greenhorn Postat Noiembrie 21, 2009 Partajează Postat Noiembrie 21, 2009 salut..puteti sa imi spuneti va rog,dak montajul din poza atasata este un amplificator de tensiune??unde i-au tensiunea de iesire??Si mai o intrbare(la care cred ca stiu raspunsu' dar nu sunt sigur de el)tranzistorul poate functiona in curent alternativ?? ms anticipat Link spre comentariu
vio2007 Postat Noiembrie 22, 2009 Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 Si mai o intrbare(la care cred ca stiu raspunsu' dar nu sunt sigur de el)tranzistorul poate functiona in curent alternativ?? ms anticipatTranzistorul are doua regimuri de functionare : static si dinamic .In ambele regimuri este alimentat cu tensiune continua +U sau +Ec,(adica jonctiunea BC polarizata invers iar jonctiunea BE polarizata direct ).In regim static nu se aplica semnal la intrare ,iar tensiunile si curentii au valoari fixe, corespunzator punctului de functionare ales .In regim dinamic tranzistorul amplifica semnalul aplicat la intrare ,iar valorile tensiunilor si curentilor sunt variabile . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum