Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

Merge orice afisaj 2x16 caractere, compatibil HD44780.

Se poate folosi un display de telefon Nokia 3310, la acest multitester?

Ar fi bine daca se poate folosi, am gasi mai "usor" display-ul, dar eu cred ca trebuie "umblat" si la softul scris in microcip.

Acum intreb pe cei care se pricep la programare, ca eu unul NU le am cu programarile, se poate sau nu sa se foloseasca display de telefon Nokia ?

Scuze daca deranjez pe cineva cu aceasta intrebare, dar sunt curios daca merge. :nas:

Link spre comentariu

Nu pot edita, postez consecutiv:Atentie, LCD-ul de Nokia 3310 se alimenteaza la 3,3V si intrarile tot la 3,3V. Daca vrei sa il interfatezi la multi-tester, in primul rand atat alimentarea cat si intrarile de date trebuie sa le cobori folosind cate o rezistenta de 1k plus zener 3,3V. E suficient, mai simplu de atat nu exista. Nu uita sa pui capacitorul de 100nF necesara generarii tensiunii de polarizare a LCD-ului!Urmaresti cu atentie datasheet-ul si te prinzi cum trebuie procedat.Succes!

Link spre comentariu

Va salut. Indemnat de "scandalul"-in sensul bun-produs de acest montaj l-am realizat si eu. Acum sunt in faza de testare si pregatirea pt introducerea in cutie. De fapt asta dureaza cel mai mult, "capacirea".Ce ma intriga e urmatoarea poveste:Am programat Atmega cu versiunea in lb. germana. Mi se pare prea mic timpul cat este afisat rezultatul masuratorii, parca sub 3 secunde. Nici nu reusesc sa citesc bine ce scrie si se stinge..Si la facutul pozelor a trebuit sa imi gasesc un ajutor..De accea va intreb daca altcineva a patit la fel. Si daca da, cum a remediat.Multumesc anticipat pt bunavointa.PS. Am programat si un alt uC cu versiunea in engleza, dar a ramas la job, azi e duminica si pana luni..PPS. In loc de 7805 am folosit un stabilizator low dropp. Da, pretul e urias, hi, hi, adica 6.5 lei, dar imi va da 5V de la 5.9V. Asa ca bateria o sa moara de plictiseala. Si economisesc un traf, plus ca imi va ramane o gaura libera in linia de prize..

Link spre comentariu

Da Flor, ai atins un punct sensibil al acestui Super-Multi-Tester, adica timpul scurt de afisare al rezultatului testului. Daca ai studiat putin schema si implicit silkscreen-ul cablajului ai vazut un capacitor, C1, care nu are specificata valoarea. Acesta este "calcaiul lui Achile" si de acolo se regleaza timpul cat sa ramana aprins afisajul, de regula 10 secunde este de-ajuns. Daca vei face cateva incercari succesive, vei ajunge la un compromis, zic eu, bun pentru tine. Succes!

Link spre comentariu

Multumesc frumos pt ajutor.Eu ma gandeam la interventia in soft, in sensul umblarii la subrutina de durata afisarii. Evident ca umblatul la cond e mult mai simplu ...(Mai ales ca habar n-am programare, hi, hi).

Link spre comentariu

Multumesc pe aceasta cale lui Simnakovi pentru "pirtia" in realizarea acestui multitester,care dealtfel l-am realizat si eu si merge perfect,cablajul l-am refacut in ExpresPCB in aceiasi idee ,doar mai adaugind citeva "pad-uri" daca cineva doreste il pot posta aici ,dar sa lasam pozele sa "vorbeasca"[attachment=4]IMG_0795p.JPG[/attachment][attachment=3]IMG_0798p.JPG[/attachment][attachment=2]IMG_0801p.JPG[/attachment] [attachment=1]IMG_0804p.JPG[/attachment][attachment=0]IMG_0809p.JPG[/attachment]

Link spre comentariu

Continui cu alte poze:[attachment=2]IMG_0811p.JPG[/attachment][attachment=1]IMG_0812p.JPG[/attachment][attachment=0]IMG_0813p.JPG[/attachment]Citeva observatii ,un atmega pus pe un montaj indica de exemplu un condensator electrolitic marcat 2200uF ,2055uF ,o rezistenta de 100k 101k ,iar pe acelasi montaj un alt atmega programat pe acelasi programator,evident acelasi soft indica asa ,2045uF si 99,8k deci pot aparea mici diferente intre atmega.Condensatorul C1 l-am pus de 330n si ecranul ramine aprins 12s,timp multumitor pentru mine.Eu zic ca este o scula utila si practica .Succesuri intinse!

Link spre comentariu

Foarte reusit nea Manolo... sal utilizesi sanatos... :aplauze De mentionat ca masuratorile s-au facut cu testerul meu.... :da Vezi ca PCB-ul cred ca merge pus daca-l arhiveziIncearca sa-l faci arhiva si apoi sa postezi :sparge: Hai ca a iesit de nota 20... imi place

Link spre comentariu

[attachment=0]Multi-Tester.rar[/attachment] :aplauze Noroc cu Marian ,asta este cablajul in Expres PCB.Da ,Marian l-a facut primul si eu dupa el, l-am programat impreuna ,mai mult el si atunci am facut si probele,oricum o scula utila. :)

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Într-un final am terminat şi eu testerul, mi-ar mai trebui o cutie în care să-l bag. Merge formidabil de bine. Am reproiectat cablajul din obişnuinţă, iar textele le-am tradus în engleză. Ataşamentul conţine proiectul complet pentru AVR Studio, inclusiv binarele. Eu am folosit versiunea 4.17 pentru modificări.

Link spre comentariu

Revin cu noutăţi: testerul ăsta e formidabil, nu ştiu de ce dracu' nu l-am făcut mai repede. Am sortat la ultima zecimală rezistenţele să fie toate egale între ele, am modificat codul pentru valorile respective şi l-am testat la lucru. Comparaţia a fost făcută cu două multimetre, Fluke 187 şi 111 care abia veniseră de la calibrare. Rezultatele au fost incredibile. Precizia de măsură a rezistenţelor e de +/-0,3%, iar a condensatoarelor de +/-0,5%. Vreo 5 colegi vor să şi-l facă şi ei, după ce le-am făcut o demonstraţie. Aparatul ăsta ar trebui să nu lipsească din sculele niciunui electronist, atît de performant e.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări