Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

Zenere nu am testat cu acest montaj dar eu am tester pentru zenere in montajul cu m328 facut anul trecut si merge f. bine. La acest montaj am reglat tensiunea de 50V (49,5V) dupa care am montat rezistenta fixa in locul semireglabilului si am verificat limitarea de curent (5mA) in scurtcircuit. De asemeni am reglat tensiunea de 35V dupa care am pus rezistenta fixa.Montajul este inca fara cutie dar este functional pe toate domeniile. Poate ma apuc sa reproiectez cablajul sa iasa ceva mai mic,nu pot folosi cablajul tau fiindca atmega644 al meu este SMD.

Link spre comentariu

TL431 necesită minim 1mA ( mă rog , 600-800 µA ) pe când LT1004 - LM 385 zeci de µA . Deci dacă acest lucru  nu este un impediment , TL431 să fie .

PS Nu cunosc aplicația , nu știu ce tensiune trebuie . LT1004 și LM385 au variante de 1,2V și de 2,5V . TL431 numai 2,5V.

Editat de UDAR
Link spre comentariu

la varianta cu mega328 , test zener , e aceasta schema ?

parca tot de la tine e....

Da,este aceeasi schema dar in varianta cu m644 pot comuta (50V sau 35V).Tensiunea de 35V este folosita la testarea stabilizatoarelor de tensiune 78xx etc... care se pot distruge daca se aplica tensiune de 50V.Se poate folosi orice convertor dc/dc , daca va ajunge 30V se poate folosi convertor +/-15V.Eu am folosit TL431 sortat din mai multe exemplare pana am gasit 2,500V masurat cu Fluke.

Link spre comentariu

TL431 necesită minim 1mA ( mă rog , 600-800 µA ) pe când LT1004 - LM 385 zeci de µA . Deci dacă acest lucru  nu este un impediment , TL431 să fie .

PS Nu cunosc aplicația , nu știu ce tensiune trebuie . LT1004 și LM385 au variante de 1,2V și de 2,5V . TL431 numai 2,5V.

da.... asa trebe sa fie ,ref.fix 2.5 v, dar sincer nu am masurat niciodata

Da,este aceeasi schema dar in varianta cu m644 pot comuta (50V sau 35V).Tensiunea de 35V este folosita la testarea stabilizatoarelor de tensiune 78xx etc... care se pot distruge daca se aplica tensiune de 50V.Se poate folosi orice convertor dc/dc , daca va ajunge 30V se poate folosi convertor +/-15V.Eu am folosit TL431 sortat din mai multe exemplare pana am gasit 2,500V masurat cu Fluke.

si la mcu328 , cu varianta asta de tester diode zener mai pun un push buton pentru alimentare DC/DC ? sau la butonul push folosesc folosesc celelalte contacte ?

Link spre comentariu

Niciuna nu are fix 2,500V - cel puțin nu se garantează așa ceva , trebuie sortare.

Dacă valoarea absolută a tensiunii e importantă , atunci poate mai bine LT1009 care e ajustabilă ( iar neajustată are 0,2% , mai bine decât orice multimetru mediu) 

Editat de UDAR
Link spre comentariu

rugaminte ptr. d-l bentanioan,ce piese din convertorul realizat de d-voastra sint predispuse la incalzire?,intreb asta pentru ca vreau sa-l fac cu componente smd inclusiv MC-ul

am citeva bobine de 220uH smd 1210,50mA,21ohm,credeti ca le-as putea folosi in cazul de fata?

multumesc!

Link spre comentariu

poate pana atunci

Niciuna nu are fix 2,500V - cel puțin nu se garantează așa ceva , trebuie sortare.

Dacă valoarea absolută a tensiunii e importantă , atunci poate mai bine LT1009 care e ajustabilă ( iar neajustată are 0,2% , mai bine decât orice multimetru mediu) 

intreb si eu , la TL 431 ce tolerante au masurate de voi ?

la smt meu cu 328 am folosit LT1009

acum la mega644 nu mai am doar TL431.....oricum maine ma apuc de PCB....si mai vad ce piese am.....

Link spre comentariu

Eu folosesc TL431A - din când în când , nu lucrez foarte des. După specificații ar trebui să aibă între 2,47 și 2,52 . Practic am găsit cam 2,48-2,50 . Nu m-a interesat întotdeauna pentru că de obicei aveam un reglaj ca să obțin o tensiune mai mare .

Atenție cu ce măsurați . Un multimetru mediu ( nu cel mai ieftin ) are tipic 0,5% pe Vdc . Măsurând 2,5V pe scara de 20V eroarea poate fi și mai mare - oricum nu poți citi decât zecile de mV.

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări