Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comunicare PIC cu un webserver

Ashky

Postări Recomandate

Am nevoie de un punct de plecare, un link, o (un) ceva de unde sa ma inspir.Vreau sa fac un fel de centrala cu PIC care sa culeaga date de la diversi senzori si sa le transmita unui webserver.Comunicarea vreau sa fie bidirectionala, adica sa pot si trimite date de la calculator la PIC.Aici sunt in ceata foarte deasa.Nu stiu cum sa accesez portul serial cu PHP, prefer PHP-ul ptr ca am lucrat ceva timp cu el si ma descurc binisor dar este bun orice exemplu in orice limbaj.Ma intereseaza strict partea PIC -> webserver.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ashky

2

• Stefan

1

Top autori în acest subiect

eu am ceva deja facut cu atmega de la tuxgraphics, insa desigur ca se poate face si cu PIC.

enc28j60 este un produs al firmei microchip si in catalog o sa vezi ce stie sa faca impreuna cu un MCU si un soft

http://ww1.microchip.com/downloads/en/D ... 39662a.pdf deci nu ai nevoie de portul serial.

daca vrei pe portul serial nu conteaza ca respectiva comunicatie se realizeaza cu un server sau desktop "clasic", vezi protocolul RS232

Link spre comentariu
Vizitator MirceaI

Salut,Exista la Microchip toata stiva de TCP/IP disponibila pentru download. Nu are nici o legatura cu Apache sau cu php. Poti sa incerci sa o descarci sa vezi daca te descurci.Daca totusi vrei comunicatie seriala intre PIC si PC ai putea sa incerci cu MSCOM. este un OCX pe care l-am folosit cu succes in limbajele vizuale MFC, Visual C#,VIsual Basic. Nu stiu daca este disponibil si pentru PHP.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări