Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor step-down (inlocuire mosfet canal P cu canal N)

fubiansky

Postări Recomandate

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fubiansky

9

• cirip

5

• Dr.L

2

• lorik199

2

Top autori în acest subiect

Forma de unda cel mai probabil apare asa pt ca ai folosit sonda x1, care din cauza capacitatii cablului se comporta ca un filtru trece jos. Incearca cu o sonda x10 (vezi ca sunt documente pe net, poti sa'ti construiesti singur sonda, eu asa am facut), si ar trebui sa fie ok. Uite aici: http://www.cromwell-intl.com/radio/probes.html Pentru "corpul" sondei trebuie sa fii un pic creativ, eu am montat'o intr'un marker. :da

Nu de la sonda este problemaIn alte montaje am unda aproape perfecta dar comanda tranzistoarelor e facuta cu integrate specializate.
Am implementat montajul din link la schema mea si sa imbunatatit semnificativ pe partea de blocare a mosfetului dar unda a ramas deformata pe partea de deschidere.Arata mai bine decat cea vizualizata in montajul meu dar tot nu e perfecta.De tranzistoarele enumerate cu cateva posturi ce parere aveti?Ati lucrat cu ele?Si o parere despre dioda ca numai asta se incalzeste tare.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator adi109cj

O alta varianta de comanda pt mos-fet.Poate merge mai bine.Ce fel de miez ai folosit pt bobina de filtraj (L1) ?Ferita sau pulbere de fier ?Ce sectiune are miezul ?

Link spre comentariu
Vizitator adi109cj

Pt curenti mai mari de 3A se folosesc MOSuri in loc de dioda(D3).

Se folosesc MOSuri doar pt tensiuni de iesire mici 1,5...3V si curenti mari (20-50A),unde caderea de tensiune pe dioda e mare,comparativ cu tensiunea de iesire.Pt 12-15V out e ok dioda Schottky.Se poate face redresare sincrona cu Mos-Fet,dar se complica schema.E nevoie de un IC de comanda pt Mos-Fet-uri.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Toroidalul este din pulbere de fier.Diametru exterior = 34mmDiametru interior = 19mmInaltime = 11mmAm rezolvat si cu forma undei prin schimbarea tranzistoarelor din partea de comanda.Acum sursa functioneaza perfect nedepasind 40 grade la o putere de 130WAveti idee cum sa fac o limitare de curent pentru ea?In momentul de fata am o divizare de tensiune care e pusa la pinul 4 ( DTC ) prin care setez factorul de umplere la o valoare fixa de care nu se poate trece.

Link spre comentariu

Saptamana asta am timp sa ma ocup de asta si am sa o desenez de la cap la coada (nu o am desenata complet doar pe fragmente).Ce spuneti daca maresc frecventa pe la 300Khz?Ce probleme ar aparea inafara de temperatura ridicata pe mosfet?Ar fi mai practic pentru mine daca as micsora toroidalul, condensatoarele etc.

Link spre comentariu

Saptamana asta am timp sa ma ocup de asta si am sa o desenez de la cap la coada (nu o am desenata complet doar pe fragmente).Ce spuneti daca maresc frecventa pe la 300Khz?Ce probleme ar aparea inafara de temperatura ridicata pe mosfet?Ar fi mai practic pentru mine daca as micsora toroidalul, condensatoarele etc.

Pt 300:litzwire,tor care sa tina la 300.Si osciloscop la 300(?).
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări