Nita Mihai Cristian Postat Noiembrie 21, 2009 Partajează Postat Noiembrie 21, 2009 Va salut. Am gasit o schema de invertor de la 15V la 150V. http://img524.imageshack.us/img524/1517/invertorr.jpg Toate bune si frumoase doar ca am dat in schema de o dioda BDY27. Am cautat cu "GOGU" si cu aceasta denumire am gasit un tranzistor capsula TO3. Ma puteti ajuta cu un sfat cam ce dioda ar fi si cam ce-as putea pune in loc? Vad ca si reprezentarea in schema este altfel deci spre rusinea mea nu stiu ce tip de dioda este. Multumiri tuturor Link spre comentariu
nostrom Postat Noiembrie 22, 2009 Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 Salut!Dupa simbol este dioda Zener probabil de 27V mai facem sapaturi poate gasim un datasheet Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Noiembrie 22, 2009 Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 dupa ultimele cercetari arheologice , bdy27 a fost , este si va fi dintotdeauna tranzistor bipolar ...nicidecum o dioda zener asa cum este figurat in schema electrica... mai mult ca sigur este o eroare de redactare din partea celui care a postat prima oara schema ...! Link spre comentariu
maresmircea57 Postat Noiembrie 22, 2009 Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 Este o dioda Schottky!Dioda Schottky (denumit? dup? fizicianul german Walter Schottky) este o diod? format? dintr-o jonc?iune metal-semiconductor, la fel ca ?i dioda cu contact punctiform.Capacitatea acestei jonc?iuni este foarte mic?, ceea ce înseamn? c? dioda poate lucra la frecven?e înalte. Un alt avantaj al jonc?iunii metal-semiconductor fa?? de jonc?iunea semiconductor-semiconductor folosit? la diodele conven?ionale este c?derea mic? de tensiune, numai 0,3 V fa?? de 0,6 V cât este în cazul unei diode din siliciu.Diodele Schottky î?i datoreaz? propriet??ile faptului c? purt?torii minoritari ?i recombinarea purt?torilor sunt neglijabile, conduc?ia fiind asigurat? exclusiv de purt?torii majoritari: electroni în cazul semiconductorului de tip N ?i goluri pentru P.Diodele Schottky de mai mare putere se utilizeaz? în circuite de comuta?ie, putând lucra la frecven?e de pân? la 1 MHz. O aplica?ie tipic? pentru diodele Schottky de mic? putere sunt circuitele de detec?ie ?i mixare de radiofrecven??, în care aceste diode func?ioneaz? pân? la 5 GHz.Un exemplu de diod? Schottky este dioda 1N5817; jonc?iuni Schottky se g?sesc ?i în circuitele integrate din seria 7400 de circuite logice.Dezavantajele principale ale diodei Schottky sunt tensiunea invers? maxim? redus? ?i rezisten?a serie mare. De asemenea, curentul invers relativ mare poate reprezenta o problem? în unele aplica?ii. Link spre comentariu
Nita Mihai Cristian Postat Noiembrie 22, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 Va salut si va multumesc pt interesul acordat topicului.Din cate inteleg trebuie sa caut o dioda Schottky ?Mentionez U iesire = 150V cativa mA Link spre comentariu
Nita Mihai Cristian Postat Noiembrie 23, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Salut. Am rezolvat am pus o dioda BYV 27-200 merge perfect.Multumiri inca o data celor ce au binevoit sa ma ajute. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum