Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator adaptare impedanta

pelikanu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 75
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Depanatoru

16

• pelikanu

13

• THOMAS

8

• blue

7

Top autori în acest subiect

Totusi niste motive clare nu ai ? Dupa cum arata schema functioneaza excelent .

Motivele clare ! le_am exprimat pt cine a putut sa inteleaga ! Totusi traim in anul de gratie 2009 ! In acceptiunea mea o schema-configuratie-montaj-aplificator-etc nu este suficient numai sa functioneze "excelent",dar ma rog fiecare poate avea viziuni diferite! si sa considere etaje din pionierat ca fiind excelente !(fara sa cunoasca rolul definitoriu pe care il au componentele ce compun aceste etaje)sa considere excelent corectoare de ton care au in retea potentiometre de 1_megaohm si descarca pe 100 kiloohmi (minunat ce sa spun ?!,macar daca s_ar stii ce impedanta trebuie sa urmeze dupa un astfel de corector de ton si in situatia data)..............,Un concept clasic(banal) si prost alcatuit ! pt "unii" piatra de capatii !!!...treaba lor...eu nu ma opun !,eu explic-comentez-sustin principii moduri de functionare implicatii-rezultate-efecte-etc doar...asta e !!!,ramine la latitudinea fiecaruia ..."intelesul" !!!Cine doreste astfel de explicatii de la "Depanatorul' SA LE PRIMEASCA !,NU ma opun !Sa explice fiecare ce vrea si cum vrea... in final lucrurile se vor lamuri poate ?!.
Link spre comentariu

Vad ca spiritele s-au incins putin aici. Va rog relaxati-va si lasati lampile sa se incinga in locul dumneavoastra.Trec de la teorie, la practica.Corectorul de ton, este intr-adevar daunator acestui montaj - nu o sustin cu ajutorul unui grafic ci pur si simplu dupa ureche. L-am integrat in amplificator, insa precum am mai specificat undeva pe la inceputul topicului, in sectiunea "modificari", am inclus in schema si un comutator intre punctele A si B care comuta linia semnalului "prin" si "pe langa".Ca raspuns in frecventa, se incadreaza intre 30Hz si 20.500Hz (mai sus nu a putut urca generatorul meu de semnal, mai jos nu au putut sa coboare boxele mele) - cu un frecventiometru am putut masura pe iesire pana la 18Hz. Nu am putut obtine un grafic deoarece nu am un vobuloscop la indemana (si fie vorba, nu am incredere in cele care implica placa audio)Tin sa specific, aceste rezultate le-am obtinut cu C3=0.047uF, C9=0.056uF, C10=0.068uF si corectorul de ton inactiv; Ua=370V, Ug2=200V, cu intrarea prin catod.Alternativ, am pastrat si intrarea clasica pe g1 - pentru orice eventualitate.O remarca:In combinatia "placa audio Soundblaster Live 24bit + intrare pe catod" - sunetul NU are distorsiuni.In combinatia "placa audio C-Media 9761A 5.1 + intrare pe catod" - frecventele sub ~200Hz sunt distorsionate.In combinatia "placa audio C-Media 8768 7.1 + intrare pe catod" - frecventele sub ~200Hz sunt iarasi distorsionate.De aici rezulta ca metoda functioneaza, insa ingredientele trebuie bine alese.

Link spre comentariu

...Corectorul de ton, este intr-adevar daunator acestui montaj...

O remarca:

In combinatia "placa audio Soundblaster Live 24bit + intrare pe catod" - sunetul NU are distorsiuni.

In combinatia "placa audio C-Media 9761A 5.1 + intrare pe catod" - frecventele sub ~200Hz sunt distorsionate.

In combinatia "placa audio C-Media 8768 7.1 + intrare pe catod" - frecventele sub ~200Hz sunt iarasi distorsionate.

De aici rezulta ca metoda functioneaza, insa ingredientele trebuie bine alese.

Uite cam ce spuneam(referitor la intrarea pe catod in cazul tau) !:

Domnule amplificatorul ala o fi numai dedicat !? de alta sursa de semnal nu mai are parte ?...

Asa dar ?...,mergem mai departe...,vad ca a inceput sa lipseasca(mai bine!) si corectorul de ton...
Link spre comentariu

Domnule , nu trebuie nici o intrare pe catod ca sa nu aiba zgomot , ca "i-ati omorat" amplificarea primului tub nu e o rezolvare corecta . Nici ca s-a pus placa de sunet sa debiteze pe o sarcina mica . Trebuie gasita cauza de ce nu merge schema originala asa cum e , e o problema de amplificator sau de placa de sunet ?

Link spre comentariu

... , e o problema de amplificator sau de placa de sunet ?

PROBLEMA de placa de sunet IN NICI UN CAZ !(EXCLUS!).

...

O remarca:

In combinatia "placa audio Soundblaster Live 24bit + intrare pe catod" - sunetul NU are distorsiuni.

In combinatia "placa audio C-Media 9761A 5.1 + intrare pe catod" - frecventele sub ~200Hz sunt distorsionate.

In combinatia "placa audio C-Media 8768 7.1 + intrare pe catod" - frecventele sub ~200Hz sunt iarasi distorsionate.

Asadar C-Media 9761A 5.1 si C-Media 8768 7.1 la fregvente joase descarca in suprasarcina(in situatia cu intrare pe catod) de unde rezulta si distorsiunile la aceste frecvente ! in cazul intrari pe catod amplificatorul este DEDICAT! surselor de semnal cu impedante foarte mici !(NU POATE FI SERVIT DECIT DE "Soundblaster Live" CARE ARE IMPEDANTA MICA DE IESIRE si face posibil acest lucru,intrarea de 1K-2k IMPEDANTA-sa zic-NU SE CONSTITUE INTRO SUPRASARCINA pt "Soundblaster Live" !).

Foarte simplu !!!! NU ?

Link spre comentariu

Problema de la placa de sunet - nu este. Am testat pentru a-mi confirma teoria, toate placile de sunet din casa.Problema de la sursa de alimentare nu este (i-am pus filtre suplimentare, plus ca nu-i o tabla de ici-de colea) - asa pot elimina o mare parte din componente.Singura problema la care ma pot gandi, tine de partea de alimentare; alimentare separata Ug2, o usoara abatere intre cele doua ramuri de 3.15V .. samd - detalii.Transformatorul pe care il folosesc acum in alimentare este un toroidal de 600W - trebuie schimbat si cu aceasta ocazie voi revizui si partea de stabilizare.Legat de "de alta sursa de semnal nu mai are parte?" - raspunsul este in principal NU.Ma gandeam, in paralel cu acest amplificator, sa construiesc cu ajutorul unei placi audio USB, o interfata dedicata - (viitor)Legat de distorsiunile ce apar de la seria C-Media, mie imi par putin anormale - de vreme ce ambele placi audio C-Media, suporta casti cu impedanta de 32ohm (standard), care ar trebui sa fie impedanta teoretica de intrare pentru intrarea pe catod, in cazul lampii 6N8S? mai mica de 32?

Link spre comentariu

Problema de la placa de sunet - nu este. Am testat pentru a-mi confirma teoria, toate placile de sunet din casa...Legat de "de alta sursa de semnal nu mai are parte?" - raspunsul este in principal NU.

Desigur domnule ! dumneata dai dovada clara de un bun caracter !(si intelegere).Daca ve_ti studia mai amanuntit...ve_ti obtine in final si rezultatele dorite !,trebuie sa va axati mai intii pe chestiuni de principiu,dupa care detalii de cablare(recomandare).
Link spre comentariu

Filtrajele din schema neamtului sunt cam amarate , ati facut exact asa ?Fara semnal , cu intrarea in aer si pusa la masa avea sau nu zgomotul deranjant ( eventual alte zgomote anormale ) ?Posibil sa fie ceva probleme de masa , poate ne puneti o poza sa vedem cum ati facut ...

Link spre comentariu

Am realizat initial schema originala (fara drosel-ul acela - nu am avut cu ce sa il inlocuiesc) , cu valorile aproximative ale condensatorilor (spun aproximativ pentru ca nu am gasit de 32uF - am pus 33uF) - dupa ce i-am dat drumul, avea un brum puternic - din acest punct am mai adaugat unul de 470uF pe linia de alimentare U1, inca unul de 220uF pe linia U2 si inca unul de 22uF pe g2 (direct pe soclu) - rezultatul a fost bun, brumul aproape a disparut.Fara semnal, cu intrarea in aer, baraie. Cu intrarea legata la masa, apare un brum slab, dispare complet doar dupa ce conectez mufa de semnal.Revin cu poze.

Link spre comentariu

In primul rand felicitati pentru constructie , cutia e foarte frumoasa .Dar maiculita ce de fire ai , nu-i de mirare ca autooscileaza . Cu intrarea in scurt nu trebuie sa ai brum deloc , ai o problema de masa . Acum in ce stare e , modificata partea de intrare sau originala ?

Link spre comentariu

Momentan, partea de intrare este modificata.Da, stiu ca este un haos de fire - au aparut in momentul in care am pus comutatoarele pentru corector.Rebuild-ul trebuie facut, insa nu am o cutie cum trebuie. Verdictul final este "realizarea"?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări