Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mufare cablu FTP.

GeoMar

Postări Recomandate

Salut.Vreau sa conectez si eu un al doilea PC la internet,dar nu am cablul de lungimea necesara [PC-ul se afla in alta camera]. Am mai multe cabluri sertizate de mai multe lungimi [3,5,10 m],dar nu este suficient cel de 10m.Vreau sa intreb,daca nu am cablu, mufe si cleste de sertizat,pot innadi doua cabluri ca sa realizez unul mai lung [exemplu,unul de 10m + unul de 5m]? Are ceva efect asupra functionarii internetului?Am uitat sa mentionez ca netul este de la Click Net si am un Modem Huawei Smart AX MT882 [folosit ca Router].

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GeoMar

8

• sho_gun

5

• gabitzu8

2

• indy666

1

Top autori în acest subiect

Salut.Vreau sa intreb,daca nu am cablu, mufe si cleste de sertizat,pot innadi doua cabluri ca sa realizez unul mai lung [exemplu,unul de 10m + unul de 5m]? Are ceva efect asupra functionarii internetului?

nici sa nu va treaca prin cap sa inaditi cabluri utp (daca vrei neaparat poti orice- sa le lipesti cu fludor (innadesti) - dar sa nu mai intrebi dupa aia de viteza, interferente etc.)... si nu-mi plac nici cablurile iesite din camasa pana in mufa (de fapt nu mie trebuie sa imi placa, este standardizata partea asta).O varianta de rezolvare este cu 2 prize UTP intre care intinzi cablul, sau iei cablul de 10 m si pui o priza in locul unei mufe si bagi cablul 2 :freaza: nu mai stiu cate prize pot fi pe un cablu intre sursa-destinatie :cry: Pana la urma tot mai simplu e sa rezolvi cu un singur cablu- o priza te costa cat 20 m de cablu :bataie
Link spre comentariu

Merge sa inadesti 2 cabluri dar atentie la modul cum sunt mufate, sa urmaresti culorile firelor in mufa, astfel poate iesi rau. Cea mai buna solutie e sa cumperi un cablu de 20 metri, costa cam pe la 12 ron, maxim 15ron.Si eu la tara am Clicknet + router si am un cablu de 20 metri facut din 2 cabluri(10m+10m), am zis ca o sa fie pe moment dar de 7 luni tot asa e.Bafta !!

Link spre comentariu

Multumesc mult pentru raspunsuri. Normal ca daca le innadesc sunt atent la culori, sunt 4 perechi de cate 2 fire [maro+maro cu alb,albastru+albastru cu alb,verde+verde cu alb,portocaliu+portocaliu cu alb,astea sunt cele 4 perechi].Am sa lipesc cu fludor firele intre ele [fiecare in parte,NU toate la un loc :rade: ] si sper sa nu am probleme.

Link spre comentariu

Pentru rezolvarea "innadirii" poti utiliza un "I" - sau inline coupler.Pentru a-ti face o idee vezi imaginea .

Sunt de acord cu tine. Dar daca te uiti la locatia mea,sunt din provincie si vreau sa innadesc acest fir [de fapt 2 fire] pana imi fac [sau cumpar] unul potrivit ca lungime.Dar asta dureaza ceva, pana ajung la oras [buc].Oricum Multumesc.
Link spre comentariu

A desf?cut careva vreodat? s? vad? ce con?ine acel "inline coupler"? Nu are nimic altceva decît dou? mufe mam?, plus 8 firi?oare (nici m?car torsadate!) care duc de la o muf? la alta. Ecranaj? Pauz?, plastic ordinar.

Sincer, mai bun? e varianta lipitului cu fludor. Discontinuitatea este cu mult mai mic? ?i e singular? (cine ?tie ceva electromagnetism ?i teorie a ghidurilor de und? o s? în?eleag? unde bat) a?a c? semnalul este practic nealterat a?a.

geomar, înn?de?te cu spor. O s? mearg? f?r? probleme, cu condi?ia s? p?strezi cît de cît constant? torsadarea firelor ?i s? încerci s? lipe?ti firele "în continuare" ?i nu în L (adic? ___???? ?i nu ____||____, unde ro?u înseamn? por?iunea lipit?).

Link spre comentariu

Am sa lipesc cu fludor firele intre ele [fiecare in parte,NU toate la un loc :rade: ] si sper sa nu am probleme.

daca tot le innadesti, macar foloseste pentru izolatie, dupa ce le-ai lipit cu fludor, tuburi termocontractabile pentru fiecare fir si apoi un tub termocontractabil mare sa cuprinda toate firele deja izolate ... adica 8 tuburi mici de 2 cm lungime si 1 mai mare de 4-5 cm lungime
Link spre comentariu

Sau mai simplu faci ca mine .Pe o bucatica dreptunghiulara de cablaj (1cm x 1.5cm ) zgarii cu un cutter a.i sa obtii 4 insule de cupru .Lipesti apoi cele 4 fire (R+ R- Tx+ TX- ) la aceste insule .Se izoleaza apoi cu izolir-band .Merge perfect si orice masuratoare/interventie ulterioara este foarte simpla .

Link spre comentariu

routeru are si ala 2 iesiri pt net? sau tre sa legi cele 2 calculatorare intre ele...? poti lipi cele 4 fire , sau le legi cum vrei tu ... dar sa le si izolezi.stantardizare e : albportocaliu (1), portocaliu (2), alb-verde (3), verde(6). daca patcordurile sunt sunt directe , adica fir la fir , le legi direct. daca cordonul trebuie sa fie cross atunci o sa legi 1-3,2-6 (prima mufa cea de sus , a doua mufa o sa fie : alb-verde, verde, alb-portocaliu, portocaliu) daca e la router la pc merge fir direct. daca e de la pc la pc trebuie neaparat corss ca altfel nu ai data emisia in receptie. ps: ceea ce am zis legat de culori , este standardul folosite de toata lumea, tu poti pune si alfel daca in mufa sunt firele puse alfel, numai sa iti iese pinii folositi la ethernet 1,2,3,6.(100Mbps) pt ca la 1Gbps sunt toate 8. daca gresesc e sigur de la bere ,.,,ca mufe fac zilnic :))

Link spre comentariu
Vizitator mick23

oricum pt net se folosesc doar 4 fire dintre cele 8, eu am net de la un vecin, iar lungimea cablului e de 50m inadit in 4 locuri, si tot am cei 20mb/s prevazuti in contractcu alte cuvinte merg lipite, cum se zicea si mai sus mufa de cuplaj nu are nici un ecranaj, plus ca nu ai semnal de radiofrecventa ca sa ai nevoie de ecranaj

Link spre comentariu

routeru are si ala 2 iesiri pt net? sau tre sa legi cele 2 calculatorare intre ele...? poti lipi cele 4 fire , sau le legi cum vrei tu ... dar sa le si izolezi. daca gresesc e sigur de la bere ,.,,ca mufe fac zilnic :))

Le-am lipit si izolat si merge struna. Dupa router am un switch cu 15 iesiri. Am conectat cele 2 PC la switch, le-am dat share la cate un folder,se vad intre ele,dar intrebarea mea ar fi daca altcineva imi poate accesa cele 2 PC ale mele fara acceptul meu? Adica alt PC aflat in alta locatie [diferita de cele 2 PC ale mele] poate avea acces la ce am eu la share pe cele 2 PC?
Link spre comentariu

routeru are si ala 2 iesiri pt net? sau tre sa legi cele 2 calculatorare intre ele...? poti lipi cele 4 fire , sau le legi cum vrei tu ... dar sa le si izolezi. daca gresesc e sigur de la bere ,.,,ca mufe fac zilnic :))

Le-am lipit si izolat si merge struna. Dupa router am un switch cu 15 iesiri. Am conectat cele 2 PC la switch, le-am dat share la cate un folder,se vad intre ele,dar intrebarea mea ar fi daca altcineva imi poate accesa cele 2 PC ale mele fara acceptul meu? Adica alt PC aflat in alta locatie [diferita de cele 2 PC ale mele] poate avea acces la ce am eu la share pe cele 2 PC?
Un utilizator din internet adica ? Depinde de setarile de pe router ( daca ai sau nu si un firewall instalat acolo ) sau de pe PC-urile in cauza dar , DA , este posibil.
Link spre comentariu

Un utilizator din internet adica ? Depinde de setarile de pe router ( daca ai sau nu si un firewall instalat acolo ) sau de pe PC-urile in cauza dar , DA , este posibil.

Da un utilizator de internet. Nu stiu daca are routerul firewall!!? Eu am antivirus pe cele 2 PC Zone Alarms.Pai ce ar trebui sa fac ca sa nu poata? Eu nu le am cu retele si sharingul. Cava sfaturi ar fi foarte utile.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări