Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cose

fcon

Postări Recomandate

Pentru cei din Bucuresti, care au nevoie de cose: am gasit, intamplator, la un magazinas de pe Maica Domnului, la 11 bani bucata, simple. N-am retinut numele magazinului (Piese Electronice sau Componente Electronice, ceva de genul acesta), insa este al doilea magazin pe partea stanga (primul este la nr. 13, apoi sunt case, magazine cu alt profil), dupa care vine acesta, cu trei trepte de beton la intrare.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• THOMAS

6

• fcon

6

• mișa

3

• ratza

2

Top autori în acest subiect

Pentru cei din Bucuresti, care au nevoie de cose: am gasit, intamplator, la un magazinas de pe Maica Domnului, la 11 bani bucata, simple. N-am retinut numele magazinului (Piese Electronice sau Componente Electronice, ceva de genul acesta), insa este al doilea magazin pe partea stanga (primul este la nr. 13, apoi sunt case, magazine cu alt profil), dupa care vine acesta, cu trei trepte de beton la intrare.

.....doar pentru cei din Bucuresti!!!! :jytuiyu
Link spre comentariu

...doar pentru cei din Bucuresti!!!! :jytuiyu

Este un fel de-a spune :speriat deoarece, pentru majoritatea celor de aici, strada este cunoscuta. Bineinteles ca se pot face servicii prietenesti si pentru cei din alte orase. Tipul de la care am luat nici nu stia ce-s cosele; si-a adus aminte ca are un capac de savoniera, cu ceva bucatele de tabla...
Link spre comentariu

...doar pentru cei din Bucuresti!!!! :jytuiyu

Este un fel de-a spune :speriat deoarece, pentru majoritatea celor de aici, strada este cunoscuta. Bineinteles ca se pot face servicii prietenesti si pentru cei din alte orase. Tipul de la care am luat nici nu stia ce-s cosele; si-a adus aminte ca are un capac de savoniera, cu ceva bucatele de tabla...
Stiu ca stiti de gluma,dar fara gluma chiar ca mi-ar prinde bine astfel de cose (sunt si cu niturile respective?).Ar fi frumos de realizat niste reglete pentru un cablaj clasic,conventional si mai merg si pentru reglete de transformatoare. Eu stau foarte aproape de Bucuresti,cred ca pe Maica Domnului ajung mai repede decat cineva din Berceni,dar problema este numai de timp,timpul este si cel care nu-mi permite sa termin multe proiecte (proiecte din care nu iese nimic material,reprosul nevestei mele !!!!) :jytuiyu
Link spre comentariu

Stiu ca stiti de gluma,dar fara gluma chiar ca mi-ar prinde bine astfel de cose (sunt si cu niturile respective?).

Pe Maica Domnului am mers tintit, sa cumpar altceva (bloc optic si alte cateva maruntisuri); dupa ce-am cheltuit aproape toti banii la acel prim magazin (MD nr. 13), mi-au mai ramas 10 lei, de care am luat (numai) 90 cose + 1 punguta de plastic (printre putinele magazine care iau bani si pe punguta de plastic!). Nu, nu au nituri, dar luasem din Piata Obor surubele de 3 mm si holz-suruburi mititele, asa incat pot incropi cumva niste reglete...

Eu stau foarte aproape de Bucuresti,cred ca pe Maica Domnului ajung mai repede decat cineva din Berceni

Eu ziceam sa ma mai duc in ziua urmatoare, sa iau toata cutiuta de cose, insa a venit greva de la metrou, si-atunci am zis sa anunt si pe altii, care pot ajunge cu masina sau altceva...Intr-adevar, problema timpului este acuta, iar parerea sotiilor... identica! :rade:, insa, in loc sa ne tinem de prostii, mai bine lucram cu sarmulite si mosorase, nu-i asa?
Link spre comentariu

Da, noi cu sîrmuli?e, ele cu s?rm?lu?e. Mai erau cosele alea care se b?gau în cablaj, a?i v?zut pe undeva?

Si alea erau excelente,dar nu am mai vazut pe nicaieri,eu mai merg pe la diversi amici depanatori TV care au sute de vechituri aduse de te miri unde si mai desfac de pe acele module pe care ei oricum le arunca. Personal eu fac reglete pentru cablaje clasice din fasii de sticlotextolit placat pe care desenez mici dreptunghiuri si apoi corodez sau prin simpla zgariere,daca sunt facute bine sa stiti ca arata excelent.
Link spre comentariu

Eu ziceam sa ma mai duc in ziua urmatoare, sa iau toata cutiuta de cose, insa a venit greva de la metrou, si-atunci am zis sa anunt si pe altii, care pot ajunge cu masina sau altceva...Intr-adevar, problema timpului este acuta, iar parerea sotiilor... identica! :rade:, insa, in loc sa ne tinem de prostii, mai bine lucram cu sarmulite si mosorase, nu-i asa?"fcon"Daca am depune atata energie si pasiune pentru lucruri mai "pamantene" cat pentru sarmulitele noastre cred ca toata "lumea" ar fi multumita,asa-i??? :da

Link spre comentariu

Va rog sa atasati o foto ca sa ne lamurim despre ce model de cose este vorba , pentru ca si astazi este greva la metrou si se ajunge foarte greu.... Multumesc

Dupa cum spune cred ca este vb de cele cu o singura gaura de 3mm si una mica de 1mm pe varful cosei,din cele care au forma semnului intrebari,am inteles ca sunt simple,nu duble,dar o poza ar fi bine venita.
Link spre comentariu

Va rog sa atasati o foto ca sa ne lamurim despre ce model de cose este vorba , pentru ca si astazi este greva la metrou si se ajunge foarte greu.... Multumesc

Sunt la serviciu, insa cred ca ceea ce am desenat semana destul de bine cu originalul.Lungimea piesei este de aproximativ 1 cm.As fi preferat cose duble si sa gasesc si nituri, insa sunt foarte multumit ca le-am gasit si pe-acestea...------------------------Intr-adevar, pana se termina naibii greva, accesul in zona este problematic; sa speram ca nu dau navala "cautatorii de cose" si ca respectivul are suficiente.------------------------'

Daca am depune atata energie si pasiune pentru lucruri mai "pamantene" cat pentru sarmulitele noastre cred ca toata "lumea" ar fi multumita,asa-i???

Ntz! N-as prea crede ca nevestele noastre sa fie multumite nici asa! :rade: Avem, in schimb argumente suficiente: nu cheltuim pe bautura, nu mergem la cu_ve, nu aruncam banii pe haine si incaltaminte.Portretul DIY-erului roman este de-a dreptul romantic!
Link spre comentariu

"....Portretul DIY-erului roman este de-a dreptul romantic!"Excelent profil ati realizat,d-le! :aplauze Se pare ca astfel de cose,poate chiar de mai multe feluri mai au si cei de la CONEX ELECTRONIC(str. Maica Domnului nr. 48, sector 2) tot de pe aceeasi strada,o sa ma uit in baza lor de date si sper sa fie actualizata.

Link spre comentariu

Se pare ca astfel de cose,poate chiar de mai multe feluri mai au si cei de la CONEX ELECTRONIC

... ei, eu, ca taranu', de unde am gasit prima data (vrabia din mana...), de-acolo am luat.Daca am nevoie de cosa dubla, voi cupla doua simple, s.a.m.d.Oricum, in viitorul proiect voi pune numai cose, asa incat au picat la fix! Chiar trasasem o tabla si eram gata sa le migalesc din foarfeca si pila, Sisif-4 la caratul bolovanilor...-----------------------------De la TME as lua niste rezistente de putere, cu radiator, cateva DAC-uri TDA1545 (9,3 lei/buc.?!), potentiometri de putere, mufe si inca vreo cateva componente de calitate, care lipsesc de la noi.
Link spre comentariu

Domnilor de pretutindeni, nu vreau sa jignesc pe nimeni , dar nu-i bine sa tot spuneti[si sa faceti] ca numai pentru Bucuresti. Este greu si pentru cei din regat? [parca asa ne/ le ziceti]. Eu am crezut ca forumul este pentru folosinta si ajutorul tuturor. Gresesc oare???

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări