Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema conectare alarma Maat 861

madkat

Postări Recomandate

Am facut rost de o alarma Maat 861 (fara telecomanzi proprii) - comandata de modulul de IC al masinii

Toate bune - numai ca manualul este de la un 861 mai vechi (la fel ca si cel de pe seleniu.ro) - (de aici spun pentru cunoscatori) - firele de comanda armare/dezarmare si firul de confirmare (cel ce se leaga la semnalizari) nu mai sunt pe mufa mare ci pe o mufa micuta separata (nici nu apare in schema). Apoi - din unitate ies doua fire (bucle) - in genul celor pentru selectie timp scurt/lung actionare actuatoare.

Omul m-a lamurit care sunt firele de armare/dez/confirmare - dar nu mi-e clar ce fac firele din mufa mare (original folosite pentru asta) si ce fac acele doua bucle.

Daca cineva are schema de la varianta noua - sau indicatii mai exacte - as aprecia ajutorul :)

mailul meu este: [email protected]

multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• madkat

3

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

Schema am gasit-o - este okInsa s-a ivit o mare problema. Masina pe care vreau sa o montez (Alfa 156) - nu pare sa aiba iesiri de "+" din modulul de inchidere centralizataAlarma existenta - da semnalele de inchis dechis - punand doua fire la masa (cate unul pentru fiecare stare) - plusul parand a fi permanent.Deci cum naiba o leg - (alarma avand nevoie de trigger pozitiv penru armare respectiv dezarmare - cu confirmare de la semnalizatoare)buton de incuiat usile din interior nu exista... ca atunci la el m-as fi legat (am facut la un golf asa si a mers perfect)Sper sa ma puteti ajuta cumva...

Link spre comentariu

ideea e ca alarmei ii trebuie un plus de armare si un plus de dezarmare - cu confirmarea ma descurc - se ia de la semnalizatoare.astea sunt singurele trei fire de comanda ale alarmei...treaba e ca am gasit fire care se "pun la masa" la armare si dezarmare - si raman asa pe tot parcursul oricarei din aceste doua stari... de-asta un releu este out of the question - mi-ar baga consum prea mare.edit: sunt un idiot... m-am gandit prea complicat... in tot timpul asta plusuri de armare dezarmare se pot lua de la oricare din actuatori... avand doua fire - la deschidere unul primeste +12, la inchidere - celalalt. Logic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări