Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Casti

ShadowDaniel

Postări Recomandate

• Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ShadowDaniel

11

• remus68

7

• ratza

5

• lorik199

5

Top autori în acest subiect

@bogdan - La 741 daca dau potentiometrul pe la jumatate se aude ok..dar daca dau mai tare incepe sa se auda foarta prost. Sa fie de la casti ? Eu am facut testul pe 2 feluri de casti, niste Panasonic RP-HS45 si pe un TEAC HP-1-R.@ratza - Cu atat mai mult vreau sa o incerc, dar am o intrebare.. La BD-uri e nevoie sa pun si radiatoare ?

Link spre comentariu

Depinde la ce tensiune vrei s-o folose?ti. Pîn? în 12V nu e nevoie. Peste se cam încing. Schema ini?ial? era cu BD135 ?i mi s-au p?rut cam am?rî?i. I-am schimbat cu BD243, am pus rezisten?ele din emitor de 33 de ohmi ?i am reu?it s? crap o pereche de finali la 32V. Nu le-am pus radiatoare, curentul prin ei era foarte mare, ?i era de a?teptat s?-?i dea duhu', dar am vrut s? v?d ce poate montajul. Î?i flutur? c??tile pe urechi la tensiunea aia :)

Link spre comentariu

Multumesc de idee Den, dar mai intai o sa incerc schema pe care a incercato si ratza. Din pacate voi intarzia cu constructia lui deoarece nu am toate piesele si nu am bani pentru toate. O sa postez aici rezultatul cand termin,

Link spre comentariu

Folose?te piese recuperate, crezi c? eu am cump?rat piese pentru el? Pui ce ai la îndemîn?. Po?i pune BD135 ca finali lini?tit, numai s? le pui cîte o bucat? de tabl? ca radiator.

Link spre comentariu

Folose?te piese recuperate

Mai putin si vine sfirsitul de luna ! Cel putin aici la Timisoara, programul de '"debarasare" continua ! Dar se-nghesuie tiganii la tot ce apare si n-ai loc de ei . Cauta cite un televizor aruncat (mai ales din anii '80) si ai acolo suficiente piese .
Link spre comentariu

@ratza - am o parte din piese dar desutl de multe imi lipsesc...@remus68 - de 2 ori mi s-a intamplat sa vad un TV pe la 9 seara lasat sa fie luat iar urmatoarea zi pe la 8 sa nu mai fie acolo.. Cat m-am ofticat de fiecare data.. data viitoare il voi lua direct :sparge:

Link spre comentariu

daca vrei ceva de calitate, iti recomand sa faci cu lampitreaba e foarte simpla:cumperi o dubla trioda - 6N6P e perfecta, si un socluai nevoie de un traf, de alimentare ,eu am folosit unul de 12 V si vreo 3-4 sute mA, si in sarcina la consumul de 750mA a ajuns la 6,4V, perfect pt lampaiti mai trebuie de asemenea un traf de 12 V, la care legi secundarul la secundarul de 6V(acesti 6 V in sarcina)in primarul lui vei avea cam 100 V, pe care-i redresezi si-i filtreze cu 2 condensatori de sursa atxmai ai nevoie de 2 trafuri identice de 2x12 V si 200mAschema este foarte simpla, in afara de ce am scris mai sus iti mai trebuie 4 rezistentetoata afacerea (tub + soclu) =20 lei, trafuri iesire=10-15 lei trafuri alimentare cred ca ai niste alimentatoare de astea mici pe acasaiti spun ca se aude bestial in casti.....si pt domnul ce a postat mai sus, 2 W in casti e enorm de mult, nu vei mai auzi nimic, DEFINITIVcastile toate au puterea admisa de 0,5 W

trafo care alimenteaza filamentul nu se incalzeste din cauza ca este supraincarcat?referitor la trafo folosite pentru iesire: de ce 2x12 v, cum se leaga iesirile, in paralel sau in serie?tolele raman asa cum sunt, intretesute, sau se pun cu intrefier?
Link spre comentariu

trafo care alimenteaza filamentul nu se incalzeste din cauza ca este supraincarcat?referitor la trafo folosite pentru iesire: de ce 2x12 v, cum se leaga iesirile, in paralel sau in serie?tolele raman asa cum sunt, intretesute, sau se pun cu intrefier?

trafo pt filament este foarte fierbinte, poti praji oua pe el(ar ocupa mult prea mult spatiu un trafo dimensiont corect)-dar l-am testat 12 ore de mers continuu si nu s-a ars, asa ca nu-mi fac problemetrafo de iesire se foloseste ca atare, nemodificat(cu tole intretesute), pt casti folosesc secundarele in serie(sunt legate din constructie in serie, si au scoasa o priza mediana)eu folosint doar capetele(24 V)pt alte detalii postati aici
Link spre comentariu

@ratza - am o parte din piese dar desutl de multe imi lipsesc...

Ce-?i lipse?te? G?se?ti absolut toate piesele în orice pr?p?dit de magazin. Dac? e?ti suficient de nebun po?i pune ?i 2N3055 ca finali, chiar dac? au beta mic.
Link spre comentariu

Nici nu stiu de unde sa incep. Deci nu am: condensatori de 2200uF, pot de 47K, o mare parte din rezistente (aici as putea inlocui cu altele), condensator de 220uF (si aici as putea pune 2 de 100uF..), BD243 (si nu am absolut nici un inlocuitor din cate stiu..) , BC549 (pot inlocui cu BC546 daca nu gresesc). Deci marea mea problema e BD243 si condensatorii mari. :sparge: Iar in legatura cu cumparatul pieselor, repet ca cel putin o saptamana chiar nu o sa am bani, pe motiv ca am balul si am nevoie de bani de buzunar. :jytuiyu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări