Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MCPCB... de unde?

Vizitator tyc

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

2

am cautat cu termoline dar nimic nou,ma apuc sa-mi fac ...ceva tabla de Cu lipita de o foaie de mica/silicon termo;asta lipita pe alta tabla de Cu/Al,copt,laminat sau laminat,copt numai sa aflu cum prind chinezi foita de Cu de pcb...

Link spre comentariu

Am gasit ceva ,la un mag online din state(unite turcesti) :rade: ,formate pe tipuri de leduri,nu foi brute;pretul :nebunrau: te cam lasa visator,oricum turcismele sant calitativ net superioare chinezismelor :da .

Link spre comentariu
Vizitator ledlight

si eu caut de ceva vreme MCPCB , deocamdata am gasit la un pret cam marisor , aproape de 150 euro / metrul patrat cu urmatoarele caracteristici : grosime cupru 0.035 mm , grosime dielectric de 0.1mm si grosime aluminiu de 2mm .insa mai caut , deoarece sunt de mai multe tipuri , diferentele apar la dielectric , in functie de aplicatiile necesare .o solutie este fabricarea in regim Do it your self , asa cum am facut .Pe o platbanda de aluminiu eloxata am lipit o folie de cupru ,cu adeziv pe o fata . Exista la rola astfel de folie , producator 3M , dar este foarte scumpa . Atentie ,adezivul de pe folia de cupru nu este suficient si trebuie folosit un adeziv pe baza de rasina epoxidica .Asta , deoarece, am observat dupa mai multe incercari , adezivul de pe folia de cupru nu rezista la temperatura . Tot ansamblul , platbanda + rasina + folie cupru se preseaza la cald (ptr. activarea rasinei ) . Merge si cu calcatorul , dar trebuie o rasina cu lipire rapida . Daca aveti posibilitatea , folositi o presa ca si cea din industria incaltamintei (la lipirea talpilor ) . eu am adaptat un "sandwich maker " pentru treaba asta , rasina folosita se intarea la 120 grade si a iesit un mcpcb bun (dupa mai multe incercari ) , mai ales ca il folsesc pentru leduri de putere .sper ca v-a fost de folos descrierea mea

Link spre comentariu

si eu caut de ceva vreme MCPCB , deocamdata am gasit la un pret cam marisor , aproape de 150 euro / metrul patrat cu urmatoarele caracteristici : grosime cupru 0.035 mm , grosime dielectric de 0.1mm si grosime aluminiu de 2mm .insa mai caut , deoarece sunt de mai multe tipuri , diferentele apar la dielectric , in functie de aplicatiile necesare .o solutie este fabricarea in regim Do it your self , asa cum am facut .Pe o platbanda de aluminiu eloxata am lipit o folie de cupru ,cu adeziv pe o fata . Exista la rola astfel de folie , producator 3M , dar este foarte scumpa . Atentie ,adezivul de pe folia de cupru nu este suficient si trebuie folosit un adeziv pe baza de rasina epoxidica .Asta , deoarece, am observat dupa mai multe incercari , adezivul de pe folia de cupru nu rezista la temperatura . Tot ansamblul , platbanda + rasina + folie cupru se preseaza la cald (ptr. activarea rasinei ) . Merge si cu calcatorul , dar trebuie o rasina cu lipire rapida . Daca aveti posibilitatea , folositi o presa ca si cea din industria incaltamintei (la lipirea talpilor ) . eu am adaptat un "sandwich maker " pentru treaba asta , rasina folosita se intarea la 120 grade si a iesit un mcpcb bun (dupa mai multe incercari ) , mai ales ca il folsesc pentru leduri de putere .sper ca v-a fost de folos descrierea mea

Ms,foarte folositoare,am sa produc ceva MCPCB,dar nu inteleg o chestie: pt izolare, intre folia de Cu si baza e suficienta rasina sau mai tre inserat ceva?Momentan folosesc prinderea clasica,cu mica(in atas),dar se lucra f. greu...avantajul e ca se poate face racire cu lichid=>puteri ridicate/spatiu mic,fiabilitate
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări