mișa Postat Decembrie 14, 2009 Partajează Postat Decembrie 14, 2009 Si inca ceva: Nicaieri nu ai pomenit ce difuzoare folosasti. De unde puteam eu sa stiu cind am scris primul mesaj ca in constructia la care am facut referire ai folosit alpine swx 1243 ? E un difozor bun pentru aplicatia asta? Argumenteaza. Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 15, 2009 Partajează Postat Decembrie 15, 2009 Nu interpretati postul ca fiind o ironie, este doar cum vad eu lucrurile:Misa, subiectul este un fel de lauda/reclama. Tu nu stii ce difuzor este acolo, dar cine e "cunoscator" vede ca "diful arata periculos", "are magnetu' mare", iar daca are si neon albastru clientul e in al 9-lea cer si odata sare cu banu.Nu mai conteaza cum suna cat timp zbarnaie tabla. E drept ca inauntrul masinii se aude ceva mai bine daca il tai subwooferul jos si nu il lasi sa urce peste 50Hz, dar ce te faci atunci ca nu mai bubuie si nu are bas manelistic? Din argumentele de mai sus diful e f bun pentru clientii lui Claudiu, iar acestia sunt majoritari, deci mai multe sanse si mai putina bataie de cap in a scoate profit.Legat de argumente mi-a mai explicat cineva cum difuzoarele cu bobina dubla sunt mult mai bune ca cele cu bobina normala, pt ca avand doua bobine controleaza mai bine conul, iar din portbagaj iesea o huruiala si un bas manelistic, de care proprietaru era incantat. Sincer n-am stiut ce sa ii mai spun, am fost de acord cu el si gata.Claudiu, sorry, dar forumul a evoluat, de aceea discutia ta nu prea prinde. Link spre comentariu
Vizitator claudiu_urban Postat Decembrie 15, 2009 Partajează Postat Decembrie 15, 2009 misa , tu nu ai intrebat detaliile legate de incinta si difuzor intrun mod politicos , ci ai jignit direct si intrun mod josnic munca mea . sharky , sincer nu am auzit la nici unul din clienti mei , cel putin cat am stat de iam montat subwooferul sa asculte manele . afirmi ca ai mei clienti asculta manele pe ce te bazezi , dovedeste concret nu arunca MINCIUNI OBRAZNICE ca nui frumos. cat despre incinte ca sunt 5 % din ele luminate , sau facut asa la cererea clientului , si sa sti ca brutusurile de la hifonics au ele direct neon in spatele membranei care este semitransparenta deci nu leam pus ieu neoane , leau pus chineji cand le-au fabricat . si hai sati zic ceva clienti mei sunt mai amarati nusi pun pe masina muzica de mi de euro de la brax sau mai stiu io ce firma , nu isi pregatesc masinile de concursuri ci pur si simplu vor cv modest . insa am avut si clienti cu subwoofere scumpe cum ar fi : pioneer TS-W8102SPL - 3900 ron alpine SWX-1243D - 1300 ron mai multe bucatihelix SPXL 12 Competition - 2000 ronmtx T9515-44 - 4100 ron kicker solo-x pe 18" - vreo 2000 ron mac audio Aliante 12 Black Limited - 1800 ron mai multe bucati jbl W12GTi MkII - 1450 ron jl audio 12W7-3 - 2200 ron 2 bucati hifonics atlas si olimpus - 1100 ron 3 bucati dls iridium si mw 12d - mai multe bucati spl dinamics xtr si re audio se12 si acum ce vreau sa zic e urmatoarea treaba tu esti asa comvins cum afirmi ca acesti clienti care au dat atatia bani doar pe un difuzor se preteaza sa asculte manele si sunt asa de prosti si nu stiau ce vor de la difuzor . crezi imi incredintau mie difuzoarele sa le fac io o incinta asa dupa ureche doar ca sa aiba incinta . tu ce crezi ? cand afirmi ca o incinsa suna rau vreau sa-mi detaliezi si sa dovedesti ca io stiu ca te pricepi . in fine , vreau sa urez pe aceasta cale tuturor poate prea devreme sarbatori fericite si tot ce isi doresc in 2010 . Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Decembrie 16, 2009 Partajează Postat Decembrie 16, 2009 Foarte bine spus claudiu_urban. misa, sunt unii oameni carora le place basul. Si printre ei ma numar si eu, o pereche de boxe, oricat de clar s'ar auzi mediile si inaltele, parca nu e frumos daca nu se simte basul, trebuie subwoofer pe langa ele. Am vazut de multe ori mentionata sintagma "bas manelistic" - sa stii de la mine ca manelistii si lautarii nu au treaba cu basul. La ei trebuie sa urle acordeonul si cinelele - la orice nunta trebuie sa ai tweetere tepene sau limiter, ca intotdeauna iti vine lautarul sa'i dai inaltele mai tare. Link spre comentariu
radue Postat Decembrie 16, 2009 Partajează Postat Decembrie 16, 2009 Pai tocmai asta e si ideea, ca pe ei ii doare undeva de cum suna basul ( aka bas manelistic ).Eu l-am felicitat pe creatorul acestor incinte ca si-a gasit o nisa in piata si reuseste sa le vanda, nu ca mi-ar placea aceste creatii.Sa revenim la subiect. Link spre comentariu
black79b Postat Decembrie 16, 2009 Partajează Postat Decembrie 16, 2009 Cand Sharky a scris "bas manelistic", nu a insinuat ca clientii tai asculta manele. Daca nu urmaresti topicurile, nu intelegi ce a vrut sa spuna. Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 16, 2009 Partajează Postat Decembrie 16, 2009 Confirm cu intarziere spusele colegilor mei.Nu au nici o legatura cu manelele, asa cum nici basul respectiv nu prea are legatura cu realitatea.Ideea e ca clientii tai sunt cei care cred ca sistemul audio se incepe de la subwoofer si se termina cu restul difuzoarelor, eventual antifonarea. Da, stiu ca le place basul, cu cat mai disproportionat si cu cat mai multa huruiala, in alte cuvinte, bas manelistic. Treaba lor, cat timp nu dereanjeaza pe nimeni.Am scris clar ca nu sunt ironic si nu am facut pe nimeni prost.. Doar am exprimat cum vad eu lucrurile. Daca se simte cineva e problema lui. Link spre comentariu
Vizitator claudiu_urban Postat Decembrie 16, 2009 Partajează Postat Decembrie 16, 2009 hai sati explic cum sta treaba , io nu fac montaje , antifonari si prezentari sisteme ale clientilor mei , io prezint doar partea care o fac ieu si anume subwooferele .deci de la mine nu o sa vezi niciodata poze cu ce avea clientul si ce nu avea . io nu stiu cum ajungi la concluzia ca muzica lui x sau y suna "manelistic" atata timp cat tu nu sti in ce masina a fost montat subwooferul respectiv , cu ce a fost amplificat si din ce hu venea semnalul .... io stiu ce urmaresti si no sa ma mai cobor sati raspund la afirmati nefondate si fara nici o baza . sa inteleg ca esti f priceput daca dintr-o poza sti exact cum suna acea incinta . io asteptam critici nu jigniri , asteptam laude daca le merit . asteptam intrebari intr-un mod omenesc despre realizarea si rezultatele incintei x , y ,z... Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Decembrie 16, 2009 Partajează Postat Decembrie 16, 2009 O sa vin eu cu o intrebare. Ma intereseaza cum se poate masura "cabin gain" (amplificarea frecventelor joase inauntrul masinii, datorita dimensiunilor interioare), si de la ce frecventa incepe. Trebuie SPL-metru sau se poate estima? Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 16, 2009 Partajează Postat Decembrie 16, 2009 Te rog sa imi spui pe cine am jignit.Poate ne explici tu cat de bine suna un subwoofer din genul ala intr-o masina neantifonata, cand impingi in el sute de W si apoi ne definesti ce inseamna bine in opinia ta.Cat despre cum suna din poze asteptam de la tine.Totusi sectiunea se numeste :"Boxe si difuzoareTotul despre constructia incintelor acustice sau boxelor cum sunt numite popular."Pana acum nimic la subiect, nici intrebari, nici explicatii.Uniqu... se poate masura, de estimat se poate estima doar din brisca, dar daca vrei sa accepti erori de estimare de peste 6dB. Iti trebuie doar un microfon calibrat, nu e nevoie de spl-metru. Vezi si tu ce diferenta e intre diferite frecvente si iti faci o idee. Mai aiurea e variatia castigului de la un prag spl la altul. Link spre comentariu
Vizitator claudiu_urban Postat Decembrie 17, 2009 Partajează Postat Decembrie 17, 2009 Th3_uN1Qu3 - ma gandesc ca pentru masurarea fregventei de rezonanta a unei incaperi , fie ia auto trebuie folosit spl-metru , insa stiu sigur ca apoi in acelas mediu tot fregventa de rezonanta poate fi influentata de litrajul intern , de antifonare , de rigidizare si de forma suprafetelor interioare . insa io nu o sa ma apuc sa fac cercetari si calcule timp de 1-2 saptamani sa aflu la masina lu x sau lu y . ca sai pot face o incinta pt un difuzor . nimeni nu o sa faca asta atata timp cat nu e pentru el sau pt un concurs sq sau spl . si nici nu ma intereseaza . sharci - sectiunea ai zis cu gura ta ca se numeste boxe si difuzoare , deci nu mediul in care canta boxa respectiva , chiar daca nu e de neglijat . insa tot tu ai facut afirmatia uitandute la niste foto ca acele subwoofere suna manelistic . VREAU SA DOVEDESTI CE AI AFIRMAT . nu mai schimba subiectul. Link spre comentariu
radue Postat Decembrie 17, 2009 Partajează Postat Decembrie 17, 2009 Orice subwoofer pus intr-o masina fara interior netratat corespunzator o sa dea un bas manelistic. Sant foarte multe aspecte dar cel mai important e dat de delayul care apare la reproducerea anumitor frecvente. Si daca mai pui la socoteala si faptul ca acel delay este inrautatit de gainul pe care-l da si masina normal sa rezulte bas manelistic.Te rog scrie numele corecte, astfel se pot interpreta ca si o insulta la membrii stafului. Link spre comentariu
Toader Postat Decembrie 17, 2009 Partajează Postat Decembrie 17, 2009 Th3_uN1Qu3 - ma gandesc ca pentru masurarea fregventei de rezonanta a unei incaperi , fie ia auto trebuie folosit spl-metru , insa stiu sigur ca apoi in acelas mediu tot fregventa de rezonanta poate fi influentata de litrajul intern , de antifonare , de rigidizare si de forma suprafetelor interioare . insa io nu o sa ma apuc sa fac cercetari si calcule timp de 1-2 saptamani sa aflu la masina lu x sau lu y . ca sai pot face o incinta pt un difuzor . nimeni nu o sa faca asta atata timp cat nu e pentru el sau pt un concurs sq sau spl . si nici nu ma intereseaza . sharci - sectiunea ai zis cu gura ta ca se numeste boxe si difuzoare , deci nu mediul in care canta boxa respectiva , chiar daca nu e de neglijat . insa tot tu ai facut afirmatia uitandute la niste foto ca acele subwoofere suna manelistic . VREAU SA DOVEDESTI CE AI AFIRMAT . nu mai schimba subiectul. Asta-i buna.Trebuie o alta sectiune, pe langa cea de boxe si difuzoare, cea cu camera fiecaruia sau masina fiecaruia.Cum vine asta - daca nu e ptr dvs. sau concurs, nu calculati incinta?Cam cum suna, daca e la plezneala si nu se tine cont de spatiul acustic in care vor fi puse?Ca si cum in camera de 3 pe 3, bagi boxe cu dif de 18. Link spre comentariu
Vizitator claudiu_urban Postat Decembrie 17, 2009 Partajează Postat Decembrie 17, 2009 toader nu stiu de unde ai dedus tu ca nu calculez incinta respectiva , trebuie sa ti cont de o incapere cand o boxa sau un sistem ie gandit pentru incaperea respectiva si se stie ca acolo va canta multi ani , poate..... asa ar trebui si la auto dar aici subwoofere in proportie de 95 % sunt schimbate de cateva ori in cativa ani . la auto nu se face nimic fix deoarece totul ie intr-o continua inbunatatire , schimbare . adica luna asta iti faci subwooferul , luna viitoare antifonezi masina , luna cealalta iti iei un hu mai bun ,niste componente mai potente , cabluri pe masura , mai adaugi un condensator , un alternator , o baterie....si tot asa . arata-mi tu concret un sistem facut cap coada intrun timp relativ scurt si ramas asa mult timp , adica ani de zile .... iti spun io ca nu imi poti da un exemplu .... la sistemele home e alceva , sti camera unde vrei boxele respective , sti ca ai un amplificator si semnalul iti vine de la un pc sa zicem .... ce mai modifici la camera ? ... o sa pui burete cofrat pe pereti , rigidizezi camera cu grinzi si stalpi ... zi tu cei mai faci ...?radue - acum am vazut mesajul , imi cer scuze m-am grabit si am gresit . Link spre comentariu
Toader Postat Decembrie 17, 2009 Partajează Postat Decembrie 17, 2009 Sincer, am intrebat si eu, n-am dat cu parul.Mi se pare antiproductiva ptr mine ca client. genul asta de schimbare non-stop a sculelor.Comparatia era cu sistemele home stereo.Ca intrebare- incinte ptr home ati facut, asa de curiozitate?Sau doar subwoofere?Sper sa-mi nu-mi luati vorbele in nume de rau, dar am nelamuriri vis-a-vis de conceptia sunetului ptr auto.Goana asta dupa ceva mai bun, cam unde se opreste, la ce sume?Nu e mai bine, din start o suma maricica, dar sunet care sa te multumeasca ptr o perioada mai indelungata?Sincer, mi se pare o abordare cam aiurea, ca sa nu zic tampita.Nu am spus ca nu calculati incinta, ci ca calcularea incintei tine cont si de spatiul in care va fi.Deci un calcul al unei incinte, ar trebui facut via-a-vis de spatiu.Nu cu spatiul lucra sunetul, frecventele?Dar, probabil , ca e o treaba gandita, indusa, sa se scoata bani din filozofia asta, parerea mea, paguboasa a cautarii mereu a MAI BINELUI, fara o tinta clara, niste gusturi formate si mereu in schimbare.Spor la mesterit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum