Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

fara BL nu are farmec , banuiesc ca prima baterie o sa se duca repede ca il tot frec . imi trece prin gand sa ii pun si alimentare externa

si am inceput sa lucrez la asezarea in casrcasaa

am luat o carcasa de la un incarcator de laptop si cam asa a iesit pana acum

CLICK PE POZE

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

pentru sonde voiam sa ii pun un jack stereo ca e la fix , 3 fire numai ca e destul de groasa carcasa plus fata gravata , sa vad ce alternativa gasesc

ma mai gandesc cum sa prind si bateria in interior

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

voua vi se intampla sa nu arate esr ul si /sau curentul de fuga la toti condensatorii? cu masuratul bobinelor cum se comporta pt ca mie mi se pare ca o cam da in bara in ceea ce priveste bobinele

Link spre comentariu

ESR-ul si curentul de fuga sunt masurate de la o anumita valoare a condensatorilor iar inductanta de la 10 micro in sus, parca. Oricum, nu sunt asa precos determinate ca la ESR-metrul dedicat.A programat cineva smt-ul cu ultima versiune aparuta? Cum se comporta?

Link spre comentariu

acum pot spune ca e gata , am terminat de pus si sondele pentru test , numai ca a trebuit sa le pun pe lateral si a am fost nevoit sa astup gaura data pe partea frontala

cateva poze cu el in formula finala si cateva masuratori la diferite componente

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

PCB pentru smt? Cred ca ar rebui intrebat @nel deoarece el a proiectat un PCB destul de comod de lucrat cu el. Eventual @adicontakt poate sa te indrume.@adicontakt: cred ca nu este cea mai buna solutie cea cu fire atit de lungi. Incearca chestia cu pini augat pentru a masura componente comune cuplate direct la borne si, la nevoie, cind masori componente voluminoase pui si 2 testere. In situatia de acum, daca masori capacitati sau inductante de valori mici in mod sigur iti da indicatii eronate.

Link spre comentariu

Bineinteles ca isi face compensarea si masoara bine pentru majoritatea componentrlor. Problemele apar la valori mici de bobine si condensatori. Daca nu lucrezi la frecvente care sa necesite valori mici pentru acestea nu sunt probleme. Asa cum l-ai facut se poate adapta si o penseta pentru SMD-uri lucru care te avantajeaza. Felicitari pentru ce a iesit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări