Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

inversor de faza/stereo to bridge

Postări Recomandate

Vreau sa imi fac un defazor cu ajutorul caruia sa pot pune doua canale ale amplificatorului in punte.Comuntarea dintre stereo si bridge sa se faca printr-un intrerupator.Am gasit schema astaDaca are cineva ceva mai bun il rog sa o posteze

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• schukaru

3

• Mikrosha

2

Schema e clasica, prezinta 2 "buffere inversoare", adica amplificatoare cu amplificarea in tensiune egala cu -1.Renunta la "jumatate" din schema, si pune inversorul de faza pe un singur canal. In punte daca inversezi faza ambelor canale, iesirile sunt tot in faza, deci diferenta dintre ele este nula si nu vei auzi aproape nimic in difuzor.

Link spre comentariu

Ce alta idee de defazare ai vrea s-auzi, daca nu-ti convine asta? Metode sunt multe.

Uite schema la ce ziceam mai devreme, si cu o simulare cum ar arata pe osciloscop. Comutatorul e pus pe "bridged". Pentru Stereo se comuta in jos, caz in care preia iesirea direct de la intrare, adica ne-defazata. Schema n-ar trebui sa puna probleme in realitate, asa ca incearc-o.

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări