iulisan Postat Noiembrie 21, 2009 Partajează Postat Noiembrie 21, 2009 Salut. 1 - Caut sa aflu ce fel de tresa absorbanta este mai potrivita pentru a fi folosita in dezlipirea de ci-uri smd.Am vazut ca sunt mai multe dimensiuni : 0,8 , 2 , 2,8 mm etc. Cine lucreaza cu asa ceva poate ma lumineaza. 2 - Are cineva o schema de la un aparat de masura UNI-T UT70A ( http://www.matni.com/Arabic/Tester/UT70A/UT70A.htm ) ? Merci. Link spre comentariu
vio2007 Postat Noiembrie 21, 2009 Partajează Postat Noiembrie 21, 2009 Salut - Are cineva o schema de la un aparat de masura UNI-T UT70ASchema multimetrului: click aici ! Link spre comentariu
iulisan Postat Noiembrie 21, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2009 Multumesc vio2007 pentru schema. Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 21, 2009 Partajează Postat Noiembrie 21, 2009 eu folosesc tresa de 2.0 dar nu-s ce naiba a patit ca nu mai "trage" ca inainte. are si asta termen de garantie ? Link spre comentariu
iulisan Postat Noiembrie 23, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Mi-am comandat si eu tot de 2 , nu am lucrat niciodata cu asa ceva din acest motiv am intrebat...sub nicio forma nu cred ca are ca are termen de valabilitate...nu vad ce ar expira..poate solutiile cu care este data tresa de cupru. Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 eu v?d c? tresa folosit? se taie, ?i se folose?te cap?tul nefolosit... pân? se termin? rola de tres?.deci e consumabil... ca un burete care e prea saturat de ap?, ?i ori îl storci, ori îl arunci.?i cum nu prea ai cum "stoarce" de fludor tresa aia... Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 atunci ce solutie exista pentru a trage fludorul dintre/de pe pinii CI SMD ?cu pompa merge doar daca atasezi un ciocan la pompa si ii tragi una integratului tresa parca e impregnata cu sacaz Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 p?i pui tresa peste pini ?i fludorul în exces, apoi pui ansa/vârful înc?lzit pe tres?, fludorul "migreaz?" de pe pini pe tres? ?i gata.dar nu te a?tepta s? se "duc?" tot: tot va trebui s? lucrezi cu o lam?, ceva, ca s? dezlipe?ti integratul de tot!merge ?i cu o bucat? de li?? multifilar?, dar tresa e mai bun?, e împletit?, ?i re?ine mai mult fludor...?i mai trebe ceva: exerci?iu!nu iese din prima, ba chiar nici din a 2-a, o s? cam arunci o rol?-2 pân? te prinzi... Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 nu arunci o rola/doua, eu am aruncat doar 5cm pana sa ma prind ca tresa nu e ce credeam eu Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Noiembrie 24, 2009 Partajează Postat Noiembrie 24, 2009 Integratele SMD se dezlipesc cu mult fludor nu cu tresa, cu tresa se extrage doar cositorul ramas intre pinii integratelor dupa ce acestea au fost date jos din circuit (cel putin asa fac eu si merge din prima si nu consum multa tresa).Cea mai buna solutie este o "penseta" incalzita (adica doua varfuri de letcon cu care se incalzesc ambele parti ale integatelor deodata), merge si repede si nici nu supraincalzesti componenta.La tresa nu vad ce rol are grosimea acesteia, mai goasa inseamna ca poti extrage mai mult cositor pe o lungime mai mica in rest alta diferenta eu nu vad.Daca n-am zis bine va rog sa ma corectati. Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 24, 2009 Partajează Postat Noiembrie 24, 2009 era vorba despre latime cand ai pinii pe toate cele 4 laturi poti turna o galeata de fludor ca nu reusesti sa il dezlipesti. eu trag tot fludorul cu tresa si incalzesc cu pistolul cu aer cald integratul - asa am dezlipit atmega 16 SMD Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Noiembrie 24, 2009 Partajează Postat Noiembrie 24, 2009 era vorba despre latimeSorry n-am stiut exact despre ce dimensiune a tresei era vorba.cand ai pinii pe toate cele 4 laturi poti turna o galeata de fludor ca nu reusesti sa il dezlipestiAici sunt de acord, dar se poate face si asta cu un letcon penseta. Link spre comentariu
iulisan Postat Noiembrie 24, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2009 Bun , uite cum am f?cut io : pus cipu pi placu?? , placu?a fiind stanat? în prealabil ( dac? nu ave?i prealabil folosi?i un lighean ) , prins cipu cu o pens? , suflat peste cip cu un kistol cu aer cald.Aderen?? maxim? , succes garantat .... dup? 2-3-4 încerc?ri A?tept s? vin? tresa s? o incerc , dar pân? atunci s-ar p?rea c? alternativa aleas? de mine a fost destul de bun?. Înc-o beri... Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 24, 2009 Partajează Postat Noiembrie 24, 2009 hmmmm, ce ai facut tu acolo sper ca nu e operatia de lipirea :cry: ai cam inegrit frumusetea aia de cablaj. la lipire nu ma risc sa folosesc pistolul cu haer de likit (adica de cojit vopsea), cu letocunul iti iesea asa http://i36.tinypic.com/8x50zp.jpg - fara ca placuta sa fie stanata si cu aliniere destul de buna (nu are nevoie de mai mult cositor,nu are unde sa fuga) Link spre comentariu
iulisan Postat Noiembrie 25, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2009 ?tefane acolo-s urmele de la stanarea cu kistolul cu aere :cry: ?ine cont ca-i primul smd pe care-l lipesc ?i dezlipesc de unde ?i alinierea gresita sau nu chiar bun? a pinilor smd-ului , tocmai datorit? faptului ca l-am terorizat de cateva ori.P.S - S? ?tii c? te urasc pentru frumuse?ea aia de lucrare Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum