Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PAL vs OSB

radue

Postări Recomandate

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

4

• radue

4

• DorinD

3

• Light_man

1

Top autori în acest subiect

Foloseste cu incredere OSB-ul, este incomparabil mai bun decat PAL-ul in constructia de incinte, mai ales daca ai de imbinat elemente de dimensiuni relativ mici si/sau forme mai putin dreptunghiulare.Singurul dezavantaj pe care-l constat la OSB este ca e mai greu de finisat la exterior. Pt. incinte Pro nu e problema ca se mocheteaza dar pt. incinte de casa chiar nu stiu ce se poate face. Eu ma gandesc (pt. niste hornuri pe care le am momentan in constructie) sa las suprafata materialului asa cum este, doar s-o lacuiesc.

Link spre comentariu
Vizitator dreadboy

hmm... :? ... deci ca o clasificare iintre mdf, osb si pal ar fi?!1. mdf2. osb3. pal??? :? ma documentez si io... de mdf nush daca pot face rost da` poate pot sa fac rost de osb

Link spre comentariu
Vizitator dreadboy

pal gasesc si la mine in oras, la o firma de mobila, unde imi ia (mie) aprox 300 de mii (lei usuratici) pt doua incinte de aprox 70L, deci pal`ul n`ar fi o problema! io intrabam altceva!

Link spre comentariu

@NexusOSB-ul se gaseste in mai multe variante. Cel obisnuit folosit in constructii (parca tip "B") nu are nici o problema la lipirea cu aracet. Insa am intalnit o varietate care parea parca trasa intr-un fel de tzipla si aceea cred ca avea problema la lipirea pe aracet. Si aschiile erau mai ordonate, pareau precum solzii la peste. Nu stiu la ce se folosea acel tip de OSB.Eu il recomand pe cel obisnuit, o foaie de 1250x2500x15 mm3 costa cam 600 mii la depozit.Personal consider OSB-ul peste Plywood. Cel putin la sortimentele intalnite la noi unde la 15mm grosime placajul are doar 5 straturi.

Link spre comentariu
Vizitator dreadboy

@DorinDmultzam de informare! acum si o intrebare! 15mm e suficient pt o boxa de hmm... 250-300 chiar 350L ??? probabil ii trebesc ranforsari majore! nu? :roll: cu osb au niste prieteni placatzi peretzii din studioul formatziei (mai multor formatzii defapt)@Nexusplywood... hmm... e mai bun ca osb`ul si mai prost ca mdf`ul?! nush ce sa zic.. eu am acasa o placa din plywood.... placa de la skateboard :P _____________________________________awaiting answers

Link spre comentariu

nu cred ca 15mm vor fi suficienti (doar daca ilranf super bine si tot...)sari la 18mm sau mai suseu zic sa urmezi sfatul lui nexus si sa cauti plywood.....stie el ce zice... :wink:

Link spre comentariu
Vizitator dreadboy

o sa caut plywood... imi place materialul (stiu cum e ca asha am placa de sk8).. da` la ce grosime?! ca io placa o am de max 10mm grosime.. se gaseste si la 20 - 25mm plywood`u? :?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări