Vizitator tyc Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Heat pipe sant,ca se folosesc la calculatoare;uneori e problema de evacuare a caldurii dintr-un loc unde nu poti pune decat un radiator mic/deloc.Cum vedeti rezelvarea problemei? Link spre comentariu
bogdan_ Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Despre care e vorba? In titlu ai zis de racire cu apa aici zici de heatpipe. Sunt 2 lucruri diferite: Heatpipe Water cooling Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 @bogdan_ Ai dreptate in legatura cu apa:cand am zis 'cu apa' m-am referit la racire cu lichid,nu cu aer(cu gaz),o sa vb cu adminul pt schimbarea denumirii;in alta ordine de idei am conceput un sistem de racire cu acetona...nu am idee daca va functiona.Sistemul e urmatorul:o bucla inchisa de teave din cupru,depresurizata si umpluta la 1/2 cu acetona,partea cu lichid e in contact strans cu piesa de racit,partea superioara a buclei racita.In zona de contact,cu piesa de racit,se vor forma vapori care se ridica,cand ajung in zona rece condenseaza si revin sub forma de picaturi(desenul in atas).Deocamndata asta e!Temperatura de fierbere a acetonei e la~60C;sa vad cat o pot reduce din presiune si sa vad ce freon gasesc pt aplicatia asta si cum pot sa imbunatatesc sistemul... Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Foloseste heatpipeurile din radiatoarele de pe piata(pt procesoare si placi video) Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Problema e ca am nevoie de racire intr-un loc greu accesibil,4leduri de 3,8w/buc asezate in varful unui cilindru cu fi=21mm si lungimea de 56mm,cilindru care intra printr-o gaura de21mm lunga de 32mm si heatpipeurile au un radiator plat,teava de Cu o pot infasura in jurul cilindrului Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 pai si ledurile nu le prinzi de radiatorul plat al heatpipeului? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 nu pot sa le prind pe radiator plat,deorece trebuie sa intre printr-o gaura de21mm lunga de 32mm,toate 4 leduri deodata Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum