Vizitator Crrisstian Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Salut,Sunt incepator in electronica, incerc sa imbin teoria si practica, primul proiect fiind un amplificator pentru PC.Intentionez sa folosesc patru amplificatoare precum cel din poza, folosind circuite integrate TDA1554Q, pentru a obtine 2 boxe de 44W,un central de 44W si un subwoofer de 44W.Amplificatorul va avea cutie si sursa (de pc) separate si se va folosi de iesirile de la placa de sunet 5.1.(o sa incadrez difuzoarele din spate in incinta boxelor din fata si obtin 2.1 + central) Pana acum am realizat amplificatorul respectiv, dar se aude un pac.. poc .. ptiu (nu stiu exact cum sa-l descriu) cand intra semnal in amplificator si cand se intrerupe semnalul (cand dau play unei melodii in winamp spre exemplu). Am inteles ca este vorba de un condensator care se descarca, dar problema depaseste cunostintele mele actuale in domeniu .. asa ca va rog sa-mi spuneti ce as putea sa modific pentru a scapa de acel sunet enervant. Daca nu reusesc sa scap de sunet as dori o recomandare pentru un amplificator asemanator, eventual o schema verificata. Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Pune o rezisten?? de 100k între intrare ?i mas?, iar condensatoarele de intrare schimb?-le cu unele de 1uF. Link spre comentariu
Den Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Pe langa sfatul de mai sus.Cam rar,dar ar putea sa-ti oscileze umpic.Daca nu ai condensator pe alimentare+ - pune unul de 100yf/16v. Link spre comentariu
serban279 Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Schema este pu?in modificat? dar vezi în datasheet-ul CI-ului schema original?. Am f?cut ?i eu ampliful ?i a mers bine. În locul lui R1 este un întrerup?tor de mute/stand-by care poate eliminat. Ce rost mai are dioda aceea? Mai bine în locul ei pune un cond. de filtraj.F?-o ca în datasheet ?i o s? mearg? oK.S? în?eleg c? faci 4 montaje diferite, cum te-ai gândit s? le alimentezi?Baterie auto sau alta, e cam creu s? ob?ii puterea asta, la max 18V cât suport?. Link spre comentariu
Vizitator Crrisstian Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Multumesc pentru raspunsuri si promptitudine.Imi cer scuze dar am uitat sa adaug potentiometrele de la intrarea in amplificator. Mai este nevoie de rezistenta?Am adaugat mai jos schema completa.Serban mai ai cumva schema de pe care ai lucrat? Link spre comentariu
Den Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Nu mai este nevoie..dar totusi..cond de filtraj(mic) ai pe alimentare?Acolo langa integrat.Eu am facut ceva simplut alimentat direct din sursa pc-ului cu 1557Q parca:viewtopic.php?f=5&t=49673 Link spre comentariu
serban279 Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Caut-o pe google: TDA1554datasheet ?i descarci pdf-ul de la Philips.Succes.Nu mai e nevoie de rezisten?e dac? pui poten?iometre.Dac? nu te descurci ?i-o trimit mai pe sear? c? acum nu mai am timp. Scuze. Link spre comentariu
Vizitator Crrisstian Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Multumesc Den, chiar din postul tau am luat ideea cu dioda pe alimentare, si tot de acolo am inteles ca nu ar fi necesar condensatorul acela si ca daca este prea mare apar zgomote de fundal.Ca si alimentare este o sursa de calculator (in comutatie am inteles ca se numeste, inca nu inteleg prea bine termenul si cum lucreaza) si nu am alte filtre, am inteles ca este destul de bine filtrata sursa. Imi sugerezi sa pun condensatorul de 100 uF? Ce diferente sunt intre circuitele integrate TDA1554Q si TDA1557Q? Poti sa imi trimiti schema aplicatiei realizate de tine?Am gasit si aplicatia sugerata de Serban pentru TDA 1554 (nu stiu sigur daca am gasit ce trebuie, am atasat mai jos), daca pun si condensatorul de 2200uF nu o sa apara zgomote pe fundal asa cum a spus Den? Acum am observat ca pe aplicatie scrie jos 1992, nu este cam veche? Nu a aparut nimic mai bun intre timp?Vreau sa le pun pe toate patru pe aceeasi placa si sa le aranjez in asa fel incat sa le racesc cu un radiator si cooler de procesor. Crezi ca nu suporta o sursa de 400W 4 alimentatoare si 2 VU Metere ? Link spre comentariu
Den Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Au acelasi principiu cele doua integrate,deci nu de acolo e problema.Schema la al meu..scrii pe google TDA1554 datasheet..primul link de sus.(2*20w)Dupa cate inteleg folosesti o sursa separata de a pc-ului(deci 2 surse).In cazul asta nu ar trebui sa iti apara problemele care le-am avut eu.Pune condensator(il am si eu pus) si vezi ce se intampla.Mi-e imi pare ca iti oscileaza finalul dupa cum descrii sunetul.Poate reusesti sa faci si o poza la lucrare.Asa se vede mai bine.Tu ai un condensator electrolitic la intrarea pe "noninverting imput".Posibil sa fie de acolo.Adica schimbi conzii de intrare cu nepolarizati(0.1). Link spre comentariu
Vizitator Crrisstian Postat Noiembrie 19, 2009 Partajează Postat Noiembrie 19, 2009 Zgomotul s-a dovedit a fi de la placa de sunet, testele erau efectuate pe calculatorul unui prieten. A conectat un mp3 la amplificator si nu s-au mai auzit pocaniturile, sper sa fie vorba doar de placa aceea.. si sa nu faca asa indiferent de placa. Termin de gandit cutia, realizez cablajul si revin cu poze pe parcurs. . Nu le asteptati prea curand pentru ca nu am prea mult timp liber.Multumesc mult pentru ajutor! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum