Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

Am vazut si eu schema dar nu am fost preocupat de PWM si atunci l-am intrebar pe @bentanioan despre ce este vorba si el m-a lamurit un pic. In niste postari anterioare sunt citeva cuvinte despre treaba aceasta. Oricum, el a spus ca merge bine asa ca probabil ca undeva este un mic amanunt care scapa. Poate te indruma catre documentatia necesara. De obicei, cind ceva nu merge se apeleaza la documentatie si la cunoscuti. Nu stiu ce sa spun...

Link spre comentariu

Trebuie sa refaceti schema,nu sunt multe diferente,cu grija si rabdare se poate modifica montajul fara sa faceti altul. PC3 se lasa liber,la PC4 se duce o referinta de 2,5V si cam atat am vazut eu.Cu bobina nu sunt probleme (merge f.bine fara).Schema cred ca o aveti,daca nu scrieti.

Link spre comentariu

Ok, sa spunem ca modific schema, e cu SMD am verificat sa se potriveasca toate porturile.PC3 respectiv PC4 am lasat momentan liber,am reusit sa deslipesc pini de pe paduri,nu mai fac contact nici intre ei nici cu masa, dar acelasi simptome, chiar daca il reprogramez,diferite caractere in miscare continua,dar ce caractere nu se intelege, fara PC4 conectat,totusi nu ar trebui sa afiseze ceva?

Link spre comentariu

Presupun ca ati programat si fisierul eep.Montajul functioneaza la multi dintre noi deci ati gresit ceva sau are ceva atmega,desi nu prea cred.Atasez legaturile intre atmega-TQFP si afisaj.Mai verificati odata :da .

TQFP.pdf

Link spre comentariu

Exact asa este conectat si are continuitate pana pe lcd de pe pini lui atmega, eu cred ca totusi are ceva atmega,daca si greu am reusit sa il detectez decat cu bascom, cu nimic altceva..

Link spre comentariu

Am descoperit de ce numai Bascom imi poate scrie Atmega168, deoarece este singurul program,cel putin care lam instalat eu, care are suport pentru Atmega168"P" cu acest sufix.Am verificar si rerereverificat conexiunile si cablajul, totul este ok, insa ma gandesc ca poate nu o fi compilat bine sftul pentru atmega168 cu sufixul "P"...

Link spre comentariu

Nu are nici o importanta acel ,,p'' in cazul de fata.Eu am programat atmega328 cu soft pt. atmega168 si a functionat perfect (ma refer la acest montaj). SinaProg nu trebuie neaparat sa-l identifice,nici la mine nu-l gaseste daca pun la ,,device'' ATtiny24 si in programator am atmega328.

Link spre comentariu

La mine chiar daca pun atmega168 la device tot nu il gaseste,Am incercat cu: Sinaprog,Khazama,eXtreme burner,Avr burn,(asta nu gaseste programatorul), si bascom.Mai e ceva cu care pot incerca?

Link spre comentariu

Asa ma gandisem si eu, insa totusi am reusit sa programez cu el atmega8,dar cred ca o sa caut o schema sa fac un programator pe serial sa incerc sa programez sa vad daca intradevar programatorul este de vina.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări