Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O incinta pentru difu...

adi_0106

Postări Recomandate

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adi_0106

8

• Mircea Bartic

6

• Sharky

4

• kappa_ii

1

Top autori în acest subiect

apropo, diful ala de la kon e chiar mai scump decat HP15W :lol: :lol: China Vs Professional2.190.000 Vs. 1.785.000putere 350 W MAX :? Vs. 200W RMSSensibilitate dB 1w@1m 92 Vs. 96 fara T/S Vs. cu T/SI rest my case..... 8)

Link spre comentariu

apropo, diful ala de la kon e chiar mai scump decat HP15W :lol: :lol: China Vs Professional2.190.000 Vs. 1.785.000putere 350 W MAX :? Vs. 200W RMSSensibilitate dB 1w@1m 92 Vs. 96 fara T/S Vs. cu T/SI rest my case..... 8)

in magazin la KON in Iasi difu asta e 1.6 mil si stiu care-i treaba cu HP15W :wink: , in cazul in care ma hotarasc sa imi iau un dif de 15" poti fi sigur ca iau ceva bun, asta de la KON e pentru altcineva caruia i-a placut cum arata si vrea sa isi faca cutie :wink: intelegi colegu ?? :)
Link spre comentariu

Parametrii T/s pt acel difuzor :wink: Fs = 37,83 Hz Qms = 6,457 Vas = 151,3 liters Cms = 0,165 mm/N Mms = 107,3 g Rms = 3,949 kg/s Xmax = 10, mm Xmech = 15, mm P-Dia = 319,9 mm Sd = 803, sq.cm P-Vd = 0,804 liters Qes = 1,347 Re = 7,2 ohms Z = 8, ohms BL = 11,68 Tm Qts = 1,115 no = 0,586 % 1-W SPL = 89,83 dB 2.83-V SPL = 90,28 dB incinta recomandata: 60 litri inchisa adi, poate te prind ca nu dai o bere cand vin prin Iasi :lol:

Link spre comentariu

Ar fi bine sa faci incinta ceva mai mare deact cei 60L.La volumul ala compresia va fi prea mare si rezonanta se va dubla..Ca sa nu mai vorbim ca vei ajunge la un Qtc prea mare.Din Qts pe care il ai ar trebui sa alegi panou infinit, adica V>Vas ceea nu e practic.

Link spre comentariu

Ar fi bine sa faci incinta ceva mai mare deact cei 60L.La volumul ala compresia va fi prea mare si rezonanta se va dubla..Ca sa nu mai vorbim ca vei ajunge la un Qtc prea mare.Din Qts pe care il ai ar trebui sa alegi panou infinit, adica V>Vas ceea nu e practic.

:shock: :?: si acum tradu :?: :shock:
Link spre comentariu

Sharky, indraznesti sa-l contrazici pe Vasile? :lol: El a facut recomandarea asta, si tinand cont ca el a lucrat cu aceste difuzoare, nu cred ca vorbeste aiurea
Link spre comentariu

Nu stiu pe cine sa indraznesc sa contrazic.Ori pe Vasile, ori pe cei doi cercetatori de la care se trag numele parametrilor difuzoarelor.Mie nu imi place alegerea lui. Atata tot. Poate e aia ca pe mine nu ma deranjeaza asa de mult o boxa care e mai mica de 120L.Creste factorul de calitate si rezonanta la fel.(din ecuatii imediat iti dai seama, fara sa simulezi nimic).Calculeaza numai unde ajunge rezonanta la volumul ala...din ochi zic ca in jur de 60-70Hz ceea ce mi se pare inacceptabil pt un subwoofer pus in incinta inchisa. Ar avea nevoie de corectii serioase de ton.Acum fiecare e liber sa simuleze si sa aleaga ce vrea.Eu am lucrat cu diful asta varianta de 12" si dupa ce m-a batut la cap vecinul caruia i-am facut boxele la cap i l-am facut si bas reflex :lol: acordat f jos(clientul nostru stapanul nostru..pacat unmai ca il cunosc si nu i-am cerut bani).

Link spre comentariu

si eu sunt de parere ca difuzorul e un gunoi, dar daca omul vrea sa-l foloseasca nu are decat 8)

si eu la fel :lol: :lol: :lol: , ce sa-i fac omului daca lui ii place cum arata ??? nu te poti lua de gusturile lui....eu cand i-am aratat poza cu HP15W a zis ca nu e bun ca are conu de carton si membrana la fel....ce sa ii mai explic ??? l-am lasat in (ne)cunostinta lui :? si m-am supus cererilor
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări