Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

daca faci calculul, diferenta de 1K nu reprezinta nimic decit toleranta unei rezistente care se incadreaza in abatere de 5%. Masuratorile depind foarte mult de clasa de precizie cu care au fost sortate rezistentele etalon. ESR-ul are o eroare acceptabila. Una peste alta, smt-ul se poate folosi cu incredere.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Salutare revin cu o intrebare mai veche.Facusi un SMT cu 328p. Totul ok. Super masuratori. Auto calibrare brici.Singurul inconvenient e faptull ca nu pot creste durata de afisare a masuratorii.Versiunea compilata de mine e 1.08k pentru m328p. Am incercat din config.h sa modific LONG_WAIT_TIME, SHORT_WAIT_TIME, in make sa pun la CFLAGS += -DPOWER_OFF o alta valoare dar nimic.Alte modificari legate de textele de afisare merg dar timerul de inchidere nu vrea. Poate nu umblu unde trebuie cu toate ca la manual spune ca CFLAGS += -DPOWER_OFF seteaza durata de afisare.... :cry:

Link spre comentariu

A aparut o noua versiune,1.09K.Timpul de afisare a rezultatului se modifica in config.h (cum bine ati intuit) #define LONG_WAIT_TIME 28000.

Cu valoarea asta afiseaza 28''(secunde).Ce schema ati folosit? (cu oprire automata sau fara)?. Daca este fara oprire automata (fara cei 3 tranzistori)

trebuie montat un rezistor de 27K intre pin 13 si +5V(VCC). Atasez si ultima versiune de soft (merge f. bine).

Link spre comentariu

Am facut varianta cu cei 3 tranzistori dupa schema luata din pdf-ul din Docu/tags/ttester_eng108k.pdfCu define LONG_WAIT_TIME 28000, masuratorile stau afisate max 2 secunde.Nu imi dau seama dece nu functioneaza timer-ul.

post-50502-139829713881_thumb.jpg

Link spre comentariu

Rezolvat in final. Adaptasem un cablaj de la schema initiala cu atmega 8 la care difera configuratia circuitului a cei 3 tranzistori, care mergea intr-o idee, dar cu temporizare la 14-15 secunde.Acum sunt deajuns 28 de secunde :dans:

Link spre comentariu

Am un Atmega 168PA-AU TQPF32, si vreau sa fac un smt, cum setez fusebiti in ponyprog,sau sinaprog?(cu sina nu am lucrat deloc),trebuie sa fie si quartul in circuit cand setez fusebiti?

Link spre comentariu

Cu Atmega 168PA-AU TQPF32 trebuie avut grija la pini (nu corespunde pin la pin cu 168 DIP).Programarea recomand sa se faca in montaj,obligatoriu cu cristalul montat deoarece dupa modificarea fuse-bitilor , nu mai functioneaza fara cristal.Daca era DIP era mai convenabil de programat intr-un soclu de programator,dar tot cu quart.Recomand programarea in ordinea urmatoare : hex , eep , fuse.Alimentarea montajului se va face (numai pentru programare) cu +5V direct la VCC sau se sunteaza CE la T3 si se alimenteaza cu +9V in anod D1.Fuse-bitii prezentati mai jos sunt pt.Atmega168 cristal 8Mhz.Succes!

post-14586-139829714557_thumb.jpg

post-14586-139829714567_thumb.jpg

post-14586-139829714573_thumb.jpg

Link spre comentariu

Daca folosesc USBasp si sina prog, mai e nevoie de alimentare separata? nu alimenteaza suficient programatorul?Stiu ca pini nu corespund, am modificat in asa fel incat sa fie ok,am mai facut SMT-uri cu atmega8 TQFP si nu am avut probleme , insa acesta necesita setare fusebitii ceea ce nu ma-m prea lovit pana acum de aceste setari,.Multumesc.

Link spre comentariu

Am realizat si eu SMT varianta cu Atmega168 TQFP, am ajuns la parte cu programatu, am vrut sa programez cu ponyprog si programator pe port paralel, dar se pare ca nu poate programa atmega168,am trecut la sinaprog+usbasp.Nu imi detecteaza atmega169 automat,desi programatorul spune "Searching OK".Am setat eu jos atmega168 si am vrut sa scriu hexul,am dat flash si spunea programare ok dupa nici 2 secunde,(dar de fapt nu poate programa asa repede 45kb),am dat sa citesc fusebiti,nimic desi spune ok, atasez mai jos ceva poze.Tin sa mentionez ca am programat acum 2 zile atmega8 cu usbasp si e ok.Am verificat traseele cu pini sa fie in regula, corespund si au continuitate.De unde credeti ca este problema?

post-20529-139829716166_thumb.png

post-20529-139829716181_thumb.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări