Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MY WORK

Vizitator claudiu_urban

Postări Recomandate

Vizitator claudiu_urban

de vreo 10 ani incoace ma ocup cu bobinarea difuzoarelor & subwoofere si cu realizarea de incinte audio , indeosebi subwoofere auto , asta fiind partea mai comerciala , asa ca m-am gandit sa adaug poze cu un 1% din ce lucrez , astept pareri si critici . o sa iincerc sa atasez niste foto f. micsorate la o calitate mai proasta . sper sa va placa .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 44
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

9

• Th3_uN1Qu3

7

• Toader

5

• ahegyes

4

Top autori în acest subiect

Vizitator claudiu_urban

multumesc pt aprecieri . bf 37 - sincer cred ca mi-au trecut in cativa ani de zile cateva sute de difuzoare prin maini , toate marcile . unele chiar cu preturi ce sar de 500 euro . zimi la ce pret te referi ca sati pot da un pm cu recomandari .webmaster , ieu am niste colaborari cu cateva firme de car audio carora le fac incinte . si na ma descurc de cam tot ce imi trebuie . mai adaug o mica parte , sper sa placa.

Link spre comentariu

Ma refeream , la un dif care sa-ti fi placut tie cel mai mult , ceva ce ti-ai pune tie in masina si nu l-ai mai da jos..........Am o rugaminte , daca cumva ai testat vre-un Monacor CRB-30HQ , ce nota i-ai da ? cat de bine suna ?Numai bine !

Link spre comentariu

De unde iti iei tuburile de bass reflex? Cand am fost eu pe Maica Domnului sapt trecuta se vandusera toate tuburile cu diametru de 8cm... :bataie Pana la urma cred ca o sa merg pe port tip slot sa nu'mi mai bat capul cu tevi de plastic.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator claudiu_urban

bf 37 - Monacor CRB-30HQ sincer nu l-am auzit insa pare un difuzor solid si bine realizat , ce am observat e ca are un spl relativ mic , pt auto incearca hertz , au spl-ul de 91 -95 db si de multe ori membrana de hartie impregnata , deci bass rapid, cald placut auzului . bogdi 16 - ms , de regula prefer si folosesc 90% mdf de diferite grosimi dar mai sunt clienti aia 10 % care vor cv de criza adica pal in defavoarea calitati . th3 un1qu3 - porturi nu prea mai gasesti nici pe maica domnului , oricum e de preferat sa faci portul tot din lemn , mdf . find mai solid decat plasticul care nu reda fregventele de rezonanta f . bine . daca tot vrei din plastic foloseste teva groasa in carne ( 5 - 10 mm) pe care o tai in fungtie de ce iti zice bass boxul .

Link spre comentariu

Misa, nu cred ca e mare lucru de calculat.Iei un dif, pui in bassbox, tragi o simulare si gata. Cu cat ai gain mai mare pe bas si neoane cat mai albastre cu atat mai bine.Pretentiile clientilor nu sunt mari, vor doar sa scuture tabla cat mai tare.

Link spre comentariu
Vizitator claudiu_urban

misa mizeria aia e un subwoofer alpine swx 1243 . si credema ca e scump . se foloseste un progaram numit bass box dar nu cred ca are rost sa-ti mai explic daca pur si simplu vad ca nu esti interesat ,e usor sa jignesti munca unui om atunci cant tu nu realizezi nimic. am la activ peste 300 de clienti fideli ai mei pe un catalog cu ce au realizat pana acum la mine si colaborari cu 3 firme de car audio . dar nu are rost sa ma justific in fata nimanui .sarky tu sti mai bine ca nu toata lumea vrea db si fregvente joase . nu toti se duc la concurs , poti sai explici clientului o mie de ani ce tip de incinta si la ce litraj ar fi mai buna , tot el hotaraste dimensiunile si dac o vrea personalizata in vreun fel , ca doar el plateste .

Link spre comentariu

Da, chestia cu "mizeria" e mai mult o figura de stil. (poate din cauza bubuielilor care se aud la semafor din masina vecina care te obliga sa-ti inchizi geamurile pentru a-ti auzi gindurile) Chiar eram curios pentru ca mie niciodata nu mi-au aratat bine simularile pentru boxe auto... de aia n-am facut boxe auto. (sa fie cu iertare daca te-am suparat) Si eu cunosc bune BassBoxPro...de aia am intrebat...Clar e o proiectare specifica.Te rog din nou sa nu te superi, dar daca ai postat pe forumul electronistilor trebuia sa te astepti la diverse intrebari despre performante, metode de calcul, modele de difuzoare, de ce ai ales solutia aia si nu alta...etc. Prin urmare intrebarea nu a fost rauvoitoare, poate mai vrea cineva sa construiasca nu numai sa cumpere gata facute...Pina acum, din partea cealalta de net, se vede numai reclama. Eu am observat ca pe elforum sunt prezentate mai mult idei si solutii constructive publice....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări