Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incinta pioneer ts-w308d2

Vizitator adriaan_88

Postări Recomandate

Vizitator adriaan_88

buna ziua! sunt nou pe acest forum si ma intrebam daca ma poate ajuta cineva cu un calcul la o incinta pentru modelul de difuzor din subiect.subwooferul este folosit intr-un logan si cred ca as vrea sa merg pe o incinta bass reflex deoarece bandpass-ul care il am acum are claritate dar se aude destul de incet.incinta recomandata de producator pentru bass reflex are 46.7 litri dar dupa ce am umblat in cateva programe de calculat incinte am ajuns la concluzia ca aceasta e acordata pe la 39hz, ceea ce mi se pare cam sus...are cineva vreo solutie pentru problema mea?va multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cosmindaniel12

1

• BF37

1

Top autori în acest subiect

Din cate am vazut eu , firma recomanda :aut: " volum recomandat pentru incinta sealed: 24 - 49.5 litrii " (sealed = inchisa ). Deci neavand parametrii TS ( ca la mai toate difurile pioneer ) , singura solutie e sa experimentezi . Faci o cutie de 49 L => faci un test si daca nu esti multumit => adaugi un volum cunoscut in boxa ( sticla de apa ) si mai faci un experimant ............pana ti se pare ca suna cel mai bine pt tine .

Spor la treaba !

Link spre comentariu
Vizitator adriaan_88

imi place ideea cu sticla de apa.dar am parametrii toti de pe site-ul lor http://www.pioneer.co.uk/uk/products/25 ... specs.html la features, si aveti in partea de jos " +thiele parameters ". pe foaia format A1 de la subwoofer imi recomanda chiar si incinte, doar ca mi se par ciudate deoare port-ul recomandat de ei e de 3" adica 76mm, iar la bandpass cand l-am construit i-am facut poort-ul de 30x364 mm si se auzea aerul prin el asa ca l-am marit la 50x364.

incinta recomandata:46.7 litri cu port diam 76mm si lungime 152mm

incinta maxim : 58 litri cu port diam 76 mm si lungime 76mm

incinta minim : 35.4 litri cu port diam 76 mm si lungime 203mm.

multumesc mult pentru sfatul cu sticla de apa dar vreau intai sa stiu daca pot scoate sunet mai puternic in bass reflex decat in bandpass, ca numai eu stiu cat am de tras ca sa desfac cutia asta si s-o modific.

e normal ca la difuzoru' asta producatoru' sa vrea sa acorde incinta la 39 hz la bass reflex?

Link spre comentariu

Da, e normal. Mai jos il ajuta si gain-ul cabinei.Vezi ca in momentul in care modifici diametrul unui port, trebuie modificata si lungimea daca vrei sa pastrezi frecventa de tuning. In cazul tau "poort-ul de 30x364 mm si se auzea aerul prin el asa ca l-am marit la 50x364" aproape ai dublat frecventa de tuning, si in concluzie nu mai cobora in frecventa asa bine, in schimb avea mult kick (probabil), desi in bandpass cand umbli la frecventa de tuning se modifica foarte puternic raspunsul.

Link spre comentariu
Vizitator adriaan_88

incinta asta de acum e "acordata" din pendular, stiu ca e acordata foarte sus dar se aude binisor(probabil compenseaza si subwooferul calculul inexistent al cutiei).calculul incintei a fost facut mai mult dupa portbagajul loganului si in asa fel incat sa incapa si difu-ul in ea.si totusi sa presupunem ca incinta recomandata e acordata bine la 39 de hz , dar sa fim seriosi creca ma scoate din masina sunetul care il produce aerul pe fanta ca totusi are suprafata jumate cat am facut-o initial la bandpass.concluzie: in cine sa am baza, in indicatiile de la pioneer sau in programele de calculat care imi recomanda ~64 litri parca

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări