Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa Reglabila - incepator

ShadowDaniel

Postări Recomandate

Si in legatura cu front panelul .. de unde pot lua acele autocolante ?

Colile autoadezive m-au dezamagit, cind le-am descoperi am fost foarte incintat gindind ca e o metoda buna pentru facut panouri frontale insa ale naibi de coli se dezlipesc cu timpul. Inclusiv la sursa mea s-a intimplat asta. Cea mai buna metoda la mine e imprimare pe coala normala laminata fata verso si lipita cu prenandez de panou. Garantat nu se mai desface si e si "desenul" protejat nu mai e nevoie de lac.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ShadowDaniel

10

• lorik199

5

• yo9hnf

2

• Dj Alex

2

Top autori în acest subiect

Ok,nickrlv. Momentan las fata cum e in poze deoarece intru in perioada tezelor si nu prea am timp.O sa am altadata timp pentru modificari.Am si eu o intrebare in legatura cu schema la sursa. Din cate stiu eu LM317T are protectie la scurcircuit ceea ce consta in limitarea curentului (daca nu gresesc) dar ... acel LM317T va rezista indiferent de cat de mult timp sta in scurt ? sau cat de mare e amperajul sau voltajul ? In caz ca se poate arde... Se poate adauga o protectie ceva ?Multumesc AnticipatEdit: Am cautat putin pe Google si am gasit o schema de protectie care se aprindea un led cand era in scurt... Singura problema e ca era pentru AC de la minim 6V pana la 33V. Mie imi trebuie ceva de la aprox. 1.2V pana la 31V cat e sursa. Si daca este posibil as dori sa aiba si acel indicator led ca sa stiu cand se afla in scurt :d

Link spre comentariu

Ok.. lorik199, dar totusi as dori o schema cu care sa pot face protectie la sursa. S la iesirile reglabile sa pot pune ceva care sa imi indice cand sunt in scurt.. ca sa imi dau seama mai usor cand gresesc la ceva :)

Link spre comentariu

Cutie e bine ca e mare,pacat ca e de lemn(cade un traf ,ceva ia foc casa),incearca sa o muti intr-o cutie metalica(cuptor cu micro defect,tower de la pc vechi,ceva de genul asta),protectia la scurt o poti face sa lucreze si ca limitator de curent.Ledul indicator de scurt i-l pui cu anodul la intrare,iar in serie cu catodul pui un bf 245(sau echivalet)

Link spre comentariu

Am facut cutia de lemn deoarece asta aveam la indemana si e mai usor de prelucrat. Sper sa nu se intample nimic de genul.. Si in legatura cu protectia.. nu cred ca mai pun nici indicator nici nimic ca sa nu ma mai complic momentan, nu am nici timp. oricum, multumesc de sfat.

Link spre comentariu

Incearca totusi sa pui pe fiecare iesire si pe primarul trafului/trafurilor cate o siguranta ...la mustata. Adica daca stii sa zic ca traful 12V/3A, pui si tu o siguranta , eventual rapida, de 3A pe iesire sau in secundar.Daca se arde..asta e...e mult sub 1 leu. Daca altceva se arde....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări