Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

traful meu

amatorul

Postări Recomandate

Scuze pt acest subiect, poate ca voua vi se pare stupid dar va rog sa ma ajutati. am un traf care scrie pe el 2X27V dar cand l-am masurat imi da 2X30V si are 3A. as vrea sa-l reduc la 2X25V dar fara sa scot spire din el ca nu pot pt ca are bobinele suprapuse si tolele sunt sudate . va rog sa ma ajutati :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• amatorul

13

• Th3_uN1Qu3

6

• remus68

5

• djlove

2

Top autori în acest subiect

Transformatoarele se masoara in sarcina, in gol e normal sa aiba o tensiune putin mai mare. Pentru ce vrei sa'l folosesti? Daca l'ai masurat in alternativ, vezi ca dupa redresare in DC o sa ai putin mai mult. Daca e pentru un dispozitiv cu consum mic poti sa folosesti LM317+LM337 din care poti sa scazi tensiunea cat vrei, integratele suporta un curent de 1.5A.

Link spre comentariu

am un traf care scrie pe el 2X27V dar cand l-am masurat imi da 2X30V si are 3A

Cum ai aflat ca are 3A ? Daca un transformator are in gol 2 x 30Vca , atunci in sarccina sigur va scadea la 2 x 27Vca , chiar mai putin. Ce vrei sa alimentezi cu el ?
Link spre comentariu

Nu ai specificat inca daca e asa dupa redresare (DC) sau inainte. Vezi sa nu ai integrate pirat, eu am unul care merge la +/-30v de aproape un an si nu are nimic, dintr'un traf de 400W deci nici vorba sa scada in sarcina, insa cel care a fost montat initial a pocnit in prima secunda. Wooferul meu este tot de 8 ohm, pe 4 e posibil sa aiba probleme, nu am incercat.

Link spre comentariu

prima data asgura-te ca montajul merge!fa rost de o sursa de 2x12 v sau ceva mai mare si alimenteaza montajul ca sa vezi daca e ok.Vezi ca tda-u are in componenta mos-feti,deci atentie ca nu merge lipit oricum ca se strapung trz si il arzi instantaneu. La traf 2x 30vca(apx 42vcc) v nu e mult pentru tda,in special in 8 ohm,dar,intr-adevar e cam mic trafo. De scazut tensiunea fara sa il desfaci,cam greu,poate doar sa scoti spire din secundar,ca,de obicei secundarul e primul. calculezi nr de spire/volt astfel:55/s (s=sectiunea trafo,atentie se ia sectiunea care trece prin bobina) si vezi astfel cate spire poti sa scoti ca sa ajungi la tensiunea dorita,recomandat ar fii sa ai 27vca,iar dupa redresare o sa ai apx 32vcc,daca nu ma insel...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări