Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema contrast Compaq Armada

cristian_draghiescu

Postări Recomandate

Buna seara,Posed de cativa ani buni un laptop Compaq Armada e500, cumparat de lasecond hand in anul 2004.Am pentru el drivere si utilitare originale pentru Win 9x, Millennium, si Xp.Problema este cu contrastul. De de la inceput a fost la limita acceptabilului, daca in incapere este lumina puternica nu se prea mai vede pe display fara efort vizual. Conectat pe un monitor extern imaginea are contrast normal.Din utilitarul de la Compaq si din Hot Keys nu se poate regla decatluminozitatea si saturatia de culori (gamma correction). In Bios nu are nici-o optiune in acest sens. In Power Management este setat pentru lucru la performanta maxima, de altfel la alimentarea pe baterie contrastul nu se modifica, doar scade frecventa procesorului pentru economie de energie.Deoarece problema persista indiferent de sistemul de operare(se manifesta la fel d.p.d.v. al contrastului si cu Win 98Se, WinMe, Win Xp sau CD live de Linux), am ajuns la concluzia ca este o problemahardware, legata de display-ul sau.As dori un sfat in vederea remedierii acestui defect, eventual o recomandare unde as putea, contra cost bineinteles, rezolva problema.Mentionez ca in aproape 6 ani de utilizare contrastul si luminozitateanu s-au degradat, primul fiind insa relativ scazut.Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian_draghiescu

2

• Th3_uN1Qu3

2

• yo9hnf

1

E panoul LCD de vina. La ce varsta are eu zic sa iti iei alt laptop. Daca vrei rezistenta si nu te intereseaza aspectul ia'ti un IBM ThinkPad sh cu procesor Pentium M, e ieftin, teapan si face fata fara probleme la softurile actuale. Eu am doua HP Pavilion cu AMD dual core, sunt frumoase, insa ambele mi'au dat batai de cap. Pana n'am intrat in ele serios (windows pe curat, modificat drivere si nu numai, pe unul am fost nevoit sa'l desfac la 2 saptamani de la cumparare pt ca era panglica de la touchpad proasta) nu erau in stare nici sa redea o melodie fara intreruperi. Controlul calitatii la HP nu prea exista.

Link spre comentariu

Multumesc pentru sfaturile postate, am rezolvat problema datorita useruluiyo9hnf. Am incercat PStrip, insa nu stiu din ce motiv calculatorul "ingheta"in momentul in care incercam sa reglez contrastul. Am dezinstalat PStrip siam incercat cu un alt programel gasit pe internet, si anume Gamma Panel 1.0.Merge perfect si practic nu imi mai recunosc LCD-ul.Il recomand tuturor celor care au probleme asemanatoare cu monitorul, l-am testat pe WinMe si Win XP SP2 si efectul a fost mult peste asteptari.

Link spre comentariu

PowerStrip este mai mult pe partea "Power" asa cum ii zice numele. Se pupa cu foarte multe placi dar e posibil ca pe laptopuri sa faca figuri. Oricum ma bucur ca te'ai descurcat cu reglajele de gamma, insa ele sunt utile daca folosesti laptopul doar pt net, prin ajustarea gamma din drivere se pierde o cantitate mare de detalii, imaginea devine "spalacita". E mai bine decat nimic totusi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări