moro Postat Noiembrie 21, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2009 Hmm, sa stii ca a mers cu potentiometru, eu incercasem anterior cu pinul acela de contrast sa il pun direct la masa sau pe +5v (asta dupa ce ma uitasem in datasheet ca sa nu il ard) :DAcum vad ca scrie Calibrating cand ii dau pe butonul de calibrare, Over range. O sa ma joc cu el sa vad si revin cu rezultateMultzam fain de sfat sho_gun Link spre comentariu
moro Postat Noiembrie 21, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2009 Am construit o inductanta pe un miez din pulbere de fier, cunoscand valoarea AL (85) si aplicand formula pentru 100uh care este Nr Spire = (L/Al)^(1/2) unde L este in nh exprimat, vine 35 spire. Am dat sa se calibreze si am observat ca se calibreaza cam incet...Acum vine buba, am calibrat aparatul, imi indica C = 0.0pf, dar am facut niste masuratori in paralel cu un multimetru digital care are si functie de capacimetru ca sa compar rezultatelePe un condensator de 220nf cu multimetrul imi indica 224nf iar cu testerul acesta imi indica 331nfPe un condensator de 1nf indicatie tester 1.093 nf , pe tester imi indica 1.495Am verificat aceea frecventa de pe jumperi, initial era 00045885, am jonglat puntin cu spirele din bobina pana am ajuns la 00051600, chiar pana la 00061252 am ajuns si tot asa precizie proasta, acum ma gandesc ca la o precizie de 10% din 1000pf ar veni maxim 1100 pf, adica 1,1 nf, eu in schimb ce am pe aparat este de peste 40% :(A intampinat cineva problema asta? Link spre comentariu
sho_gun Postat Noiembrie 21, 2009 Partajează Postat Noiembrie 21, 2009 Citeste pe http://www.marc.org.au/ la proiectul LCmeter ai instructiuni pentru calibrare . Link spre comentariu
moro Postat Noiembrie 22, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 Le-am citit ieri pana mi-a venit acru, si cum ziceam am incercat sa masor si sa compar rezultatele cu cele ale unui multimetru digital ( Cu baterie Noua !), pe cablaj imediat langa microcontroler am "plantat" un set de 4 switch cum este prezent si in schema, cand am comutat pozitia 2 asa cum zice pe site ca sa vad F1 unde mie imi indica 00045885 fata de 00050000 fata de site-ul acela. Cand am comutat pozitia 1 ca sa vad 71% din F1 intradevar era 71%, nu mai retin exact valoarea.Problema este ca acel inductor de 100uh l-am confectionat pe un tor caruia ii stiam proprietatile si calculasem inductanta pentru un numar de spire.Am incercat sa modific inductanta bobinei in sensul ca o micsoram si observam ca F1 mi se apropie de 00050000, probabil ma apropiam de aceea inductanta de 82uH, in fine. Pana la urma am ajuns la 00060000 unde se presupune ca are o precizie mai buna de 10% dar nimic, cum ziceam, imi indica valori cu mult diferite de cele masurate cu multimetrul.Observasem ca pe acel site zice ca masoara intre 0.0pf si 0.1uF datorita limitarilor din comparatorul intern al microcontrolerului, iar pentru bobine pana in 10mH, pentru mine este arhisuficient 10mH, in fond eu vreau sa-l folosesc pe post de L-metru.Condensatorul acela in paralel de 1nf l-am masurat si este de 1.024 nf, pe schema este notat cu "C", iar condensatorul de calibrare care se conecteaza prin releu este 1.065nf. Ambele sunt MKTA mai construit cineva montajul si sa intampine problema asta? Link spre comentariu
sho_gun Postat Noiembrie 22, 2009 Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 "To raise the indicated capacitance, join the links marked "4" on the diagram below. To lower the indicated capacitance, join the links marked "3" on the diagram below. When the indicated value is "close enough" to the standard, remove the link. The PIC will remember the calibration."Ai facut ca mai sus si nu ai reusit sa ajungi cu indicatia la valoarea dorita ? Link spre comentariu
moro Postat Noiembrie 22, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 Merge brici, atat ca nu-s foarte sigur pe bobina care am confectionato eu, o sa caut zilele astea pe la magazinele de piese sa vad ce inductante gasescTie tre sa-ti dau o bere shogun, din graba sau oboseala la engleza mea pocita credeam ca celelalte switchuri erau pentru modificarea rezolutiei... Link spre comentariu
minimals Postat Octombrie 4, 2013 Partajează Postat Octombrie 4, 2013 cine imi poate spune cum as putea sa confectionez o bobina inductoare de 10mH?deoarece nu gasesc la magazin deloc.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum