Vizitator tyc Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 se pot procura cantitati mai mici?sau sa ne punem pe treaba ca oricum o sa fie numai pe Al Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 MCPCB=Metal Core PCB,cablaj cu strat de baza metalic(aluminiu sau cupru),folosit la ledurile de putere(numai) Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Am inteles ca asta s-ar mai numi si Termoline (in sectiunea alimentatoare,releveurile de aparate de sudura)Vezi poate gasesti mai multe dupa termenul asta Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 am cautat cu termoline dar nimic nou,ma apuc sa-mi fac ...ceva tabla de Cu lipita de o foaie de mica/silicon termo;asta lipita pe alta tabla de Cu/Al,copt,laminat sau laminat,copt numai sa aflu cum prind chinezi foita de Cu de pcb... Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 19, 2009 Partajează Postat Noiembrie 19, 2009 Am gasit ceva ,la un mag online din state(unite turcesti) ,formate pe tipuri de leduri,nu foi brute;pretul te cam lasa visator,oricum turcismele sant calitativ net superioare chinezismelor . Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 19, 2009 Partajează Postat Noiembrie 19, 2009 Depinde de calitatea executiei,nu de tara de origine Link spre comentariu
Vizitator ledlight Postat Noiembrie 19, 2009 Partajează Postat Noiembrie 19, 2009 si eu caut de ceva vreme MCPCB , deocamdata am gasit la un pret cam marisor , aproape de 150 euro / metrul patrat cu urmatoarele caracteristici : grosime cupru 0.035 mm , grosime dielectric de 0.1mm si grosime aluminiu de 2mm .insa mai caut , deoarece sunt de mai multe tipuri , diferentele apar la dielectric , in functie de aplicatiile necesare .o solutie este fabricarea in regim Do it your self , asa cum am facut .Pe o platbanda de aluminiu eloxata am lipit o folie de cupru ,cu adeziv pe o fata . Exista la rola astfel de folie , producator 3M , dar este foarte scumpa . Atentie ,adezivul de pe folia de cupru nu este suficient si trebuie folosit un adeziv pe baza de rasina epoxidica .Asta , deoarece, am observat dupa mai multe incercari , adezivul de pe folia de cupru nu rezista la temperatura . Tot ansamblul , platbanda + rasina + folie cupru se preseaza la cald (ptr. activarea rasinei ) . Merge si cu calcatorul , dar trebuie o rasina cu lipire rapida . Daca aveti posibilitatea , folositi o presa ca si cea din industria incaltamintei (la lipirea talpilor ) . eu am adaptat un "sandwich maker " pentru treaba asta , rasina folosita se intarea la 120 grade si a iesit un mcpcb bun (dupa mai multe incercari ) , mai ales ca il folsesc pentru leduri de putere .sper ca v-a fost de folos descrierea mea Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 20, 2009 Partajează Postat Noiembrie 20, 2009 si eu caut de ceva vreme MCPCB , deocamdata am gasit la un pret cam marisor , aproape de 150 euro / metrul patrat cu urmatoarele caracteristici : grosime cupru 0.035 mm , grosime dielectric de 0.1mm si grosime aluminiu de 2mm .insa mai caut , deoarece sunt de mai multe tipuri , diferentele apar la dielectric , in functie de aplicatiile necesare .o solutie este fabricarea in regim Do it your self , asa cum am facut .Pe o platbanda de aluminiu eloxata am lipit o folie de cupru ,cu adeziv pe o fata . Exista la rola astfel de folie , producator 3M , dar este foarte scumpa . Atentie ,adezivul de pe folia de cupru nu este suficient si trebuie folosit un adeziv pe baza de rasina epoxidica .Asta , deoarece, am observat dupa mai multe incercari , adezivul de pe folia de cupru nu rezista la temperatura . Tot ansamblul , platbanda + rasina + folie cupru se preseaza la cald (ptr. activarea rasinei ) . Merge si cu calcatorul , dar trebuie o rasina cu lipire rapida . Daca aveti posibilitatea , folositi o presa ca si cea din industria incaltamintei (la lipirea talpilor ) . eu am adaptat un "sandwich maker " pentru treaba asta , rasina folosita se intarea la 120 grade si a iesit un mcpcb bun (dupa mai multe incercari ) , mai ales ca il folsesc pentru leduri de putere .sper ca v-a fost de folos descrierea meaMs,foarte folositoare,am sa produc ceva MCPCB,dar nu inteleg o chestie: pt izolare, intre folia de Cu si baza e suficienta rasina sau mai tre inserat ceva?Momentan folosesc prinderea clasica,cu mica(in atas),dar se lucra f. greu...avantajul e ca se poate face racire cu lichid=>puteri ridicate/spatiu mic,fiabilitate Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum