A_L_E_X Postat Noiembrie 21, 2009 Partajează Postat Noiembrie 21, 2009 Am incercat sa scriu un PIC16F84 cu programatorul AD-PIC02 de la Adelaida. Programatorul este alimentat din portul serial. La programarea am primit binecunoscuta eroare "verify failed at address 0000h". In timpul programarii tensiunea Vpp nu ramane constanta, variind intre 10 si 12.93 V. De asemenea tensiune Vdd variaza la fel intre 2.7 v si 5.2 V. Tensiunea Vdd banuiesc ca depinde de tensiunea Vpp, folosindu-se o dioda Zenner pentru tensiunea Vdd. De ce variaza tensiunea Vpp ? Daca la un moment dat tensiunea Vpp ajunge la 12.93 este suficient ca microcontrolerul sa intre in modul programare sau tensiunea trebuie sa fie aproape de 13 V tot timpul ? Link spre comentariu
nexus Postat Noiembrie 22, 2009 Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 foloseste un cablu mai scurt pe serial sau scurteaza-l pe cel pe care-l ai la vreo 20cm;la primele mele programari aceeasi eroare o primeam dar dupa ce am scurtat cablul amers fara probleme; oricum pe viitor iti recomand un programator cu alimentare separata sisoft WinPic800. Link spre comentariu
A_L_E_X Postat Noiembrie 22, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 Intr-adevar, cablul este cam lung. Are 1.8 m. N-as putea sa-i fac ceva din device manager ? Nici direct in mufa din spate nu pot infig programatorul pentru ca nu are loc. Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 22, 2009 Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 recomand un programator cu alimentare separata , tensiunea la Vpp trebuie sa fie fix 13v Link spre comentariu
A_L_E_X Postat Noiembrie 22, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 Am citit aici pe forum ca altii au reusit sa programeze cu acest tip de programator. Unul cu alimentare separata costa mult mai mult. Link spre comentariu
Vizitator yo9hnh Postat Noiembrie 22, 2009 Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 Daca e programatorul care cred de la adelaida ca nu mai stau acum sa caut,are un soclu pentru memorii,unul pentru pic16f628,unul ptr 16f876 merge excelent fara probleme cu icprog alimentare din port serial Link spre comentariu
A_L_E_X Postat Noiembrie 22, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 Da acela este. Numai ca mai are un soclu pentru 16f976 si unul pentru memorii. Il ai si tu ? Cat de lung ai cablu serial ? Ai masurat cumva tensiunea Vpp ? Ce delay ai setat in IC-Prog ? Link spre comentariu
A_L_E_X Postat Noiembrie 22, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 Am facut un test cu Hardware Check din ICProg. Daca bifez Enable MCLR am intre Vss si MCLR tensiunea de 12.86 V. Daca mai bifez si Enable Clock tensiunea este de 7. 4 V ? E normal sa fie asa ? Link spre comentariu
cirip Postat Noiembrie 22, 2009 Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 Am facut un test cu Hardware Check din ICProg. Daca bifez Enable MCLR am intre Vss si MCLR tensiunea de 12.86 V. Daca mai bifez si Enable Clock tensiunea este de 7. 4 V ? E normal sa fie asa ? Daca te uiti in specificatia picului, o sa vezi ca tensiunea necesara ptr a-l aduce in mod programare este minim 12V, maxim 14V. Practic este bine sa ai peste 13V. Deci nu are cum sa mearga cu 7.4V pe MCLR. Nu il bagi in mod programare.Pe de alta parte, programatoarele alimentate din portul serial sunt o loterie. Acelasi programator poate sa mearga pe un calculator si sa nu mearga pe altul din cauza diferentelor intre buferele porturilor. Un bufer poate sa sustina curent mai mare, altul nu. Desi sunt comode, functionarea lor e cam la noroc.Cirip Link spre comentariu
A_L_E_X Postat Noiembrie 22, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 Da, dar ce este cu acel Clock ? Este si el activ pe timpul programarii ? Deoarece, as acum am spus, fara el tensiunea ramane la 12.86 V. Doar cand il activez, tensiunea scade la 7.4 V Link spre comentariu
A_L_E_X Postat Noiembrie 22, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 Am gasit pe un site un document unde se spune sa conectez pinul 5 care este masa la mufa programatorului. Ar afecta cu ceva pic-ul ?L.E. Am tensiunea de 5.2 V intre masa si conector. E normal asa ceva ? Cand conectez masa la conectorul serial ledul de power se stinge. Banuiesc ca din cuaza scurtului. Link spre comentariu
cirip Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Da, dar ce este cu acel Clock ? Este si el activ pe timpul programarii ? Cred ca da. Programarea picurilor necesita in general 4 semnale plus masa. Unul dintre semnale este clock. Posteaza schema programatorului, daca o ai, si e posibil sa il depanam. "Am gasit pe un site un document unde se spune" nu ofera prea multa informatie. Dar daca imi amintesc bine, programatoarele alimentate din seriala nu folosesc masa mufei/calculatorului. Link spre comentariu
danb1974 Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Eu a trebuit sa modific programatorul ala ca sa nu-i scada tensiunea prea mult in timpul programarii, numai asa am reusit sa-l folosesc. Concluzie, un programator cu alimentare externa :)Ce am facut eu:- dublat (sau chiar triplat) rezistentele de la led-uri ca sa reduc consumul- pus un condensator de 1000 (sau 2200?) uF unde am dedus eu ca e alimentareaCind ajung la servici pot sa ma uit la el sa vad exact ce unde am pus. Link spre comentariu
A_L_E_X Postat Noiembrie 23, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Am gasit schema unui programator care este identic cu al meu. Link spre comentariu
cirip Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Scoate-i ledurile sau dezlipeste cate un terminal de la rezistentele de 1K si vezi daca tensiunea pe MCLR depaseste 12V. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum