laurentiufocsani Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 am reusit.. ..multumesc mult celor care au incercat sa ma ajute.. Link spre comentariu
adicontakt Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 o poza cu montajul se poate? Link spre comentariu
laurentiufocsani Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 voi pune montajul impreuna cu un esr metru in aceeasi carcasa... .voi reveni cu poze finale http://tinypic.com/view.php?pic=9llo20&s=8#.Uv_86WJ5PSk http://tinypic.com/view.php?pic=f0sxzk&s=8#.Uv_9HGJ5PSk am cateva fire puse pentru probe...vor fi eliminate .. Link spre comentariu
mosu20 Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Sa fie de folos. Dupa ce te plictisesti de posibilitatile limitate pe care le are Atmega8 si il inlocuiesti cu 328, entuziasmul va fi mai mare, hi. Felicitari si spor la treaba. Link spre comentariu
elmar Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 Sa fie de folos. Dupa ce te plictisesti de posibilitatile limitate pe care le are Atmega8 si il inlocuiesti cu 328, entuziasmul va fi mai mare, hi. Felicitari si spor la treaba.as avea si eu o nelamurire in legatura cu atmega 8 ...(cred ca am citit vre-o 25-30 de pagini dar nu am gasit nimic)sa inteleg ca nu exista soft pentru acest microcontroler care sa indice si esr-ul?si daca exista, va rog sa imi indicati de unde sa-l iau!am facut una din variantele mai vechi si functioneaza bine...dar de curand am realizat unul in varianta noua cu cristal de Quartz si cu tl341...si bineinteles cu atmega 8 dar nu am gasit soft care sa indice si esr-ul ...asta il diferentiaza fata de cel vechi ...nu?stiu ca trebuie sa cumpar atmega 328 ...dar e cam dificil de inlocuit pentru ca am facut o varianta smd! Link spre comentariu
Vizitator coriandru Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 Nicio varianta cu Atmega 8 nu indica ESR si nici inductante. Motivul este ca memoria Flash este prea mica pentru a include varianta programului cu ESR si in consecinta nici pe viitor nu se va putea realiza. Daca doresti ESR trebuie Atmega 328. (mai e varianta Atmega 168, dar nu e recomandata din acelasi motiv) Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 "baiietii au mai adus modificari,pun arhiva cu ultimele noutati (30.11.2013).De aici se poate descarca tot http://www.mikrocontroller.net/svnbrows ... athrev=196In arhiva este un folder denumit m8.Se refera la ATMEGA8?Stiu ca nu icape in acest microcontroler.Acesta intrebare am pus-o eu la pagina 106 si "bentanion" mi-a raspuns ca arhiva incape si in ATMega 8.A incercat personal.La data aceea (30.11.2013) era uiltimul soft.Rezulta ca avea tote functiile la zi.De asemenea rezulta ca daca incape scris, si executa aceste tote functii????????? Link spre comentariu
bentanioan Postat Februarie 24, 2014 Partajează Postat Februarie 24, 2014 Era ultimul soft actualizat pentru atmega8 dar nu inseamna ca face toate functiile pe care le face atmega328 . Si azi noapte a aparut o versiune noua inclusiv pt. atmega8 dar nici macar atmega168 nu mai face fata. Inca nu am apucat sa verific versiunea noua dar am inteles ca masoara frecventa si tensiune. Si versiunea anterioara celei postate de mine aici masura curentul residual la tranzistori cu germaniu,masura diodele de protective din MOS-uri si mai multe , nu le-am testat inca pe toate. Recomand celor care vor sa construiasca acest tester sa inceapa cu atmega328 (merita din plin).Pun si arhiva cu ultima versiune de soft. Se poate descarca de aici: http://www.mikrocontroller.net/svnbrows ... athrev=244 Noutatile din versiunea anterioara sunt in ttinfo.pdf , cele din ultima versiune inca nu au aparut. Succes 24_02_2014.zip ttinfo.pdf Link spre comentariu
adicontakt Postat Februarie 24, 2014 Partajează Postat Februarie 24, 2014 i-auzi mosu 20 versiune noua , ceva teste cu ea/.? Link spre comentariu
Marele Savant Postat Februarie 24, 2014 Partajează Postat Februarie 24, 2014 pentru atmega 328 voi mai vedeti continutul eeprom-ului corect? Link spre comentariu
mosu20 Postat Februarie 25, 2014 Partajează Postat Februarie 25, 2014 @adicontakt: Am incarcat versiunea anterioara, in graba, si se pare ca este OK. Am masurat ce am avut la indemina. Ieri am descarcat ultima versiune si am cascat ochii la documentatie dar nu am gasit unde scrie despre masurarea frecventei si a tensiunilor (sau poate am inteles eu aiurea, nu este exclus). Am abandonat aprofundarea problemei deoarece am facut niste cablaje pentru a modifica BITX-ul si am plantat cite ceva pe ele. Am cam pierdut timpul cu masuratori si teste dar se pare ca nu trebuie sa regret treaba aceasta deoarece functioneaza peste asteptari.Urmeaza sa ma dumiresc ce este cu acele variante de soft care sunt cu specificarea unor tensiuni la smt. Vreau sa vad si ce smecherie este cu Arduino, daca nu care cumva ma va depasi abordarea respectiva. Cam asta este...@Marele Savant: Eu nu am avut probleme deocamdata cu eepromul deocamdata dar, asa cum spuneam, nu am incarcat ultima versiune. Voi face si gestul acesta eroic dupa ce ma dumiresc un pic asupra schimbarilor. La cit de repede se schimba lucrurile cred ca trebuie acordat mai mult timp pentru smt. Singura problema este aceea ca nu prea se dilata timpul drept care trebuie sa il contrazic pe @bentanion care spunea ca pensionarii au timp suficient. Eu cred ca este invers, timpul se imputineaza cu trecerea anilor. OK, spor la treaba tuturor si numai bine! Link spre comentariu
mosu20 Postat Februarie 25, 2014 Partajează Postat Februarie 25, 2014 Au mai facut 2 modificari baietii, hi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 25, 2014 Partajează Postat Februarie 25, 2014 Au mai facut 2 modificari baietii, hi.Care sunt acestea?Sunt foarte curios. Link spre comentariu
adicontakt Postat Februarie 25, 2014 Partajează Postat Februarie 25, 2014 care versiune e aceasta ? cea cu k la sfarsit? Link spre comentariu
mosu20 Postat Februarie 25, 2014 Partajează Postat Februarie 25, 2014 Se pot vedea aici http://www.mikrocontroller.net/svnbrowser/transistortester/?pathrev=245 http://www.mikrocontroller.net/svnbrowser/transistortester/?pathrev=246 Se pare ca s-au gindit si la un generator de functii, hi. Astept pina face si popcorn... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum