Vizitator freddy_master Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Am o rugaminte sa-mi spuneti si mie cum sa ajuns la aceasta valoare ...de 122 v o data am facut si eu dar sincer va spun nu mai am nici macar o ideie va rog ajutati-ma Într-un circuit R-L serie de curent altenativ, tensiunea la bornele rezistorului este de 100 V, iar tensiunea la bornele bobinei este de 70 V. Tensiunea la bornele circuitului R-L este:122v Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Reactanta bobinei este XL=2 x PI X f x L , unde PI=3,14, f - frecventa in Hz, L - inductanta bobinei in H. Ce valoare are rezistenta sau frecventa , eventual curentul prin circuit ? Link spre comentariu
cirip Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Am o rugaminte sa-mi spuneti si mie cum sa ajuns la aceasta valoare ...de 122 v o data am facut si eu dar sincer va spun nu mai am nici macar o ideie va rog ajutati-ma Într-un circuit R-L serie de curent altenativ, tensiunea la bornele rezistorului este de 100 V, iar tensiunea la bornele bobinei este de 70 V. Tensiunea la bornele circuitului R-L este:122vDatorita defazajului de 90 de grade intre tensiunea pe R si cea pe L, tensiunea totala este radical din suma patratelor tensiunilor individuale indiferent de curent, frecventa samd. Deci Utotal = radical(100^2 + 70^2) = 122. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum