A_L_E_X Postat Noiembrie 23, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Tensiuea pe MCLR este 12.86 V. Am incercat si cu PIC-UL bagat direct in mufa si tot nu vrea ? E posibil sa fie PIC-ul defect ? De citit il citeste dar imi afiseaza 0000. Pot sa-l si sterg. E posibil sa am nevoie de tensiune peste 13 V ? Poate PIC16F84 asa functioneaza. Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Noiembrie 24, 2009 Partajează Postat Noiembrie 24, 2009 Dupa parerea mea ii posibil sa fie de la calculator problema (alimentarea mufei nu poate suporta curentul cerut de PIC).Incearca cu programatorul si pe alt calculator poate ai noroc.Eu oricum te sfatuiesc sa iti faci rost de un programator pe USB.Bafta. Link spre comentariu
cirip Postat Noiembrie 24, 2009 Partajează Postat Noiembrie 24, 2009 Tensiuea pe MCLR este 12.86 V.Ar trebui sa ii ajunga. Presupun ca masori fata de Vss-ul picului la soclu. Am incercat si cu PIC-UL bagat direct in mufa si tot nu vrea ? E posibil sa fie PIC-ul defect ? De citit il citeste dar imi afiseaza 0000. Pot sa-l si sterg.Nu cred ca e picul defect, dar nici testele de stergere/citire nu sunt concludente. E posibil sa am nevoie de tensiune peste 13 V ? Poate PIC16F84 asa functioneaza.Nu mai fa presupuneri. Uita-te pe foaia de catalog. Presupunerea este mama belelelor. Scoate picul din soclu, baga softul in mod test si clampane fiecare bit individual, static si masoara tensiunile in starile 1/0. Bitii sunt clock, data, MCLR si Vcc, toate masurate fata de Vss-ul picului. Masuratorile le faci la soclu cu picul scos. Posteaza aici valorile tensiunilor. Cirip Link spre comentariu
dem3ntor Postat Noiembrie 24, 2009 Partajează Postat Noiembrie 24, 2009 nu se poate pune un trannzistor care sa deschida o alimentare externa?ceva de genul Link spre comentariu
danb1974 Postat Noiembrie 24, 2009 Partajează Postat Noiembrie 24, 2009 Asta am modificat eu la ad-pic02 ca sa mearga:- R4, R5 urcate la 2k7 (asta aveam la-ndemina, cred ca si cu 4k7 se mai aprind led-urile)- C2 pus 2200uF/16V in paralel peste gluma existenta Link spre comentariu
A_L_E_X Postat Noiembrie 24, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2009 Am mai testat pe alte 2 calculatoare si tot nu merge. Am incercat si cu programatorul conectat direct in mufa serial. Acestea sunt valorile masurate in modul test. MCLR 12.88 V Clock 4.87 V Data 4.55 V Vdd 5.19 V. Ca masa am folosit Vss-ul soclului. Am sa incerc sa fac si modificarile sugerate de danb74. Link spre comentariu
cirip Postat Noiembrie 25, 2009 Partajează Postat Noiembrie 25, 2009 Acestea sunt valorile masurate in modul test. MCLR 12.88 V Clock 4.87 V Data 4.55 V Vdd 5.19 V. Ca masa am folosit Vss-ul soclului. Par corecte. Dar cand dai sa scoata 0, cat e tensiunea? Selectezi picul corect? Cu sau fara A la coada nu sunt compatibile dpdv al programarii. Poti sa faci o captura de ecran cand apare eroarea? Link spre comentariu
A_L_E_X Postat Noiembrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Am atasat screenshot-ul. Nu inteleg, cum sa ii dau sa scoata 0 ? Link spre comentariu
A_L_E_X Postat Noiembrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Am scos rezistentele R4 si R5 si tot nu merge. Acum am tensiunea pe MCLR de 13.28 V. Cand este activat si clock-ul, tensiunea pe MCLR este de 11.80 V. Ma gandesc ca daca se activeaza clock-ul in timpul programarii, tensiunea scade la 11.8 V si acesta iese din modul programare. Intrebarea este de ce scade tensiunea MCLR cand este activat clocl-ul ? Pentru asta ar fi folositor condensatorul de 2200 uF pus in paralel peste C2 ? In specificatiile de programare ale acestui PIC scrie ca tensiunea de programare trebuie sa fie constanta chiar daca semnalul de clock este activat sau nu. Link spre comentariu
francezu Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 cum sa ii dau sa scoata 0 ?Cu semnalul respectiv dezactivat din IC-Prog, de exempul debifezi casuta MCLR in soft si la pinul respectiv in circuit trebuie sa ai ~ 0V. La fel si pentru restul de semnale. Link spre comentariu
cirip Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Cand este activat si clock-ul, tensiunea pe MCLR este de 11.80 V. Ma gandesc ca daca se activeaza clock-ul in timpul programarii, tensiunea scade la 11.8 V si acesta iese din modul programare. Cel mai probabil. 11.8 este insuficient. E in afara specului. Intrebarea este de ce scade tensiunea MCLR cand este activat clocl-ul ? Ptr ca lesina portul serial. Nu are snaga in el sa sustina curentul cerut de programator. Este problema frecvent intalnita la programatoarele alimentate din port' date=' fara sursa externa.Pentru asta ar fi folositor condensatorul de 2200 uF pus in paralel peste C2 ?Nu cred. Daca nu e, nu e. Codensatorul inmagazineaza, nu produce energie. S-ar putea sa ai noroc, totusi, dar functionarea va fi nesigura. Daca programarea dureaza mai mult, tensiunea scade si eroarea apare mai departe, nu la adresa 0. Dar care e C2? Pe schema postata nu sunt numerotate piesele. Posteaza schema cu care lucrezi tu. Link spre comentariu
A_L_E_X Postat Noiembrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Nu am o schema pentru programatorul meu. A fost cumparat. Ce am atasat mai sus este gasit pe un site pentru un programator aproape identic cu al meu.Ce as putea sa-i fac ca sa-i mai dau tensiune ? Ce as putea sa-i mai scot ? Cand aveam rezistentele in circuit, tensiunea pe MCLR scadea la 7.4 V cand se activa si clock-ul. Acum cand le-am scos , tensiunea scade la 11.8 V. Link spre comentariu
A_L_E_X Postat Noiembrie 27, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2009 Tensiunile atunci cand ii dau sa scoate 0 : MCLR -0.52 v Vcc 5.23 V Clock -0.64 V Data -1.31 V.Tensiunile atunci cand activez semnalele : MCLR 13.27 V Vcc 5.23 V Clock 5.89 V Data 4.59 V. Masuratorile de acum le-am facut cu rezistentele ledurile scoase din circuit. Link spre comentariu
cirip Postat Noiembrie 27, 2009 Partajează Postat Noiembrie 27, 2009 Tensiunile atunci cand ii dau sa scoate 0 : MCLR -0.52 v Vcc 5.23 V Clock -0.64 V Data -1.31 V.Tensiunile atunci cand activez semnalele : MCLR 13.27 V Vcc 5.23 V Clock 5.89 V Data 4.59 V. Masuratorile de acum le-am facut cu rezistentele ledurile scoase din circuit.Presupun ca toate masuratorile au fost facute fata de Vss-ul picului.Uita-te la pagina 51 electronica (49 tiparita) din foaia de catalog: http://ww1.microchip.com/downloads/en/d ... 35007b.pdfTensiunile sunt in afara specificatiei. In mod particular, -1.31V e ciudata si ma face sa ma gandesc ca nu se deschid diodele de protectie. Inca ceva. La ce pini ai capsulei se duc semnalele clock, data si MCLR? Masoara exact cu voltmetrul sau cu ohm-metrul, nu-mi spune unde presupui ca se duc. Incearca testele de stergere/citire fara pic in soclu. daca se comporta la fel ca si cand ar fi picul acolo, e clar ca nu e concludent. Link spre comentariu
danb1974 Postat Noiembrie 27, 2009 Partajează Postat Noiembrie 27, 2009 Pune peste C1 2200uf sau ce ai la-ndemina si incearca. Mie mi-a mers, poate iti merge si tie, poate nu, e mai simplu sa incerci decit sa facem teorie Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum