Vizitator biju 39 Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Salut ! Am o pompa de apa de 1 tol si jumatate , 1,1 kw putere si nu vrea sa traga apa de la 12 m adancime.Mentionez ca am 10 m pana la apa si 4 m apa in fantana.Cine poate sa ma ajute ?Cred ca este facuta sa traga apa de la maxim 8 m . Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Salut ! Am o pompa de apa de 1 tol si jumatate , 1,1 kw putere si nu vrea sa traga apa de la 12 m adancime.Mentionez ca am 10 m pana la apa si 4 m apa in fantana.Cine poate sa ma ajute ?Cred ca este facuta sa traga apa de la maxim 8 m .1. nu am intele totusi cati metrii ai de la pompa pana la nivelul apei - 10 sau 12? 2. o pompa nu poate trage apa (absorbi) de la o adancime TEORETICA MAXIMA de 10 m, deci... no way.(principiul pompei: face vid intr-un loc iar presiunea atmosferica = 1bar (sau 10 m coloana de apa) impinge lichidul in acel loc din pompa, dupa care e refulat afara) Solutia: cobori pompa cu cativa metrii buni in fantana, ca si pompa aia are un randament hidrostatic subunitar.... Link spre comentariu
Vizitator biju 39 Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Am 9,80 m pana la apa dar fantana are largime 25-30 cm . Nu pot sa cobor pompa in ea .Trebuie sa ii fac camin dar ma interesa o solutie sa cumpar un ejector sau ceva de genul asta . Sau alta varianta .Multumesc ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Am 9,80 m pana la apa dar fantana are largime 25-30 cm . Nu pot sa cobor pompa in ea .Trebuie sa ii fac camin dar ma interesa o solutie sa cumpar un ejector sau ceva de genul asta . Sau alta varianta .Multumesc !Imi pare rau dar ... legile fizicii nu te lasa Nu ai alta solutie decat sa faci un camin la cativa metrii adancime intrucat diametrul fantanii nu iti permite sa cobori pompa mai jos. Link spre comentariu
nickrvl Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Salut ! Am o pompa de apa de 1 tol si jumatate , 1,1 kw putere si nu vrea sa traga apa de la 12 m adancime.Mentionez ca am 10 m pana la apa si 4 m apa in fantana.Cine poate sa ma ajute ?Cred ca este facuta sa traga apa de la maxim 8 m . Vezi apropo de hidrofoare, un hidrofor normal nu trage decit de la max 10m insa i se pune un adaptor si trage de la 30m in detrimentul debitului bineinteles, nu stiu cum se cheama adaptorul sau principiul de functionare insa exista sigur, intreaba si tu un instalator sau la magazinele de gen. Link spre comentariu
gcom61 Postat Noiembrie 19, 2009 Partajează Postat Noiembrie 19, 2009 Adaptorul este de fapt ejector,si foloseste o parte din debitul de refulare ca apa de impuls pt ejector.Functie de debitull pompei/ejectorului se poate ''trage apa si de la 40 m. Link spre comentariu
Vizitator dan_n Postat Februarie 25, 2010 Partajează Postat Februarie 25, 2010 mai poti incerca varianta cu o pompa sumersibila, se gasesc destule modele cat sa incapa intr-un diametru de 25 cm. Link spre comentariu
philipo4you Postat Iulie 16, 2010 Partajează Postat Iulie 16, 2010 MARLOWE a explicat foarte bine!Pentru adincimi mai mari de 9,8 m iti trebuie o pompa cu dublu circuit cum te sfatuia cineva mai sus! Daca esti din Bucuresti trege o fuga la DEDEMAN si cauta un AP100 care are si posibilitatea reglajului de debit. Link spre comentariu
bcristian Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Raspuns scurt: submersibila. Pompele cu ejector sunt o prostie pentru aplicatii casnice, doar par mai ieftine dar randamanetul e jalnic si fiabilitatea la fel.Vezi ca sunt in targ pompe submersibile similare cu ce spui tu pe la 300 ron. Link spre comentariu
giany Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 am si eu un put cu o adancime de 14m si o largime de 30cm in decurs de 30 ani am folosit multe tipuri de pompe de la acelea cu rotor bobinat care erau destul de bune ca randament insa aveau destule neajunsuri uzura perii colectoare si de cate ori se uza simeringul ajungea apa la bobinaj si se ardea de cativa ani am trecut la cele cu rotor in scurt ultima fiind o pompa chinezeasca submersibila care dupa 2 ani de functionare si-a dat obstescul sfarsit pur si simplu s-a intrerupt bobina auxiliara dar cand am dat-o afara din apa am constatat ca corpul pompei din ce material o fi dur aluminiu sau antimoniu era corodat destul de rau.Am dat un tur pe la magazinele de specialitate si sunt foarte multe modele evident ca daca as avea buget corespunzator as sti ce sa aleg dar dintre cele mai ieftine si sa corespunda caracteristicilor putului meu sunt unele actionate de motor cu rotor in scurt dar pe pozitie orizontala intrebarea mea pentru cei cunoscatori daca astfel de pompe ar merge si in pozitie verticala ca sa aiba loc in put sa o cobor la o inaltime de absortie de pana la 8m si mai este un model de acest gen care in caracteristici pe site scrie absortie de la 30m dar nu am gasit-o la vanzare insa nu prea cred ca poate face asa ceva mai ales ca are acelasi principiu ca si celelalte Link spre comentariu
mihaighe Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Crezi ca dupa aproape 2 ani omul mai are nevoie de ajutor Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Sfaturile, daca se bazeaza pe experiente personale diferite, se pot expune aici chiar daca initiatorul nu mai are nevoie de ele. Pot beneficia altii, in conditii asemanatoare. Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Asa e+ ca mi se pare ca giany cere ajutor...deci nu are nici o legatura cu timpul!Subiectul asta nu s-ar incadra mai bine la sanitare (sectiune care nu exista acum 2 ani)? viewforum.php?f=244 Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 ...Subiectul asta nu s-ar incadra mai bine la sanitare...Sunt multe subiecte care se pot incadra la sectiuni diferite. De fapt subiectul a fost mutat la Atelierul mecanic in intervalul de la ultima reorganizare a forumului si pana astazi. Daca cei interesati revendica in mod expres acest lucru, atunci il voi muta acolo. Link spre comentariu
mihaighe Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Ca sa nu ziceti ca am fost rautacios dau si eu un sfat:-cea mai buna solutie (dar cam scumpa )este o pompa submersibila de la EBARA-au corpul din inox ,axul la motor de inox,sant in baie de ulei si au mai multe turbine(multietajate).Personal am montat mai multe pompe de tipul asta la statii de epurare(pentru alimentare cu apa de spalare din puturi subterane) si nu au fost probleme cu ele dar la fiecare an se facea revizie si se inlocuiau presetupele si inelul de ceramica de etansare.-o solutie de mijloc este un hidrofor cu rejector -dar tot asa trebuie verificat anual la presetupe si la rulmentii de la motor-cea mai ieftina solutie este o pompa de aia ruseasca cu vibrator si supapele de cauciuc dar aste au debitul cam mic si cand se strica nu prea ai ce repara plus ca de obicei au corpul de aluminiu si cam oxideaza in timp ,si daca ai putina apa in fantana datorita faptului ca functioneaza pe principiul vibratorului cam tulbura apa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum