Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema cu o sursa 15A + Voltmetru cu 7107

Vizitator calinbont

Postări Recomandate

Vizitator calinbont

Am facut sursa ce 3-30V 15A (schema atasata) si un voltmetru pentru ea cu 7107 (schema atasata).

Am calibrat voltmetru si citeste valori la fel ca si multimetru (cel mult o eroare de 0.1V)

Voltmetru l-am alimentat din filtrul sursei de si daca citesc tensiunea sursei, voltmetrul imi indica cu in loc de 30V cam 17V. Daca il alimentez din alta sursa imi citeste bine tensiunea sursei de 15A.

Deoarece sunt incepator nu imi dau seama de fenomem si am rugamintea sa imi dati o solutie ca sa alimentez voltmetru din sursa de 15A si sa imi indice bine tensiunea.

Multumesc.

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

1

• djlove

1

• yo4hhp

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Astfel de voltmetre electronice, gen ICL7..., trebuiesc alimentate separat, fie folosesti alt transformator mai mic, fie o infasurare a transformatorului principal separata de cea care alimenteaza sursa...sau o baterie :dans:

Link spre comentariu

Daca il alimentez din alta sursa imi citeste bine tensiunea sursei de 15A.

Cum adica tensiunea sursei de 15A? :nebunrau: Tensiunea se masora in Volti, in Amperi masori intensitatea. Si intensitatea nu poti masura decat daca montezi ampermetrul in serie cu o rezistenta de sarcina. Nu inteleg ce ai facut tu acolo. Ai montat in scurt ampermetul la bornele sursei?Si este foarte simplu sa folosesti un transformator de 3-5W cu filtrare, redresare pentru a alimenta instrumentul de masura corect.
Link spre comentariu
Vizitator calinbont

Daca il alimentez din alta sursa imi citeste bine tensiunea sursei de 15A.

Cum adica tensiunea sursei de 15A? :nebunrau: Tensiunea se masora in Volti, in Amperi masori intensitatea. Si intensitatea nu poti masura decat daca montezi ampermetrul in serie cu o rezistenta de sarcina. Nu inteleg ce ai facut tu acolo. Ai montat in scurt ampermetul la bornele sursei?Si este foarte simplu sa folosesti un transformator de 3-5W cu filtrare, redresare pentru a alimenta instrumentul de masura corect.
Nu sunt chiar atat de incepator si nu am scris nimic de nici un ampermetru.Ma refeream la faptul ca in situatia in care am folosit o a doua sursa de 500mA pentru a alimenta doar voltmetru, acesta citea bine tensiunea sursei pentru care am facut voltmetru.Daca nu apar alte solutii o sa incerc solutia lui yo4hhp, de pe infasurare de 12 V din acelasi transformator dar cu redresare si filtrare separata.Nu prea am loc in cutie pentru inca un transformator chiar daca e mai mic ca intentionez sa pun si un ampermetru tot cu ICL 7107.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări