Mar Postat Iunie 21, 2005 Partajează Postat Iunie 21, 2005 Am tot citit despre acest registru dar tot nu inteleg la ce-l pot utiliza fizic.Am vazut ca se poate scrie in el si citi sau daca vreau pot sa modific continutul. Dar ce aduce nou, de ce e pus acolo?, in ce aplicatie il pot include???????? :?: Stie cineva???? Link spre comentariu
Cristiano Postat Iunie 21, 2005 Partajează Postat Iunie 21, 2005 Pe scurt, e folosit la scrierea unui port de iesire. Poti scrie:movwf PORTAsau movwf LATAsi rezultatul e acelasi (este scris acelasi registru fizic).La PIC16 orice operatie de scriere intr-un port implica read-modify-write, ceea ce putea cauza modificarea nedorita a registrului de iesire al pinilor configurati ca intrari (operatia de read se efectua direct asupra pinilor). La PIC18 operatia de scriere in port implica de asemeni read-modify-write, insa read-ul din cadrul operatiei de scriere se face asupra registrului LATx (sau PORTx, fizic e acelasi registru). Numai operatia de citire a portului face read direct asupra pinilor. Pt. a intelege mai bine, vezi schemele porturilor in datasheet la PIC16 si la PIC18 (capitolul I/O ports). Link spre comentariu
Mar Postat Iunie 21, 2005 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2005 Multumesc pentru raspuns. Tocmai asta nu intelegeam ca in loc de PORTA, eu pot scrie LATA si rezultatul e acelasi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum