Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

Eu am testat varianta de adaptor construita de @bentanion si sunt foarte multumit cum a mers chiar daca am "agatat-o'' temporar de montaj. Merita montat definitiv in aceeasi cutie cu smt-ul dar deocamdata nu am o cutie care sa le gazduiasca pe amindoua.Despre precizie nu stiu ce sa spun, am 3 DVM-uri si daca le folosesc pe toate 3 pentru a masura aceeasi marime nu prea citesc acelasi lucru asa ca daca pina acum nu a luat foc nimic inseamna ca masuratorile sunt bune, hi!

Link spre comentariu

buna seara..am reusit sa realizez si eu acest montaj..dar am o problema..pe display se vad doar patratele...am incercat mai multe hex-uri...folosesc un atmega8...am schimbat si displayul, dar rezultatul a fost acelasi..am verificat si continuitatea traseelor..poate sa fie din hex?..

Link spre comentariu

multumesc mult @fratello.dar cred ca am omis sa specific , ca eu am facut varianta cu quartz extern de 8mhz dupa schema lui nel_65...am verificat atent cu lupa de cateva ori cablajul, am shimbat si atmega8, am cositorit si trasele..nimic...doar patratele..

Link spre comentariu

Ce fusebiti ai setat? Verifica daca iti oscileaza cuartul. In varianta in care fusebitii sunt setati corect, cuartul oscileaza si cablajul este corect executat singura cauza poate fi punerea la masa a unei iesiri de date sau intreruperea unui traseu, lucru pe care spui ca l-ai verificat. Softul, in mod cert este fara probleme.

Link spre comentariu

Nu am intrebat cu ce ati programat ci fusebitii selectati. Daca ceeace se vede pe tinypic reprezinta fusebitii pentru care ati optat ( D8, D9) atunci ati ales ca AVR-ul sa lucreze cu oscilator extern RC, 8-12MHz. Dat fiind faptul ca lucrati cu un cuart de 8MHz atunci trebuie sa folositi lfuse=FF si hfuse=D9. Incercati si cred ca va merge. Atentie la blocarea AVR-ului. Ar trebui sa il radeti si sa reveniti cu fusebitii la valorile de fabrica (default) si dupa aceea sa inscrieti noii fusebiti si sa rescrieti programul ( hex si eep ). Cred ca asta ar fi procedura corecta. Bafta!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări