Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nu pot scrie un PIC16F84

A_L_E_X

Postări Recomandate

• Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• A_L_E_X

20

• cirip

8

• danb1974

3

• adicontakt

2

Top autori în acest subiect

Am gasit pinii mufei care corespund cu pinii din conector. Am masurat si rezistentele.MCLR Pinul 4 din soclu Pinul 3 din conector Rezistenta 140KohmClock Pinul 12 din soclu Pinul 7 din conector Rezistenta 1KohmData Pinul 13 din soclu Pinul 6 din conector Rezistenta 700KohmPini din soclu sunt corespunde soclului de 18 pini.

Link spre comentariu

Am mutat si condensatorul si tot nu merge. Cu condensatorul pus in paralel, tensiunea pe MCLR atunci cand am Clock-ul activat este 12.5 V si scade pana la 11.8 V. Am pus si rezistente mai mari la leduri iar acum cand activez MCLR si Clock, tensiunea pe MCLR scade din nou la 7.4 V. Inainte, cand aveam ledurile scoase, tensiunea era 11.8 V.

Link spre comentariu

Inca un mic detaliu. Acesta a fost primul meu PIC programat si nu am stiut ca trebuie sa salvez id-ul PIC-ului. De fiecare data cand programez imi apare 0000 la ID. Poate sa apare de la asta eroarea ? Pot sa gasesc undeva valoarea aceasta ?

Link spre comentariu

Gata, am rezolvat. I-am setat viteza portului serial la cea mai mica posibila si a mers. Mai incercasem cu viteza mica inainte sa ii schimb rezistentele ledurilor si nu a mers, deci recomand schimbarea rezistentelor ledurilor in cazul in care da eroare. Va multumesc tuturor pentru ajutorul acordat.

Link spre comentariu

Gata, am rezolvat. I-am setat viteza portului serial la cea mai mica posibila si a mers. Mai incercasem cu viteza mica inainte sa ii schimb rezistentele ledurilor si nu a mers, deci recomand schimbarea rezistentelor ledurilor in cazul in care da eroare. Va multumesc tuturor pentru ajutorul acordat.

asta e posibil sa fie de la cablu prea lung.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări