Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caut o schema pentru L (optional si C) metru

moro

Postări Recomandate

Ca tot mi s-a pus ochiul pe surse in comutatie de cateva luni bune, am avut o tentativa de a cumpara o punte LC via conexelectronic care ulterior n-a fost pe stoc si a durat ceva pana sa imi vina prin posta, timp in care eu am avut ceva probleme cu serviciul si implicit cu banii... Acum am decis sa incerc constructia unei punti in principal pentru masurarea inductantelor cu o rezolutie de 1uH pana in maxim 10mh.As prefera ceva cu un afisaj LCD, deoarece dispun de un display 2x8digiti care poate fi comandat de un ATMEGA8.Nu vreau precizii de 0.XXXXXXXXX, dar vreau sa fie cat de cat ok ca toleranta, si de preferabil sa lucreze pe o frecventa de cateva zeci khzVa multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• moro

11

• sho_gun

5

• ghimpe--

4

• MifTy

1

Top autori în acest subiect

moro, in general, programatoarele pentru controlerele facute de microchip sunt mult mai simple decat cele pentru microcontrolerele facute de Atmel.

Un exemplu este acesta: http://www.jdm.homepage.dk/newpics.htm

MifTy, eu mi-am cumparat pic-ul special pentru aceasta aplicatie pentru ca mi s-a parut a fi cel mai bun proiect din cate am gasit eu pe goagle.... Despre alte scheme nu ma pot pronunta, dar acesta functioneaza impecabil! :da

Link spre comentariu

Am facut rost de microcontroler si de conector mama DB9, sper sa reusesc sa-l programez.Apropo ghimpe, imi poti da ceva detalii despre inductorul acela de 100uh? Eventual sa ma ajuti cu niste masuratori dupa care sa ma ghidez ca sa imi confectionez si eu bobina aceea?

Link spre comentariu

Cred ca am o buba, am folosit programatorul asta de aici http://feng3.cool.ne.jp/en/rcdv2r3sch.gif

si soft este Icprog 1.06B, imi poti spune daca trebuie sa fac ceva setari hardware. Eu am un sistem Windows Xp pe un sempron 2400 (1.66ghz) 1gb ddr400.

Cand execut programul primesc o icoana "Privilege Instruction". Apoi selectez dintr-o lista 16F628 si dau verify si imi da eroare This program is not responding....

Link spre comentariu

Nu prea m-am jucat cu IC Prog, dar pe site zice asa:

In IC-Prog there is a Hardware Check menu, which you can use to check every signal ona programmer. If you enable a signal (for example DataOut) then you can measure the DataOut signalexternally and see if it is 5v or not. (Note: Inverted signals are inverted...)So you can check every individual signal in IC-Prog.The last setting is the I/O Delay setting. If your hardware doesn't work properly then youcan increase this setting. It is normally about 4, but you may increase it if necessery.

Momentan problema ta nu este de la programator ci de la soft (IC Prog). Solutia o gasesti aici

Daca ai posibilitatea incarca sa programezi pe un PC de generatie mai veche, eu tin special pentru treburi de felul acesta un PII la 400Mhz cu Win 98SE / XP Pro

Link spre comentariu

Hmmm, am instalat PIC PROG 4U, vad ca asta imi citeste pic-ul fara errori, cand dau verify sau orice alta operatie sa zicem, se aprinde si acel led. Este ok sa se aprinda cand fac operatii?

Am incercat sa copiez hex-ul de aici http://ironbark.bendigo.latrobe.edu.au/ ... c/lc2a.hex, dat copy/paste in notepad, si l-am salvat cu extensie .hex, dau sa il incarce in program, ii dau write si cand dau verify imi zice ca sunt 660 de erori, este normal sa dea eroare cand dau verify?

Ai eventual fisierul .hex arhivat?

Link spre comentariu

Hmmm, am instalat PIC PROG 4U, vad ca asta imi citeste pic-ul fara errori, cand dau verify sau orice alta operatie sa zicem, se aprinde si acel led. Este ok sa se aprinda cand fac operatii?Am incercat sa copiez hex-ul de aici http://ironbark.bendigo.latrobe.edu.au/ ... c/lc2a.hex, dat copy/paste in notepad, si l-am salvat cu extensie .hex, dau sa il incarce in program, ii dau write si cand dau verify imi zice ca sunt 660 de erori, este normal sa dea eroare cand dau verify?Ai eventual fisierul .hex arhivat?

De ce il copiezi in notepad ?Salveaza-l direct .hex ( click dreapta pe link si "Save link as..." in Mozilla, sau "Save target as" in IE )
Link spre comentariu

Citisem topicul acela... Am asamblat azi dimineata montajul, pana la urma nu mi-a mai dat nici o eroare, am dat si verify si imi zice Verified succesful. Buba neagra este ca am facut montajul si pe display nu imi indica nimic, am tot verificat montajul sa nu fie ceva gresit desi rar mi se intampla dar nah... Sa nu fie programat PIC-ul pana la urma? Faza e ca daca apas pe acel buton de calibrare, releul tzacane

Link spre comentariu

Citisem topicul acela... Am asamblat azi dimineata montajul, pana la urma nu mi-a mai dat nici o eroare, am dat si verify si imi zice Verified succesful. Buba neagra este ca am facut montajul si pe display nu imi indica nimic, am tot verificat montajul sa nu fie ceva gresit desi rar mi se intampla dar nah... Sa nu fie programat PIC-ul pana la urma? Faza e ca daca apas pe acel buton de calibrare, releul tzacane

Se regleaza "contrastul" LCD-ului din semireglabilul de 5k. Poate e la minim si de aceea nu se vede nimic.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări