Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe Kashtan

Vizitator AdamAlex

Postări Recomandate

Vizitator AdamAlex

Am si eu un magnetofon JUPITER 203 (KASHTAN varianta ruseasca). Magnetofonul il tin in dulap pus deoparte :P dar boxele le-am pus la un amplificator Pioneer cu 2 iesiri fiecare avand 100W (total 200 W ) ... Nu le-am pus demult si am observat ca in momentul cand ajung la volumul de 6.5 din 10 incepe ca sunetul sa fie neclar cu baraieli si alte chestii de genul acesta. Pe boxe scrie urmatoarele : Kashtan 10 AC-201 , anul fabricatie 1985 , Rated frequency range, HZ 70-18000 , 8 Ohmi , Output Power : Nominal 10W , Maximum 16 W , Made in USSR . As dori sa cumpar un amplificator BUN pentru ele sa nu le forteze sau chestii de genul acesta.Ma puteti ajuta cu niste modele de amplificatoare ???Odata ce voi stii ce ii mai bun pentru ele o sa cumpar :) Va Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cosmindaniel12

2

• Jimmy

1

• zal

1

• ionescu liviu

1

nu ti se pare nimic ciudat in ce-ai scris tu mai sus?

As dori sa cumpar un amplificator BUN pentru ele sa nu le forteze sau chestii de genul acesta.

amplificatorul de unul singur nu poate sa le forteze. in schimb, tu poti sa le fortezi cand dai volum. amplificatorul ala care il ai acum e bun. daca zici ca are 100W pe canal (nu se stie in ce conditii: impedanta de sarcina, nivelul distorisiunilor) si pe boxe scrie 10W ar trebui sa-ti dai seama singur de ce incep boxele sa baraie la un moment dat.sfatul meu e sa pastrezi ampliful care il ai, si sa incerci pe cat posibil sa nu urci volumul prea sus.
Link spre comentariu

Chiar dac? ru?ii m?soar? altfel wa?ii ?i boxele lor sînt mai rezistente, tot e o mare diferen?? între ele ?i amplif. Le po?i folosi împreun? cu un amplif de 20-30W/8 Ohmi pe canal. Ptr Pioneer ai nevoie de unele mai puternice, minim 150W (dac? cei 100W/canal sînt reali).

Link spre comentariu

Am mers ceva vreme pe niste boxe Tesla de 15W, cu amplif Yamaha AX-440 (2x85w, "suge" 430W din priza), si nu am avut nici o problema. Deci, ori dai volumul prea tare, ori difuzoarele tale (sau filtrul) au probleme. Care difuzor se aude urat? Cel de joase sau cel de inalte?

Link spre comentariu
Vizitator AdamAlex

Deci de fortat nu le fortez :P ca nu is asa de prost :)) Care dintre difuzoare ? Cel de inalte pare sa aiba un barait si un sunet neclar :) ... Si mai ii o problema poate de la amplificator cand ii pe volumu cuprins intre 5-9 se aude un bazait continuu si cand ajung pe 10 dispare :) Deci daca ziceti ca ii bun amplificatorul numa sa nu le forjez ii perfect atunci :DSe aude destul de puternic la volumul 6 si pe la 7-8 incepe numa baraitu :P Oricum vreun model de amplificator care ar fi bun ? sa stiu daca ii sa il schimb ? Multumesc pentru ca m-ati lamurit :P

Link spre comentariu

Daca se aude urat difuzorul de inalte e posibil sa se fi uscat condensatorul din filtru. Poti sa le desfaci si sa il schimbi cu un alt condensator nepolarizat de aceeasi valoare, care sa reziste la cel putin aceeasi tensiune. Daca nu ma insel, tot filtrul lor e un condensator pe inalte. :)Despre amplificator, nu stiu ce sa iti spun, dau cuvantul altcuiva :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări