incercat tot ce poate. Chestia cu masurarea cuarturilor este relativa deoarece functie de montaj frecventa de oscilatie poate varia destul de mult. Cea mai buna chestie ramine un montaj oarecare care sa poata masura frecventa serie si frecventa paralel. Este plin internetul de tot felul de scheme dar asta nu inseamna ca acestea pot face minuni si sa determine orice cuart sa oscileze. Se adapteaza fiecare functie de nevoi... Link spre comentariu
remus2509 Postat Martie 2, 2014 Partajează Postat Martie 2, 2014 am vazut ca pe partea de generator scoate semnal dreptungiular 5vv .fain ca are multe frecvente cu un pic de imaginatie se poate modula AM, semnalul de la iesirea generatorului cu un semnal audio si sa se obtina un generator de rf in gama UM UL si frecventa intermediara 453KHZ Link spre comentariu
bigpriap Postat Martie 8, 2014 Partajează Postat Martie 8, 2014 Am cumparat doua SMT-uri (unul l-am facut cadou) si dupa ce am masurat niste micuti condensatori de 1500uF/400v pe display, dupa verificarea bateriei afiseaza doar "cell!). Nu am scurcircuitat condensatorii intrucat erau depozitati de mult si ii mai masurasem cu alte capacimetre. Banuiesc ca stand fara terminalele in scurtcircuit s-au incarcat cu "energie cosmica" si au parlit intrarile atmel-ului. Totusi, de unde eroarea asta cu "cell!"? In documentatie pomeneste ceva ca apare când nu reuseste sa descarce condensatorii, banuiesc ca softul pune intrarile intai la masa pentru a descarca complet condensatorul inainte sa il masoare. Pe de alta parte, poate gresesc si e alt defect - are cineva vreo idee? Device-ul nu intra in modul de selftest cu toate intrarile in scurt. Oi avea sansa sa se fi bulit doar softul? Dupa masuratoarea buclucasa afisa low voltage (am un acumulator de 9 v ca alimentare), ii schimbasem si carcasa, ar putea fi si alt motiv al defectului? Multumesc anticipat pentru ajutor. Ar merge facuta vreo protectie pentru situatia asta pentru a limita tensiunile ce ajung direct pe pinii controlerului? Nu inteleg functionarea lui in profunzime ca sa ma hazardez la asa ceva si daca ar fi fost posibil ar fi facut-o altii mai priceputi probabil. http://www.designer2k2.at/home/arduino/63-arduino-io-protection.html Link spre comentariu
bentanioan Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 Se poate incerca o reprogramare dar eu cred ca s-a ,,dus'' microcontrolerul.Pana acum nu m-i s-a intamplat asa ceva desi am facut acest tester in 2010 (incepand cu atmega8 si pana la 328).Autorul prezinta 2 moduri de protectie,cu releu sau cu diode dar nu am testat aceste protectii. ttester.pdf Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 Mie mi s-a distrus un microcontroler la una din cele 3 intrari de masura dupa ce am masurat un condensator de valoare mai mare. Link spre comentariu
bentanioan Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 Eu am masurat condensatori de 68000 si 80000 uF si n-a avut nimic dar i-am descarcat intai.Am gasit prin cutii , condensatori incarcati desi nu-i folosisem de mult timp. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 Eu am uitat atunci sa il descarc. Link spre comentariu
mosu20 Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Paguboasa amnezie... Nu este un capat de lume, totusi, dar este enervant sa ai nevoie de ceva si tocmai atunci sa faca "poc". Din cite se vede, smt-ul se dezvolta rapid dar pentru a tine pasul cu dezvoltarile trebuie modificat cablajul mereu. Ar trebui sa se adauge pe cablaj: -releul pentru protectie sau pentru aria de diode (nu as opta pentru diode)-adaptor pentru diode zener-LM324 pentru PWM-adaptor pentru partea de frecventmetru-atenuatot pentru generator de frecventa-adaptor pentru voltmetru (daca se opteaza pentru folosirea acestei posibilitati)Cine stie ce mai urmeaza? Link spre comentariu
caris Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 Stie cineva cat ma costa un tester din acesta gata asamblat? Link spre comentariu
mielu80 Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 Salut. Userul taxdoru vinde SMT-uri sub forma de kit-uri asamblate si testate. Uite aici Link spre comentariu
albasete Postat Martie 17, 2014 Partajează Postat Martie 17, 2014 Salutare. Acum 3 ani am realizat si eu prima versiune, functionand foarte bine. In acest weekend am modificat SMT-ul pentru versiunea 1.10k. (Atmega 328, Q extern de 8 MHz, condensatorii de 22 pF , 2 condensatori ceramici si 3 rezistente.) Problema este ca la thiristor mi-l vede ca tranzistor NPN (Th BT 151, nou, neutilizat.) Am testat inca 2 thiristoare recuperate si ba erau rezistente, ba condensatori. Celelalte componente le masoara foarte bine. Aveti vre-o idee care sa fie cauza de nu recunoaste thiristoarele ? Triace nu am testat ca nu posed. Multumesc. Link spre comentariu
mosu20 Postat Martie 17, 2014 Partajează Postat Martie 17, 2014 Din citeam vazut in manual, anumite componente ridica probleme la testare. Problema este ca in manual sunt specificate problemele cunoscute. In mod cert exista si alte erori la masurare infara de cele specificate.Chestia este, insa ca a aprut varianta 1.11, promovata de Markus. Link spre comentariu
albasete Postat Martie 17, 2014 Partajează Postat Martie 17, 2014 In materie de hobby sunt multumit de aceasta versiune.(1.10.k) Pentru profesionisti sau amatorii "inraiti" este necesara si versiunea 1.11, eventual 1.12 sau ce mai apare. Oricum, pentru un SMT este bijuterie. Acum sunt lamurit: in instructiunile acestui SMT se mentioneaza ca masoara thiristoare si triace de mica putere. Probabil pentru deschiderea thiristorului/triacului trebuie un curent mai mare si de-asta SMT-ul nu-l recunoaste. Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum