Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

comunicatie port serial - PC

Vizitator raynor

Postări Recomandate

Vizitator raynor

Salut ! Am si eu nevoie de un mic ajutor sau macar un sfat. Am facut o interfata intre un microcontroler Atmel ATmega32 si un ecran lcd 2x16 caractere pe care afisez niste tensiuni.Trebuie sa mai sa fac o aplicatie care sa afiseze datele de pe ecran pe calculator utilizand portul serial RS232. Comunicatia intre PC si montajul meu prin portul serial trebuie sa fie asincrona cu o rata de transfer de 19200. Protocolul de comunicatie il am.As vrea sa stiu daca a mai facut cineva ceva de genul asta si ce program a folosit (Visual C ??). Va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nana

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Eu am mai facut asa ceva am folosit visual C# si visual C, ambele sunt usor de folosit trebuie sa citesti putin, sau sa folosesti un loger pe serial si rezolvi problema mai usor. In fine depinde si in ce format trimiti tu datele pe seriala. de preferat daca zici ca folosesti adc-ul si mai ales daca e pe 8 biti poti sa le trimiti direct in registrul UDR fara sa fie nevoie sa convertesti in INT si dupa in ASCII sa trimiti caracter cu caracter si la receptie convertesti simplu byte in int si ai rezolvat toata problema. Oricum daca nu ai foarte multe date de trimis i-ti recomand un baud mai mic, mai putine erori.

Link spre comentariu
Vizitator yo9hnh

Aplicatia pentru receptia si afisarea datelor de pe seriala am facut-o in Visual Basic iar compilatorul pe care l-am folosit pentru scrierea softului controllerului a fost mikropascal.Tot ceea ce facusem stia sa trimita 2 tensiuni si o temperatura la pc la viteza de 9600 bps.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări