norad Postat Iunie 21, 2005 Partajează Postat Iunie 21, 2005 Am auzit recent despre amplificatoare cu tuburi electronice fara transformatoare de iesire. Este valabil acest concept? Link spre comentariu
Electron Postat Iunie 21, 2005 Partajează Postat Iunie 21, 2005 Da, exista si asa ceva, dar nu sunt recomandate deoarece au probleme mari. Ca sa ajungi la o impedanta de 8-16 ohmi (de la cateva mii de ohmi) trebuie sa pui in paralel cateva tuburi. Aici e valabila legarea in paralel a rezistoarelor, 1/Re = 1/R1 + 1/R2+...+1/Rn. Deci o sa ai nevoie de vreo 16 tuburi (numarul de tuburi necesare depinde de rezistenta anodica a fiecarui tip de tub) pt. 2 canale, ceea ce nu este chiar la indemana oricui. Oricum, schema e mult mai complicata, nu neaparat din cauza numarului mare de tuburi. Ti-as fi pus si o schema dar nu mai stiu unde este.Parerea mea: mai bine faci un amplificator cu trafo de iesire. Iesi mult mai ieftin si mult mai simplu. Mergi la un atelier de bobinaj si ti-l fac baietii ca la carte (dar trebuie sa le spui, ca altfel o sa ti-l faca ca pe unul de retea).Vezi ca este schema unui amplificator cu EL 84 despre care am auzit ca suna foarte bine. Schema o gasesti pe aici pe undeva, a pus cineva niste scanari. Link spre comentariu
norad Postat Iunie 22, 2005 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2005 Daca sunt necesare 16 tuburi atunci treaba se complica mult. Mai mult, tind sa cred ca difuzoarele sunt in pericol permanent, deoarece nu exista separare galvanica. Link spre comentariu
ALEKS Postat Iunie 22, 2005 Partajează Postat Iunie 22, 2005 O schema Single End (cu un singur tub EL84 per canal) de 6W lucrez eu acum! Daca vrei, trage un ochi la topicul acesta http://forum.izatech.ro/viewtopic.php?t=4978 unde am postat si schema care este ridicol de simpla. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum