Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester


yo6pir

Postări Recomandate

Salut la toata lumea,

 

Nu cred ca e o noutate ce postez eu aici, dar sigur sunt si altii care sunt interesati de acest subiect. Vreau sa va propun realizarea unui Super-Multi-Tester cu ajutorul caruia se pot testa o multime de componente care se gasesc in atelierul fiecaruia: tranzistoare bipolare, MOS-FET, JFET, condensatoare, rezistente, diode, LED-uri.

 

http://yo6pir.wordpress.com/proiecte/su ... ti-tester/

 

Schema si ideea am preluat-o de pe un forum german si am realizat-o fara nici o problema.

La baza schemei este un MCU-Atmega8, pe care poate sa-l achizitioneze fiecare la 5 Lei din magazin. Ceva mai scump este afisajul, dar si acesta se poate recupera de undeva. Asa ca nu va doresc decat spor la construit, si astept pareri.

 

Toate bune, Ovidiu.

Link spre comentariu

Salut la toata lumea, Nu cred ca e o noutate ce postez eu aici, dar sigur sunt si altii care sunt interesati de acest subiect. Vreau sa va propun realizarea unui Super-Multi-Tester cu ajutorul caruia se pot testa o multime de componente care se gasesc in atelierul fiecaruia: tranzistoare bipolare, MOS-FET, JFET, condensatoare, rezistente, diode, LED-uri. http://yo6pir.wordpress.com/proiecte/su ... ti-tester/Schema si ideea am preluat-o de pe un forum german si am realizat-o fara nici o problema.La baza schemei este un MCU-Atmega8, pe care poate sa-l achizitioneze fiecare la 5 Lei din magazin. Ceva mai scump este afisajul, dar si acesta se poate recupera de undeva. Asa ca nu va doresc decat spor la construit, si astept pareri. Toate bune, Ovidiu.

Interesant ca si simplitate nu stiu ce sa zic de precizie. Poate pui si softul.
Link spre comentariu

Asa este, simplitatea lui nu confera incredere la prima vedere dar incercarile de masurare in comparatie cu alte aparate similare care au reputatia de a fi precise, au scos la iveala o diferenta de maxim 2% la masurarea de condensatoare si rezistente. La identificarea tranzistoarelor si a diodelor nu se pune problema preciziei de masurare. La fel cu masurarea caderii de tensiune pe diode sau jonctiuni, este comparabila precizia cu multimetrul digital pe care-l detin. Comparatia la condensatoare am facut-o cu schema:

http://ironbark.bendigo.latrobe.edu.au/ ... ndex2.html

pe care am realizat-o deasemenea:

http://yo6pir.wordpress.com/proiecte/lxcx-meter/

si acest aparat are o reputatie buna cat priveste precizia, verificata si de altii care l-au construit.

Softul nu este secret si-l postez aici, pentru cei doritori. Poate se gaseste cineva care sa-l si traduca in limba engleza sau romana ca sa fie mult mai accesibil. Toate bune.

Link spre comentariu

am tot incercat sa il compilez pentru Lb.Romana (ajutat de goangle traducatorul)

tot ce trebuie tradus se afla in eeprom dar eu nu ma pricep sa il compilez (am incercat cu WinAVR si CV - pana acum imi reuseau compilarile )

se poate "traduce" fisierul .eep si direct in pony dar cuvintele traduse trebuie sa contina acelasi numar de caractere (imposibil)

 

unsigned char TestRunning[] EEMEM = "Test lt ...";

unsigned char Bat[] EEMEM = "Batterie ";

unsigned char BatWeak[] EEMEM = "schwach";

unsigned char BatEmpty[] EEMEM = "leer!";

unsigned char TestFailed1[] EEMEM = "Kein,unbek. oder";

unsigned char TestFailed2[] EEMEM = "defektes ";

unsigned char Bauteil[] EEMEM = "Bauteil";

unsigned char Unknown[] EEMEM = " unbek.";

unsigned char OrBroken[] EEMEM = "oder defekt";

unsigned char Diode[] EEMEM = "Diode: ";

unsigned char DualDiode[] EEMEM = "Doppeldiode ";

unsigned char TwoDiodes[] EEMEM = "2 Dioden";

unsigned char Antiparallel[] EEMEM = "antiparallel";

unsigned char InSeries[] EEMEM = "in Serie A=";

unsigned char mosfet[] EEMEM = "-MOS";

unsigned char emode[] EEMEM = "-E";

unsigned char dmode[] EEMEM = "-D";

unsigned char jfet[] EEMEM = "-JFET";

unsigned char Thyristor[] EEMEM = "Thyristor";

unsigned char Triac[] EEMEM = "Triac";

unsigned char A1[] EEMEM = ";A1=";

unsigned char A2[] EEMEM = ";A2=";

unsigned char hfestr[] EEMEM ="hFE=";

unsigned char NPN[] EEMEM = "NPN";

unsigned char PNP[] EEMEM = "PNP";

unsigned char bstr[] EEMEM = " B=";

unsigned char cstr[] EEMEM = ";C=";

unsigned char estr[] EEMEM = ";E=";

unsigned char gds[] EEMEM = "GDS=";

unsigned char Uf[] EEMEM = "Uf=";

unsigned char vt[] EEMEM = "Vt=";

unsigned char mV[] EEMEM = "mV";

unsigned char Anode[] EEMEM = "A=";

unsigned char Gate[] EEMEM = "G=";

unsigned char TestTimedOut[] EEMEM = "Timeout!";

unsigned char DiodeIcon[] EEMEM = {4,31,31,14,14,4,31,4,0}; //Dioden-Icon

 

#ifdef UseM8

unsigned char Resistor[] EEMEM = "Widerstand: "; //nur auf Mega8 verfr

unsigned char NullDot[] EEMEM = "0,";

unsigned char GateCap[] EEMEM = " C=";

unsigned char Capacitor[] EEMEM = "Kondensator: ";

#endif

Link spre comentariu

Stefane, am incercat si eu sa compilez fisierul main.c, asta dupa ce am tradus termenii aceia, dar nu mi-a reusit nici mie, de aceea am zis ca poate se gaseste cineva mai priceput sa traduca softul. Traducerea nu e o problema pentru ca in definitie fiecare termen este trecut in engleza. Problema e compilarea ! Pana una-alta aparatul merge foarte fain si cu softul in germana. Asta e. Incercati-l si va veti convinge. Toate bune, Ovidiu.

Link spre comentariu

Stefane,Pachetul acela il am si eu dar nu l-am incercat inca. Eu am programat pachetul pe care l-am postat mai sus. Acela merge la sigur. In plus am facut asa cum ai sugerat, sa traduc direct in PonyProg memoria EEPROM, si a mers. Am deja versiunea in limba engleza a fisierului de date si merge perfect. Am atasat-o pentru cei care doresc. Toate bune, Ovidiu.

Link spre comentariu

se poate "traduce" fisierul .eep si direct in pony dar cuvintele traduse trebuie sa contina acelasi numar de caractere (imposibil)

Pune si tu spatii, cum sa fie imposibil? Poate difera checksum-ul, si atunci chiar e naspa.
Link spre comentariu

am exagerat cu imposibilul ala, nimic nu e imposibil.simnakovi deja a potrivit cuvintele in engleaza si a pus la dispozitie pcb-ul 1:1 (pacat ca un destept iar a gresit la faza cu mirror) , sper ca in seara asta sa ii dau si eu viatza mega_giga_tera-testerului :rade:

Link spre comentariu

Atentie la fusebiti! Daca ati cumparat un Atmega8 nou acesta are fusebitii setati la DEFAULT cu oscilator intern de 1 MHZ. Asa sa ramana ca e bine. Nu schimbati nimic. Daca setati altceva ori nu va merge ori veti face ca mine si-l veti bloca. Eu am ajuns la faza in care pot sa-l deblochez sigur, dar nu va spun cata bataie de cap am avut pana m-am prins si cu treaba asta. De fapt de la deblocarea lui am ajuns la schema asta de tester ca am ramas cu un Atmega8, pe "stoc" dupa ce mi-am cumparat unul nou pentru SWR-meter. Apoi am zis ca hai sa fac ceva cu el ca tot sta degeaba. Am dat cautare la nenea GOGU si am ajuns la "super-tera-mega-giga" testerul asta. Asta e toate bune va doresc la toti si sa vedem aici pe forum cat mai multe variante facute, da de intrecem gasca de pe forumul de radioamatori care spuneau ca fac un transceiver super-mega-giga, Tauras, si nu au facut niciunul. HI. 73! Ovidiu.

Link spre comentariu

Ca tot a venit vorba de Prodeterminator, eu am la job unul original, luat de pe un site din Franta si pot sa spun ca face o gramada de chestii dar intr-adevar numai pentru semiconductori.Adica indica foarte multi parametri si de asemenea poate indentifica si optocuploarele. Asta nu inseamna ca nu il voi construi si pe acesta. Chiar in urmatoarele minute ma voi apuca de cablaj. Imi urez succesuri si sper sa nu inversez si eu cablajul. Cele bune, EmilEdit: Ghinion, o las pe mai tirziu, trebuie sa merg pina la job!

Link spre comentariu

Eu am reusit sa recompilez cu succes proiectu in germana si sa modific ceva prin eeprom insa problema e ca nu reusesc sa simulez schema in proteus deoarece nu imi recunoaste simulatorul imaginea de eeprom care este eep sau hex(asa o compileaza) iar in proteus imi accepta doar bin. In rest schema e functionala ADC-ul functioneaza bine la fel si conectarea si codul pentru afisare pe lcd. NU pot sa ma pronunt doar pe codurile care sunt importate din eeprom.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări