Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Artefacte pe Radeon 9800XT

Jimmy

Postări Recomandate

Salut! dupa cum spune si titlul, am o problema cu o placa video cu chipset ATI Radeon 9800XT produsa de ASUS, pe care am achizitionat-o de aproape o saptamana de aici de pe forum. Asa arata placa: http://ro.asus.com/products.aspx?l1=2&l ... odelmenu=2

Problema e ca imi apar tot felul de artefacte pe ecran. Am folosit driverul original de la ASUS, apoi am instalat driverul de la ATI pt chipsetul asta, si mai apoi am incercat si cu un driver Omega, si problema n-a disparut.

Am testat-o pe 3 PC-uri si se manifesta la fel pe toate 3.

Platformele de test au fost:

1. Placa de baza Gigabyte GA7VT880-L Procesor AMD AthlonXP 2400+ Memorie 2 x 512MBDDR400 Kingston in dual channel.

2. Placa de baza Gigabyte 8I848P-G Procesor Intel Pentium 4 2.8GHz Memorie 3 x 256MBDDR400 diverse marci

3. Placa de baza MSI MS-6337 Lite Procesor Intel Pentium 3 933Mhz Memorie 2 x 256MB 133Mhz Samsung.

Artefactele sunt mai evidente in jocuri, dar se observa si in windows sub forma unor dungi roz. Placa am testat-o si pe iesirea DVI si pe VGA.

Posted ImagePosted Image

Posted ImagePosted Image

Posted ImagePosted Image

Aveti idee care poate fi problema? Din ce-am citit pe net poate fi driverul de vina, sursa de alimentare, sau un chip de memorie defect pe placa.

din testele pe care le-am facut, driverul si sursa de alimentare se cam exclud, si ramane doar varianta cu un chip de memorie defect pe placa.

Userul de la care am luat-o e de acord s-o trimit inapo, dar intai vreau sa fiu sigur daca are defect fizic.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Jimmy

3

• florin48

2

• danb1974

1

• Th3_uN1Qu3

1

Top autori în acest subiect

Daca ai pe cineva cu o statie de lipit poate te ajuta.Am reparat nu de mult un caz asemanator ca si al tau.. dar la un Laptop Dell.Dar momentan nu mai dispun de statie de lipit se pare ca a decedat :)

Link spre comentariu

Overclock'ul la procesor nu are nici o treaba cu placa video. Chiar daca avea overclock la placa video veche, la reinstalarea driverilor se pierd aceste setari. Si eu merg pe cip de memorie dezlipit.

Link spre comentariu

n-am overclockat nimic. frecventele la procesoare si memorii si cele de la chipsetul video sunt cele default. Incerc sa caut o statie de de lipit cu aer cald sa incerc sa reincalzesc lipiturile la memorii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări