pgh Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Buna ziua, am un arctic RD29(frigider) s-a dus termostatul, dar are 2 contacti, deci are 3 pini cu 2 contacte,un contact s-a dus celalat cand am dat de rotita a deschis respectiv inchis contactul dar pe frigider nu a vrut sa deschida. Intrebarea mea este daca stie cineva la ce foloseste al II-lea contact si ce-i cu el.Multumesc. Link spre comentariu
icet Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 La al 3 lea contact se leaga becul. Link spre comentariu
sorinpavel Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 La al 3 lea contact se leaga becul.Apoi ce o avea becul cu termostatul numai d-voastra stiti Link spre comentariu
pgh Postat Noiembrie 16, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Nu era legat nimic la el. Link spre comentariu
icet Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 De obicei la Artctic si la Ardo la al 3 lea pin al termostatului se leaga un contact de la becul din interior iar cand pozitia este pe zero(compresor oprit) se stinge si becul.La alte marci becul e trecut prin termostat dar nu se intrerupe lumina in pozitia zero iar al 3 lea pin e dublu si acolo se leaga rezistenta de degivrare(la modelele care au asa ceva).Acum depinde de ce tip de termostat are colegul pgh.Poate o sa reusesc maine sa atasez o poza la termostatul despre care vorbesc eu ca sa vada si colegul sorinpavel ce treaba au cele doua. :salute: Link spre comentariu
pgh Postat Noiembrie 17, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 De obicei la Artctic si la Ardo la al 3 lea pin al termostatului se leaga un contact de la becul din interior iar cand pozitia este pe zero(compresor oprit) se stinge si becul.La alte marci becul e trecut prin termostat dar nu se intrerupe lumina in pozitia zero iar al 3 lea pin e dublu si acolo se leaga rezistenta de degivrare(la modelele care au asa ceva).Acum depinde de ce tip de termostat are colegul pgh.Poate o sa reusesc maine sa atasez o poza la termostatul despre care vorbesc eu ca sa vada si colegul sorinpavel ce treaba au cele doua. :salute:Multumesc pt.sfaturi dar azi m rezolvat.Cel de-al 3-lea pin este un contact N.I.(atentie-liber, nu e legat nimic la el) care nu decupleaza la diferenta de temperatura(asa e facut de mama lui-Arctic).Rezolvare prin inlocuire cu unul nou(termostat)-20 RON. Mai scumpa benzina pt. procurare. Link spre comentariu
sorinpavel Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 De obicei la Artctic si la Ardo la al 3 lea pin al termostatului se leaga un contact de la becul din interior iar cand pozitia este pe zero(compresor oprit) se stinge si becul.La alte marci becul e trecut prin termostat dar nu se intrerupe lumina in pozitia zero iar al 3 lea pin e dublu si acolo se leaga rezistenta de degivrare(la modelele care au asa ceva).Acum depinde de ce tip de termostat are colegul pgh.Poate o sa reusesc maine sa atasez o poza la termostatul despre care vorbesc eu ca sa vada si colegul sorinpavel ce treaba au cele doua. :salute:Oare pe cine intereseaza daca se aprinde becul cand functioneaza motorul? Sa o luam logic: cu terrmostatul oprit nu se aprinde becul. Adica daca inchid termostatul nu o sa stiu niciodata daca frigiderul meu se alimenteaza.Si daca usa e inchisa cui ii pasa daca se aprinde becul cand merge motorul?.Contactul pentru bec este pe marginea frigiderului si il actioneaza usa cand se inchide Link spre comentariu
sorinpavel Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Si inca ceva: nu era mai simplu sa lege becul direct pe contactii motorului? Merge motorul se aprinde becul si viceversa. Link spre comentariu
icet Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Nu are rost sa ne contrazicem aiurea mai ales ca eu lucrez de ceva vreme in domeniu.Daca in discutie era vorba de modelul atasat in pozele 4 si 5,e cum am zis eu daca nu,atunci al 3 lea pin e pentru rezistenta de degibrare(acolo unde exista)pozele 1,2 si 3.Oricum in ambele cazuri un fir(cel maro) trece prin termostat. Link spre comentariu
sorinpavel Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Inca odata nu vad sensul de a cupla becul prin termostat.Daca imi dati un argument plauzibil va cred si "JOS PALARIA" Link spre comentariu
icet Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Poate s-a inteles gresit dar becul nu tine de termostat ca functionalitate ci doar ca si legaturi electrice.O sa incerc sa fac un scan si la schemele electrice(ambele cazuri) ca sa intelegeti perfect de ce un pin de la bec e legat la termostat cu toate ca se vede destul de clar in poza 3 cum firul maro vine de la intrerupator si intra intr-un pin de la termostat. Link spre comentariu
sorinpavel Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Pentru mine firul maro nu imi spune nimic.Sau ca e faza.As vrea si eu sa vad o schema cu becul trecut prin termostat. daca aveti va rog sa postati. Link spre comentariu
sz_deju Postat Martie 6, 2020 Partajează Postat Martie 6, 2020 daca puteti sa trimiteti o poza cu legarea termostatului Nu mai stiu cum a fost conectat Link spre comentariu
Feretech Postat Martie 8, 2020 Partajează Postat Martie 8, 2020 (editat) La combine se folosesc termostate K59 care au 3 borne de legatura.Borna 3 se leaga totdeauna la BEC iar cele 2 borne ramase 4 si 6 este termostatul care intrerupe alimentarea compresorului.Problema cu becul apare cind se inverseaza firele pentru aceste contacte 4 si 6....atunci becul primeste alimentare numai cind functioneaza si compresorul iar cind este oprit (termostat deschis) nu se mai aprinde becul! Editat Martie 8, 2020 de Feretech Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum