Vizitator michaelady Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Salut, Am doua uC-uri, un Atmega168 si un Atmega8L, pe care le-am programat folosind un programator pe port paralel. Am facut un programator pe USB (http://www.fischl.de/usbasp/) si am incarcat firmware-ul de pe siteul respectiv pe Atmega8L, folosind programatorul paralel, cu programul ISPPROG. Am instalat uC-ul cu firmware pe noul programator usb (si conectat la Atmega168) si l-am conectat la calculator. Am instalat driverul luat tot de pe siteul respectiv, insa avrdude nu imi vede programatorul. Am incercat sa rescriu firmware-ul pe celalat uC, dar acum, puse pe programatorul paralel, in ISPPROG, la Read Signature apara mesajul "Chip Locked" si nu pot sa citesc nici macar fuse bits de pe cele doua uC-uri? Imi poate spune cineva ce s-ar fi putut intampla si eventual cum sa rezolv problema? Multumesc anticipat! Link spre comentariu
Vizitator michaelady Postat Noiembrie 22, 2009 Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 Nu-mi poate da nimeni un raspuns? Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Noiembrie 22, 2009 Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 Sunt aici in sectiunea "Atmel" mai multe topicuri legate de deblocare, vezi de exemplu aici: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=37&t=47632&start=15 Link spre comentariu
nana Postat Noiembrie 22, 2009 Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 Cea mai simpla si eficienta metoda de debolcare a cipurilor este HV(High Volatage) programmer, da asta daca ai un astfel de programator. Implica net mult mai multe cunostinte si resurse pentru a construi si folosi un astfel de programator in detrimentul celui ISP. Un exemplu de astfel de prog este STK500 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum