Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

proiect boxe Beyma 8WFR-P si beyma T2010

Vizitator

Postări Recomandate

deci eu cunosc toate difuzoarele, am absolut toate datele la ele(parametrii, graficele, etc.).am proiectat incinta, am decis punctele de taiere...din cate stiu trebuie sa-i spun "calculatorului" aluia de filtre impedantele si frecventele de taiere, iar el imi spune frumusel valorile componentelor... crezi ca daca nu masor impedantele difuzoarelor in incinta, o sa dau gres rau tare de tot? e, pe mine ma depaseste logistic toata povestea asta cu calcule peste calcule si masuratori peste masuratori. ca atare o sa fac cum am descris mai sus... sunt curios ce porcarii or sa iasa... daca o sa fiu dezamagit rau de intuitia mea de jumatate de industrial and product designer ce sunt, atunci or sa ma apuce dracii si-o sa-mi cumpar osciloscoape si generatoare de semnal... pana atunci stati asa sa vedem minunea...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

4

• ahegyes

3

• CBI

1

• papyreloaded

1

Top autori în acest subiect

caracteristicile alea pe care le ai de la producator sunt date in alte conditii decat cele in care vor fi la tine.Asezarea pe baffle cat si dimensiunile ei(in special latimea) schimba drastic acel raspuns,deci aproximarile cu sublerul dupa grafice e in balarii.Dupa ce vei incepe sa aproximezi impedanta dupa grafice iar sunt sanse sa obtii niste valori f f interesante ale componentelor ...Pe scurt difurile interactioneaza intre ele,mai intervine si schimbarile electrice(imp,faza) si cutia care nu pot fi 'aproximate' cu calculatoare 'on-line'(de fapt se poate,dar nu cu alea cu care ai de gand).Sigur,ceva o sa sune ,ce,ramane sa descoperi.Multi oricum prefera sa schimbe mereu la filtre si sa le faca doar pt camera in care vor sta si materialele muzicale preferate(apropo,inca nu am zis nimic despre timbrul lor,care are cel mai mare rol in final,dar parca tin minte ca am zis ca am ascultat diful de bas si cam tipa pe medii ,s-ar putea sa ii trebuiasca ori filtrare mai multa(taiere mai departata ,zobel...)si ar fi bun un tw care sa suporte un punct de crossover mai jos pt o astfel de 'ghidusie')

Link spre comentariu

CBI-are dreptate, si eu cred ca difuzolul ala de bas o sa urle urat pe medii. Daca mai iei in calcul greselie inevitabile care vor apaea datorita filtrului proiectat necorespunzator o sa ai o perechde de boxe care vor urla ....

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări