Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Formule de calcul

Vizitator freddy_master

Postări Recomandate

Vizitator freddy_master

Am o rugaminte sa-mi spuneti si mie cum sa ajuns la aceasta valoare ...de 122 v o data am facut si eu dar sincer va spun nu mai am nici macar o ideie va rog ajutati-ma Într-un circuit R-L serie de curent altenativ, tensiunea la bornele rezistorului este de 100 V, iar tensiunea la bornele bobinei este de 70 V. Tensiunea la bornele circuitului R-L este:122v

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

1

• remus68

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Am o rugaminte sa-mi spuneti si mie cum sa ajuns la aceasta valoare ...de 122 v o data am facut si eu dar sincer va spun nu mai am nici macar o ideie va rog ajutati-ma Într-un circuit R-L serie de curent altenativ, tensiunea la bornele rezistorului este de 100 V, iar tensiunea la bornele bobinei este de 70 V. Tensiunea la bornele circuitului R-L este:122v

Datorita defazajului de 90 de grade intre tensiunea pe R si cea pe L, tensiunea totala este radical din suma patratelor tensiunilor individuale indiferent de curent, frecventa samd. Deci Utotal = radical(100^2 + 70^2) = 122.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări