Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

debitare pal

tranzistor

Postări Recomandate

intrebarea e in felul urmator: trebuie as debitez o coala de pal a sa fac o incinta,dar nu prea am cu ce sa o tai. cineva mi-a zis ca,cu pendularul cica consum multe panze si ma misc greu,si ma gandeam ca sa incerc sa pun la polidisc(flex sau cum i-o zice) o panza de circular ca sa debitez mai repede,dar,sincer imi e cam frica sa incerc si am gandeam sa imi dati niste sfaturi :nas: :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tranzistor

3

• yo9hnf

2

• one

1

• paul14

1

Top autori în acest subiect

Salut !Daca nu ai cumparat PALul inca, cumpara-l de la magazine alde Praktiker sau altii care debiteaza(gratis).Cu pendularul (soricelul) NU MERGE !!!!. Cu el tai chestii scurte, 1m max si ala miscat. Mi-am format mana pentru soricel si zic ca nu merge taiat cu el ceva prea frumos.Lamele nu trebuie sa le strici. Cumperi una mai de soi, de 3-5 lei si duce mult si bine.Lama trebuie sa aibe dintii mici, eventual de metal, ca sa nu jumuleasca PALul.Tai cu partea frumoasa in jos, pentru ca acolo jumulitura e minima.Cu disc de taiat merge (banc) dar numai daca ai un ghidaj paralel cu discul.

Link spre comentariu

Nu poti taia cu scule de mana pentru ca se rupe melamina. Iti trebuie un fierastrau cu incizor.Cel mai bine este sa il cumperi deja taiat, cam toate magazinele sau atelierele de unde poti cumpara au aceasta masina.

Link spre comentariu

In Tg-Jiu ciuciu praktiker, bricostore sau altele de genu. Vezi ca era un atelerie de mobila pe la piata mica si cred ca pot sa-ti aduca aia palu gata taiat, ca la asamblare sunt praf.

:85 !!!Pacat de orasul asta frumos si nou ! Cred ca cei cu mobila se arunca mult la bani.
Link spre comentariu

Nu folosesc pal melaminat,ca oricum vine mochetata incinta si nu are rost.La polidisc nu e problema daca tin drept,ca mana e cat de cat formata ca sa tin drept si daca e sa greseca cate putin,oricum,il mai slefuiesc sa se imbine perfect,dar tare imi e frica ca se desprinde panza din flex si poate provoca accidente grave. Ma gandesc sa folosesc flexul pentru ca am vazut circular de mana,si mergea bine in pal,ii pun la flex panza de aceea pentru circular si ar cam trebuii sa fie acelasi lucru,nu?

In Tg-Jiu ciuciu praktiker, bricostore sau altele de genu. Vezi ca era un atelier de mobila pe la piata mica si cred ca pot sa-ti aduca aia palu gata taiat, ca la asamblare sunt praf.

aham,ii caut maine si vorbesc cu ei,sa vad pretul,oricum,la ansamblat nu ii las pe ei nici batut,ca poate ma trezesc ca se desface subu :nebunrau:
Link spre comentariu

Sper ca nu te-ai gandit sa pui un disc de taiat de la un fierastrau circular portabil, pe flex, renuntand in acest mod la protectie.Ar fi cel mai stupid si periculos lucru, exista sanse mari sa iti sara in cap pastilele de vidia de pe disc.Te duci frumos la un magazin specializat de scule si iti cumperi un disc pentru taiat lemn, special pentru flex. Arata identic cu unul de fierastrau circular, numai ca are diametrul mic.Vezi sa cumperi de diametrul care ai nevoie, depinde de ce flex aia tu: 115mm, 125mm.... etcIn plicul cu discul acesta trebuie sa fie si un mic inel, in cazul in care diametrul gauri discului este mai mare decat cel al axului de prindere al flexului.In acest mod, poti taia linisti cu el, ca nu ai cum sa te ranesti, daca il folosesti cu atentie.Dar din proprie experienta iti spun ca nu o sa poti taia drept si astfel, unde trebuie sa imbini placile (Cap cu lateral), o sa fie jale, deoarece nici nu o sa poti taia la 90 de grade in profunzime palul si nici pe lungimea taieturii nu o sa fie drept. Asta oricat te-ai chiunui tu, cu ghidaje sau alte chestii ajutatoare.Succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări